четвъртък, 25 март 2010 г.

Крими - 25.03.2010 г. !

Велико Търново. Служител на РУМВР – В. Търново пострада по време на задържане на заподозрян в извършване на престъпление. Инцидентът е станал тази нощ около 01.20 часа в района на с. Самоводене. Той и негов колега засекли на кръстовището за селата Хотница и Ресен автомобил и го спрели за проверка. Приближили до колата, осветили я с фаровете на служебния автомобил, а когато полицейският инспектор поискал да провери за други пътници в автомобила, 22-годишният водач Б.Р. внезапно замахнал към униформения. Полицаят успял да избута ръката на нападателя, но не успял напълно да се предпази – Б.Р. го ранил с нож в крака. За щастие раната била повърхностна. Нападателят е задържан за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство по чл. 131, ал.2 от НК за причиняване на телесна повреда на лице от състава на полицията по време на изпълнение на служебните му задължения.


ГДГП. Снощи към 23.25 ч. на ГКПП Дунав мост служители на гранична полиция спрели за проверка л.а. “Мерцедес”. В колата пътували С.И. /41 г./ от с. Шумата и Г.М. /40 г./ от Севлиево. В хода на проверката станало ясно, че Г.М. имал наложително ограничение да напуска страната. Затова той се уговорил със спътника си срещу 200 евро да му уреди безпрепятствено преминаване на българо-румънската граница. В хода на проведените действия се установило, че заедно с тях пътувал и друг мъж от Севлиево – Г.А. /34 г./, който малко преди проверката слязъл от колата. Той също имал издадено ограничение за напускане на страната. По думите му, той се отказал от първоначалното си намерение да ползва услугите на С.А. заради високата тарифа. Тримата са задържани за 24 часа в полицейския арест. Работата по документирането на случая продължава.


София-област. Три престъпления разкриха ботевградски полицаи през вчерашния ден. В ареста са задържани четирима души – двама за голямо количество контрабандни цигари и двама – за кражби от вили. Вчера в полицията бил получен сигнал, че близо до входа на фирма на ул. “Индустриална” в града двама мъже прехвърлят от автомобил в микробус боксове с цигари. След бързата реакция на полицията, на място са задържани старите познайници на полицията Л.Т. /55г./ от Ботевград и софиянецът А.Н. /35г./. Двамата мъже успели да претоварят 1600 кутии цигари от “Ауди А4” в бус “Рено Мастерс”. При извършения оглед на товарната част на реното са иззети 1200 кутити “Ракуел” и 400 “Слимс” без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за 24 часа. Софиянецът е осъждан за изнасилване, а ботевградчанинът не е криминално проявен.

Само за няколко часа криминалисти от РУ-Ботевград стигнаха до авторите на взломна кражба от къща във вилна зона “Зелин” и кражба на вещи от частен дом в с.Новачене. Вчера собственикът, който живее в Ботевград, отишъл да нагледа имота си и заварил пристройката до вилата разбита. От помещението липсвали пръскачка за лозе и двужилен кабел на стойност 300 лв. След кратко разследване, полицаите установили и задържали двамата извършители – М.М. /21г./ от с. Новачене и А.Д. /26г./ - Немия от Ботевград. В хода на разследването е изяснено, че предния ден двамата проникнали в къща в същото село и откраднали вещи за 350 лв. Същата нощ била извършена и другата кражба във вилна зона “Зелин”. Криминалистите били наясно с престъпната дейност на младежите и ги наблюдавали отдавна. Имали информация, че двамата пласират откраднатото в пункт за черни и цветни метали като ползват услугите на съпругата на А.Д. Старите познайници на полицията са известни за кражби, осъждани. По случаите се водят досъдебни производства.
Вчера, около 3.30 часа, автопатрул на пътна полиция подал сигнал за спиране на “Ауди 80” със софийска регистрация. Шофьорът отказал да се подчини и се наложило полицаите да спрат колата принудително. Оказало се, че в автомобила пътували криминално проявените и осъждани Ц.П. /21г./, М.Н. /20г./ и М.Д. /21г./, и тримата от Ботевград. Докато слизал от колата, шофьорът изхвърлил на пода три топчета, увити със син найлон, чието съдържание реагирало на канабис. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство по чл. 354А, ал. 3 от НК.


СДВР. Четирима малолетни, извършвали кражби на вещи и части от автомобили, са разкрити от служители на Седмо РУМВР. В последно време зачестили жалбите за отнети акумулатори и различни вещи от паркирани в жк.”Студентски град” коли. Криминалистите започнали проверка на известните автокрадци в района, но се оказало, че престъпленията са дело на непозната досега група. Извършителите на възраст 10-12 години са от Берковица и село Борован и само един от тях е регистриран в местната детска педагогическа стая. Подвизавали се в столицата без адрес и без родителски контрол. До момента са документирани четири случая. Част от отнетите вещи са намерени и иззети. Образувани са досъдебни производства па чл.195 от НК. След разпит четиримата са предадени на родителите им, които са издирени от полицията.


Криминалисти от Седмо РУМВР са установили 32-годишния А.Б., известен на органите на реда, по обвинение за притежание на наркотици. В жилището му в жк.”Младост-4” са открити и иззети 20 саксии с канабис. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


По жалба на 22-годишна криминалисти от Първо РУМВР са разкрили извършителка на кражба. Чантата на потърпевшата, в която имало телефон, пари, кредитна карта и други вещи, била открадната в заведение на ул.”Хр.Белчев”. Полицаите установили, че кражбата е дело на 23-годишната Г.П., известна на органите на реда, която е задържана под стража.


Благоевград. Футболист предизвика инцидент в Кресна след вчерашната среща между отборите на ФК „Перун” Кресна и ФК „Пирин” Разлог. След края на мача Т.П. - играч на разложкия отбор, навлязъл сред публиката на домакините с дървена летва и опитал да се саморазправя със запалянковците. След като един от съдиите на мача не успял да го спре, се наложила намесата на служителите на реда. Т.П. оказал съпротива и на полицаите. Футболистът е задържан в РУМВР-Сандански. Работата по случая продължава.


Благоевградски полицаи разследват грабеж в складова база, намираща се на ул. ”Г. Димитров” в Симитли. Сигналът е подаден в районното управление вчера около 22.00 часа. Незабавно на място бил изпратен полицейски екип, който извършил оглед на местопроизшествието. Служителите на реда установили, че пазачът на обекта бил нападнат от трима непознати, които го заплашили с нож и го завързали, след което задигнали компютърна конфигурация и кашони с цигари. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. Предприети са издирвателни действия за установяване на извършителите. По случая е образувано полицейско дознание.


Ямбол. Полицията разследва две телефонни измами, извършени на територията на общ. Тунджа. На 24 март възрастен мъж от с. Генерал Тошево бил измамен по познатата схема “ПТП с убит”. Той получил обаждане на домашния си телефон и след проведени няколко разговора с измамника, предал на непознат за него човек сумата от 8000 лв. На подобна измама станала жертва и възрастна жена от с. Генерал Инзово. Измамникът се е свързал с нея по обяд на 24 март. По-късно през деня жената предала 1500 лева на неизвестен мъж. Часове след измамите жертвите подали сигнал в полицията. Случаите се разследват в РУМВР–Тунджа.


Почерпен мъж простреля с въздушна пушка 10-годишно момче в Ямбол. Вчера 53-годишният И.Т. празнувал в апартамента си в блок в ж.к. “Г. Бенковски”. Той се афектирал от шума, който вдигали децата, играещи пред блока, взел въздушната си пушка и стрелял. Употребилият алкохол мъж ранил 10-годишно момче в лявата ръка. На детето е оказана медицинска помощ в ямболската болница. Днес срещу И.Т. е образувано бързо полицейско производство за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди.


Кюстендил. 22 броя боеприпаси за малокалибрено оръжие 5.6 мм, 16 кутии и 10 стека цигари без бандерол от различни марки открили полицаи при извършено вчера претърсване в магазин в гр. Кочериново. В автомобили, паркирани пред обекта, собственост на К.С./45г./ от гр. Благоевград, служителите на реда открили още 2 стека и 13 кутии цигари без бандерол от различни марки. К.С. предал доброволно с протокол 137 кутии с пиратки, за които нямал разрешително за продажба. В къщата му в гр. Рила са намерени още 10 стека цигари без бандерол и 24 кутии с пиратки и други пиротехнически изделия. Срещу К.С. е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 339, ал.1 и чл. 234, ал.1 от НК.


Бургас. Вчера, около 21.20 часа, при обход в близост до бл. 29 и 33 в к-с “Славейков”, полицейски служители забелязали двама души със съмнително поведение - 20-годишните И.К. и Х.Ц. Виждайки униформените, И.К. изхвърлил на земята хартиена топка с бяло прахообразно вещество и бяло хапче с неправилна форма. При извършения полеви тест веществата, с количество от около 11 грама, реагирали на амфетамин. У Х.Ц. е намерена електронна везна. Младежите са задържани със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. При специализирана полицейска операция, проведена в града, бе заловен мъж, заподозрян в разпространение на наркотици. На ул. ”Сокол” служители на Шесто РУ при проверка намерили у Р.Й./44г./ 28 пакетчета с хероин с общо тегло 0.5155 грама. Мъжът е известен на полицията и осъждан. Той е задържан в ареста за 24 часа.


Текстилни изделия, продавани без разрешение на притежателите на търговски марки, бяха иззети в Пловдив. При проверка в склад и магазин на ул.”Станислав Доспевски”, стопанисвани от фирма на 39-годишния К.П., служители на “Икономическа полиция” открили 116 панталона и блузи с марките “Левис”, “Бос” и “Джи стар”. По случая е образувано досъдебно производство.


Стара Загора. Вчера в 12.40 часа в районното управление в Казанлък е получено съобщение за разпилян живак в с. Крън, общ. Казанлък. Огледът на място установил, че в тревата до тротоара има изхвърлен около половин килограм живак. Районът веднага бил поставен под полицейска охрана и на място е изпратен екип на ОУ “Гражданска защита”, който обработил разлива на живак със сяра. Веществото е събрано със специализиран апарат. Изгребан е и горният слой на почвата в участъка на разлива. По случая е образувано досъдебно производство.


Плевен. Полицейско разследване на криминалисти от Второ управление на МВР в Плевен установило, че двама рецидивисти от с.Дисевица са извършили кражба в родното си село. В нощта на 23/24 март двама /25 и 19г./ разбили три катинара и проникнали в селскостопанска постройка, откъдето откраднали вещи и инструменти. Около 8 часа 61-годишната собственичка разбрала за кражбата и незабавно съобщила в полицията. По горещи следи са задържани извършителите. Полицейска проверка изяснила, че 25-годишният има 10 заявителски материала – предимно за кражби, 7 криминалистически регистрации и три присъди. Съучастникът му е със седем заявителски материала, три криминалистически регистрации и три присъди за кражби. Вещите, обект на престъпен интерес, са намерени и се съхраняват в полицията. Работата продължава разследващ полицай. Сезирана е прокуратурата.


Пазарджик. Нелегален таксиметров шофьор бе заловен от велинградски полицаи. Вчера рано сутринта екипи на РУМВР-Велинград засекли на улица в курорта „Форд Ескорт”. Малко по-късно той бил спрян за проверка, при която се оказало, че водачът К.С./64г./ от Костандово извършва нерегламентиран превоз на пътници. Псевдотаксиджията е задържан в ареста, а возилото му е иззето. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket