понеделник, 1 март 2010 г.

Крими - 01.03.2010 г. !

СДВР. Кражба на лек автомобил “Волга” разкриха за броени дни служители на Седмо РУМВР. На 23 февруари собственикът заявил в районното полицейско управление, че колата му, паркирана пред блока, където живее, е открадната. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителите и задържали 21-годишния В.Д. и 32-годишния Р.К., неизвестни до момента на полицията. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Кражба от жилище в кв. “Дружба” разкриха криминалисти от Осмо РУМВР. На 19 февруари собственикът заявил, че прибирайки се около 18 часа, намерил разбита ключалката на входната врата на дома си и установил липсата на лаптоп, цифров апарат и два мобилни телефона. Полицаите бързо стигнали да извършителя – 28-годишният Е.Е. е установен и задържан. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. След доклад на материалите в СРП, на Е.Е. е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа е наложена на 30-годишния Г.Ц. Вчера той нанесъл жесток побой на 20-годишната си приятелка, след който тя е приета в “Пирогов” и е претърпяла тежка операция. Задържаният е привлечен в качеството на обвиняем за причинена тежка телесна повреда.


Бургас. Служители на територианото звено за борба с организираната престъпност преследвали и задържали изнудвач. Акцията на антимафиотите е планирана и проведена, след като 38-годишен бизнесмен се оплакал, че е изнудван. По думите му, под заплаха за убийство и палеж, непознат настоявал да получи 20 000 лв. Спецполицаите веднага се заели с изясняване на сигнала и при проведената оперативно-издирвателна работа успели да локализират уличен телефон в комплекс “Меден Рудник”, ползван от извършителя. При акцията за задържането му, в петък, той побегнал и след кратко преследване е заловен на покрива на жилищен блок в квартала. С постановление на окръжна прокуратура бургазлията Г.Х./22г./ е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за извършено престъпно деяние по чл. 213а от НК. При проведените процесуално - следствени действия, от апартамента му са иззети боен пистолет "Макаров" със заличени номера, 8 патрона за пистолет "Макаров" и преработен газов пистолет. Работата по случая продължава под ръководството на окръжна прокуратура – Бургас.


Хасково. Превозвач на нередовна стока се опитал да подкупи полицай с 300 лв. В петък /26-ти февруари/ към 16:30 часа, до Харманли служители на МВР спрели за проверка на т.а.”Форд “, управляван от К.М. /39г./ от Раковски. Установено е, че той превозва акцизни стоки без бандерол – 550 кутии цигари от различни марки, 88 пакета памперси и други санитарни стоки. За да осуети проверката, водачът пуснал в служебния му автомобил 300 лева, които предложил на гл.полицай от РУ-Харманли. По случая е образувано досъдебно производство. К.М. е задържан за 24 часа.
При друга полицейска проверка същия ден вечерта към 19:35 часа, на ГПЕ-80, в л.а.”Рено”, управляван от Е.П. /29г./ са открити 28 кутии цигари също без акцизен бандерол. При последвал обиск в дома му в Свиленград на ул.”Комуна” са открити и иззети 353 кутии цигари от различни марки, 12 бутилки водки и 46 патрона 9 мм марка “Люгер”. При последвал обиск в дома на баща му в с.Васково, са намерени още 820 кутии цигари без акцизен бандерол, ловен автомат, 93 ловни патрона и 94 обикновени, 167 бутилки водка без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. Телефонни измамници “спечелиха” 4000 лв. след двучасова обработка на 60-годишна от община Кирково. Около 16 часа вчера, на домашния телефон на жената позвънил мъж и съобщил, че синът й е катастрофирал, задържан е и за освобождаването му са необходими 10 000 лв. Притеснената майка откровено признала, че в момента разполага само с 4000 лв. След допълнителна психологическа атака от страна на мошениците, два часа по-късно жената предала парите на двама мъже. Едва 3 часа след това тя позвънила на сина си, а след това и в полицията. Въпреки предприетите заградителни действия, описаният от жертвата автомобил, с който са се придвижвали измамниците, не е открит.
Малолетна и непълнолетна, обявени за общодържавно издирване, са открити от криминалисти на РУ на МВР-Момчилград. 11-годишна е била установена близо до заведение в града, след като баща й подал сигнал, че не се е прибрала в дома си. 16-годишна била открита в автомобила на приятеля си при извършена проверка от полицаи. И двете момичета са предадени на родителите си.


Перник. Двама криминално проявени столичани, единият обявен за издирване, са задържани от служители на Второ РУМВР - Перник. На 28 февруари, около 10,30 часа на ГП Е-79 в района на кв. “Църква”, е спрян за проверка лек автомобил “Рено”, управляван от 30-годишния В.Д. Мъжът не представил свидетелство за управление на МПС, както и документ за собственост на автомобила. В колата е бил и обявеният от съда за общодържавно издирване Р.А./31г./. Двамата са задържани в ареста на полицията за 24 часа и днес издирваният ще бъде предаден на СРС. Във Второ РУМВР-Перник продължава работа по случая.


ОДМВР-София. Пътни полицаи и техни колеги от охранителна полиция участват в мащабна полицейска операция за предотвратяване на пътни инциденти в Костинброд. Акцията стартира в петък и продължава и днес включително. През изминалите дни проверяващите санкционирали недисциплинирани водачи, шофирали с превишена скорост и употребили алкохол. Пътните полицаи съставили 16 акта и 3 фиша за различни нарушения. Шестима водачи били спипани за шофиране с превишена скорост, като един от тях управлявал със 105 км/ч при позволена скорост 50. През уикенда са санкционирани и трима водачи, шофирали след употреба на алкохол. Най-фрапиращият случай е от неделя през нощта, когато автопатрулът се опитал на спре бясно движещ се по улица “Славянска” л.а. “Форд Ескорт”. Водачът не се подчинил на разпореждането, но след 300 м колата поднесла и спряла. Оказало се, че возилото е управлявано от Д.И. /46 г./ от Костинброд, който употребил доста алкохол преди да седне зад волана – дрегерът отчел 1,41 промила. Нарушителят бил задържан с полицейска заповед за 24 часа. Днес проверяващите контролират поведението на пешеходците на пътя. Според пътни полицаи голяма част от тях не спазват правилата за движение и при инциденти имат вина за случващото се на пътя. Нарушителите ще бъдат глобявани с фишове.


Кюстендил. Крадци на метални релси са задържани снощи в РУМВР – Кюстендил. Сигналът за отнети десет 4-метрови релси от ферма в с. Жиленци е подаден в полицията към 17.30 часа. За по-малко от час служителите на реда установили извършителите, които успели да предадат краденото в пункт за изкупуване на желязо. Двамата младежи ще останат в ареста на полицията 24 часа. Работата за установяване на съпричастността им и към други кражби продължава в РУМВР – Кюстендил.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket