вторник, 30 март 2010 г.

Крими - 30.03.2010 г. !

СДВР. Крадец – рецидивист бе установен и задържан от криминалисти на Пето районно управление. В хода на оперативната работа е установено, че 31-годишният Н.Г. е извършил кражби на дамски портфейли с документи, дебитни карти и пари, като две от кражбите са в един и същи ден - на 2 февруари, от офис на транспортна фирма и художествена галерия. Установено е, че в същата художествена галерия той е извършил и друга кражба на портфейл от дамската чанта на столичанка. На 9 февруари от магазин за спортни стоки е пребъркал чекмедже и отмъкнал сумата от 680 лева, а на следващия ден от същия магазин е откраднал яке, грейка и панталон на обща стойност 1600 лева. На задържаният е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
Грабител, откъснал от врата златната верижка с медальон от продавачка в магазин за кафе задържаха криминалисти от Първо РУМВР. В хода на разследването се включват и служители от сектор “Грабежи” при СДВР. Извършителят на престъплението – 29-годишният Л.Б. е известен на полицията за кражби и грабежи. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.


Пловдив. Пиян и неправоспособен шофьор бе задържан при опит да подкупи полицаи в Стамболийски. Днес около 1.30 часа, на кръстовището между улиците “Цар Симеон” и “Антим І” полицейски служители спрели за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от Д.Н. /31г./ от Йоаким Груево. Той бил във видимо нетрезво състояние и отказал тест за алкохол. В момента на оформяне на документите, мъжът подхвърлил в служебния автомобил 40 лева. Д.Н. е задържан в ареста на за 24 часа.
Двама мъже бяха заловени, като заподозрени в опит да извършат кражба в Карлово. Вчера, около 23 часа, при рутинна проверка по ул. “Тодор и Ана Пулеви” полицейски служители забелязали двама души да обикалят около магазин за компютри. При проверката у Ю.В. /30г./ от София и М.Д. /40г./ от Разлог били открити много ключове и уред - вероятно за заглушаване на сигнално-охранителна техника. При огледа по вратата на магазина са били открити механични следи. Мъжете са в ареста на РУ Карлово за 24 часа.
Мъж бе задържан за незаконно изкупуване на скрап. При проверка в с.Кърнаре полицаи заловили Р.С. /20г./ от с.Говедаре да изкупува 600 килограма отпадъци от черни метали на обща стойност 240 лева, без да има разрешително за това. Работата по случая продължава.
Служители на районното управление в Хисаря заловиха трима иманяри. Около 23 часа на черен път между селата Старо Железаре и Паничери бил спрян за проверка джип “Тойота Раф-4” с водач Р.П./36г./ от Хисаря. В колата пътували още неговият съгражданин А.К./37г./ и Р.К./44г./ от Старо Железаре. В джипа полицаите открили 3 детектора за метал и 3 лопати. Установено е, че мъжете са извършвали незаконни теренни проучвания в района между двете села. Те са задържани в ареста за 24 часа.


Видин. Криминалисти разкриха авторите на грабеж – криминално проявените и осъждани видинчани С.М./31г./ и К.П./32г./. Престъплението е извършено на 16 февруари около 20.15 часа в хранителен магазин в к-с ”Вида”. Двамата мъже, маскирани, с физическа сила и заплаха с нож принудили 35-годишната собственичка да легне на пода. Жената оказала съпротива и единият нападател я порязал по пръстите на дясната ръка. Грабителите отнели дамска чанта с лични документи, три мобилни телефона и сумата от 102 лева. Два от отнетите телефони са намерени и иззети. На С.М. е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. К.П. е с мярка “задържане под стража” по друго досъдебно производство за извършена взломна кражба на вещи от частен дом.


Велико Търново. 66-годишна румънска гражданка загина при пътен инцидент на общински път, на кръстовище за свищовските села Червена и Овча Могила. Вчера, около 19.10 часа лек автомобил „Форд Галакси”, управляван от 57-годишният П. . от свищовското с.Българско Сливово не спрял на знак „стоп”, като отнел предимство и блъснал „Тойота Ярис”, управлявана от 35-годишен гръцки гражданин. От удара на място е загинала 66-годишната жена, возила се на задната седалка без обезопасителен колан. Водачът на “Тойота”-та и пътувалият на предната седалка 75-годишен са настанени в свищовската болница без опасност за живота. Алкохолните проби на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.


Плевен. Разследване на плевенски криминалисти установи извършител на грабеж в областния град. На 28 декември м.г. 27-годишна се оплакала в полицията, че предишната вечер, около 18.30 часа, била застигната от непознат и нападната в гръб. Грабителят издърпал със сила дамската й чанта с мобилен апарат, лични документи и 5 лева. След престъплението нападателят избягал в неизвестна посока. Продължилото близо три месеца разследване на криминалисти от Плевен и на полицаи от РУМВР-Свищов довело до установяване на грабитела - 25-годишен мъж от свищовското с.Овча могила, дошъл в Плевен на свиждане на детето си в Плевенската болница дете. Мъжът е с регистрация в полицията за измама, не е осъждан. Доброволно е предал мобилният телефон и е направил пълни самопризнания за извършеното престъпно деяние. Работата по случая продължава.


Търговище. Полицията разследва убийство на възрастна жена от с. Посабина, община Попово. 78-годишната жертва е била умишлено умъртвена чрез задушаване в дома си. Тялото е откарано за съдебно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.


Пазарджик. Панагюрски криминалисти задържаха млад мъж извършил серия от домови кражби. През последните два месеца на територията, обслужвана от РУМВР-Панагюрище били извършени четири идентични кражби. Апаш успявал да проникне през незаключени врати в жилищата на възрастни хора. Там той набързо пребърквал връхните им дрехи и отмъквал намерените пари. В хода на проведеното разследване се установило, че извършител на престъпленията е 21-годишният панагюрец И.П. Той е задържан в ареста, а материалите по случая са предадени на Районната прокуратура в средногорския град.


Кърджали. За кражба на метали от бивш военен полигон, в районното управление в Момчилград вчера е задържан С.С./24г./. Младият мъж шофирал лек автомобил “Москвич” без регистрационни табели и бил спрян за проверка на разклона за с.Балабаново. Полицаите открили в колата метални тръби. “Москвич”-ът бил бракуван и неправомерно приведен в движение. Проверката по случая продължава.


Благоевград. Икономически полицаи разобличиха служител на фирма, присвоил голяма сума пари. Благоевградчанинът С.С., в качеството си на управител на склад за готова продукция на софийска фирма, присвоил средства от оборота в размер на 410 622 лв. Щетата е установена след сигнал и извършени ревизия и инвентаризация на склада. Събраните материали по преписката са изпратени в Района прокуратура - Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 201 от НК срещу С.С.


Стара Загора. На 29 март служители от районното управление в Казанлък проверили 55-годишния В.Д., у когото открили самоделно направена ловна пушка – 12 кал., 14 ловни патрона със същия калибър и 83 ловни патрона 16 кал. В.Д. е задържан за срок до едно денонощие. Работата по случая продължава.
Вчера състав на Старозагорския районен съд постанови глоба в размер на 150 лв. на 24-годишния М.К. от Стара Загора глоба в размер на 150 лв. Предишния ден, след употреба на алкохол, младият мъж заплашвал и обиждал полицейските служители пред сградата на Районно управление в Стара Загора.


Русе. В 23.20 часа на тел. 166, в дежурната част на РУМВР-Сливо поле е получен сигнал, че в с. Голямо Враново, докато се прибирала към дома си, е отвлечена 16-годишна от селото. При проведените първоначални полицейски действия, в 23.35 часа по третокрласния път, в района на с. Черешово, дежурен наряд от РУМВР - Сливо поле спрял за проверка лек автомобил "ВАЗ" с разградска регистрация, управляван от Е.В./40г./ от разградското с. Севар. В колата те открили девойката и още трима души от същото село. В хода на разследването е изяснено, че момичето е било насила е отведено от селото й за да встъпи в брак с 19-годишния А.А., който също пътувал в автомобила. Мъжете пък обяснили пред полицаите, че момичето е живеело с младежа, но избягало при родителите си и те сега искали да я върнат. По случая е образувано дознание.
На 28 март възмутени граждани сигнализирали за хулиганска проява на ул. "6-и септември" до храм "Свети Георги". На място служителите на реда изяснили, че З.И./65г./ е извършил непристойната проява. Той просел пари от хората до храма и ако те му откажели, отправял обидни думи по техен адрес и ги заплашва със саморазправа като по думите им размахвал и нож.
За извършеното от 65-годишния е съставен акт по УБДХ и с решение на РРС, от 29 март, му е наложено наказание «задържане в поделенията на МВР за срок от три денонощия».


Бургас. Към 19 часа снощи, при проверка в пункт за узкупавене на метали на ул. «Велека», в момент на предаване на парчета от капаци за шахти е задържан В.К./46г./ от Бургас. В двора на пункта са намерени части от кръгли капаци и парчета от решетки нта улични шахти. Пред входа на пункта е открит лека кола «Сеат» /бургаска регистрация/, ползван от В.К. На задната седалка в автомобила са намерени още остатъци от металните съоръжения. При извършеиня оглед са иззети 4 отломки от капаци и решетки - към 350 кг. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР Бургас.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket