четвъртък, 4 март 2010 г.

Крими - 04.03.2010 г. !

Благоевград. Продължило месеци разследване срещу двама мъже от с. Първомай, занимавали се с разпространение на наркотици, завърши с повдигане на обвинения. На 1 март в района на селото за пореден път били задържани при продажба на марихуана Б.И./48г./ и Н.Ч./31г./. Криминалистите иззели от пласьорите 450 гр марихуана в момент на извършване на сделка с двама мъже от Хасково. Разследването по документиране на престъпната дейност на Б.И. и Н.Ч. е проведено под непосредственото ръководство на Окръжна прокуратура Благоевград. При извършените процесуално-следствени действия от домовете на двамата криминално проявени са иззети пакет с 300 гр суха тревиста маса, 10 000 лв., мобилни телефони и други вещи, които имат отношение към престъпна им дейност. В рамките на два месеца дилърите от Първомай са задържани три пъти с различни количества марихуана на територията на РУМВР-Петрич и Първо РУ - Благоевград. Двамата мъже, които са разпитани пред съдия и вече имат повдигнати обвинения, са задържани за 72 часа в ОС „Изтърпяване на наказанията”- Благоевград .
Криминалисти от Банско за часове разкриха кражба на лаптоп. На 3 март към 9.30 часа мъж от Разлог сигнализирал в ройонното полицейско управление, че от квартирата му в Банско е откраднат преносим компютър на стойност 800 лв. При проведените незабавни издирвателни действия е установен и задържан извършителят Д.Р./21г./ от Варна, бивш съквартирант на потърпевшия. По случая е образувано полицейско дознание.

Русе. В ОДМВР–Русе е заведено бързо производство срещу български гражданин за подкуп на служители от Гранична полиция. Започнатото срещу М.С./30г./ разследване е за престъпление по чл. 304, ал. 1 от НК. На 1 март вечерта, на ГКПП – Русе на излизане от страната е спрян за проверка лек автомобил “Ауди” с добричка регистрация, в който пътували трима български граждани. Граничните полицаи са установили, че водачът М.С. е с наложена забрана за напускане на страната, а пътувалото с него 19-годишно момиче, се оказало търсено от органите на реда за “установяване на адрес и местонахождение”. Полицейските служители поканили шофьора в служебните помещения, за да му бъде съставен акт за административно нарушение по Закона за МВР. Вътре М.С. извадил сгънати три банкноти от по 50 евро и обяснил на граничните полицаи, че им дава парите, за да го пуснат да премине границата. Служителите на Гранична полиция веднага сигнализирали за престъплението. Изпратена е дежурна оперативна група и разследващ полицай от ОДМВР–Русе да документират деянието. По случая е образувано бързо производство.
Друго разследване започнало срещу трима, опитали да преминат границата на ГКПП – Дунав мост с нередовни документи. Вчера към 11 часа, на граничния пункт “Дунав мост” - изход пристигнал лек автомобил “Мерцедес” с трима чужди граждани. Проверката установила, че двама от тях показват чужди документи за самоличност. От представените от тях паспорт и лична карта било видно, че не са лицата от снимките на документите. От тримата, само документите на водача били редовни. За случая е уведомен разследващ полицай от ОДМВР–Русе. Започнато е разследване - срещу водача - за опит за превеждане през границата на двамата чужденци, а срещу самите тях - досъдебно производство за престъпление по чл. 279 във връзка с чл. 18 и чл. 318 от НК. Тримата мъже са задържани за 72 часа. Работата по случая продължава.
Непълнолетна е заловена в склад за вторични суровини. На 3 март, около 14.10 часа, във Второ РУ е получен сигнал от служители на частен СОТ, че след сигнал за взлом в техен обект - склад на ул. “Бояна” – охранителите открили заклещено в решетка момиче. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и е извършен оглед. Установено е, че тийнейджърката проникнала във фургона в двора на склада след като счупила прозорец и се промъкнала през решетка. 14-годишната успяла да вземе от фургона 194.50 лв, по-късно иззети от един от охранителите преди идването на полицаите. Малолетната била отведена в районното управление, където с нея работил инспектор от Детска педагогическа стая. По случая е образувано незабавно производство. Това не е първият случай, в който 14-годишната бива залавяна. В края на януари тя е хваната в друг търговски обект. Тогава охранители от частен СОТ сигнализирали в полицията, че са задържали момиче, след нарушение в техен обект в блок “Балатон” в Русе, където има аптека. При оглед на местопроизшествието полицаи от Второ РУ установили, че е взломено стъкло, като е открита и кръв. В обясненията си охранителите разказали, че открили малолетната русенка вътре.


Бургас. Досъдебно производство е образувано срещу мъж, опитал да подкупи полицаи. На 3 март, около 23.20 часа, полицейски екип на Пето РУ спрял за проверка лек автомобил “Роувър”, шофиран от Р.Д./36г./. След като разбрал, че ще бъде тестван за употреба на алкохол, мъжът пуснал в служебния автомобил “Опел Астра” банкнота от 20 лв. На място е извикана дежурна оперативна група за оглед, при който банкнотата е намерена на пода пред предна дясна седалка на патрулния автомобил и иззета. При извършената с техническо средство проверка е установено, че Р.Д. е шофирал след употреба на алкохол. Работата по случая продължава.


СДВР. На 1 март 57-годишна жена подала жалба в Девето РУМВР за извършена кражба от лекия й автомобил, паркиран в ж.к.”Люлин”. Жената разказала, че предишната нощ от колата са изчезнали много мартеници и саксии с цветя, които била приготвила за продажба на пазара в квартала. Общата стойност на стоката възлизала на около 2000 лева. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК и криминалистите незабавно се заели с разследването. Скоро разкрили, че кражбата е дело на 19-годишния С.И. и още трима непълнолетни. Четиримата са задържани за 24 часа и признали за деянието. Отнетите мартеници и цветя са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Друг крадец на вещи от автомобил бе задържан от служители на Пето РУМВР. Осъжданият вече С.П. /30г./ обрал “Хюндай Пони”, паркиран на ул.”Черковна”, след като счупил стъклото на шофьорската врата. Задигнал лаптоп и фирмени документи и печати, част от които са намерени и иззети.
На 2 март в СДВР е получен сигнал, че в дома си в жк.”Младост” е намерен мъртъв 83-годишен мъж. При огледа съдебният лекар установил прободни рани от остър предмет по тялото. Иззети били следи и веществени доказателства. Криминалистите разкрили, че убийството е извършено от сина на жертвата О.П./53г./, страдащ от психическо заоляване, който е приведен в градския психодиспансер.


Кърджали. 57-годишен мъж държал под дулото на законно притежаван пистолет съпругата си и свой приятел в апартамент в централната част на града. По време на принудителния плен той е произвел два изстрела с оръжието. Няма пострадали. Инцидентът е станал вчера около 12 часа. Мъжът сам се е обадил в дежурната част на ОДМВР. Веднага е изпратен патрулен автомобил на РУМВР-Кърджали. След разговор мъжът предал пистолета и 12 патрона. По случая е образувано досъдебно производство.


Перник. Цигари без бандерол намериха и иззеха служители на сектор “БОП” при ОДМВР-Перник при специализирана полицейска операция. Спецполицаите проверили къща на ул. “Захари Зограф” в града и в тайник били открили 1900 различни видове кутии цигари без акцизен бандерол, а част от тях- със сръбски и косовски бандероли. Къщата, използвана като търговски обект за продажба на акцизната стока, е обитавана от 34-годишния А.Д. Работата по започнатото досъдебно производство продължава.
Перничанин, размахващ учебен автомат, вдигна на крак служители на Второ РУ в града. Притеснени граждани алармирали полицията, че в кафене на ул. “Р. Димитров” в пернишкия кв. “Изток” мъж държи дълго оръжие. Изпратените незабавно на място автопатрули установили, че криминално проявеният А.С./43г./ държи учебен автомат. Оръжието е открито в гаража на собственика му, който, като разбрал, че пристига полиция, успял да го скрие. Мъжът е задържан за 24 часа. Започнато е досъдебно производство.
Пиян перничанин е задържан за 24 часа след нападение над екип на Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ. Драмата се е разиграла на 2 март, около 18.30 часа на ул. “Софийско шосе” в областния център, когато екип на спешна помощ бил повикан за оказване съдействие на болен. След пристигането на линейката, събралите се пред жилищния блок съседи и роднини нападнали медицинските служители с мотиви, че били закъснели. Повиканите на място полицаи задържали 57-годишния М.С., който бил най-арогантен. Голяма част от участниците в скандала били употребили алкохол, включително и задържания. Работата по случая продължава.


Стара Загора. На 3 март, около 11.05 часа, в РУ – Стара Загора е съобщено за постъпила в центъра за спешна помощ жена /26г./ с травми от побой и порезни рани по ръцете и лицето. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия, при които е установено, че извършител е Р.З./27г./, с когото потърпевшата съжителства. След полунощ на 3 март в наетата от двамата квартира в кв. ”Три чучура – север” мъжът набил партньорката си и я заключил в апартамента. На сутринта тя успяла да избяга и потърсила медицинска помощ. Младата жена е настанена за лечение в старозагорската болница без опасност за живота. Р.З. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


ОДМВР-София. Вчера следобед жител на Долна баня подал сигнал в полицията за две крадли, които проникнали в къща на негов съсед. След бързата реакция на полицията, извършителките били задържани. С.С. /34г./ и Ц.Г. /39г./ от Долна баня били спипани, докато търсели в наследствената къща на собственика метални предмети. По случая се води досъдебно производство.
Мъж с психични отклонения бил задържан и приведен в психодиспансер, след като нападнал и ударил с камък по главата 20-годишен младеж в Костенец. За случая сигнализирала приятелката на потърпевшия. Тя разказала, че инцидентът станал около обяд на улицата, когато непознат във видимо недобро психическо състояние ударил с камък приятеля й. След подадения в полицията сигнал, авторът на деянието е задържан. Извършената проверка показала, че Д.О. /53г./ се води на учет в медицинското заведение. На пострадалия младеж е оказана медицинска помощ в спешния медицински център в града.


Шумен. Около 2 часа тази нощ в районното полицейско управление в Нови пазар е получен сигнал за възникнал скандал в с. Стан. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. С пристигането на място полицейските служители установили, че 19-годишен младеж от селото е с наранявания в корема и по гърба. Повикан е екип на Центъра за спешна медицинска помощ и младежът е откаран в МБАЛ-Шумен, където му е оказана медицинска помощ, а по-късно е освободен за домашно лечение. За изясняване на случая в селото е изпратена дежурна оперативна група. При първоначалните полицейски действия е изяснено, че край реката в селото след скандал 30-годишният М.Ш., използвайки нож, е ранил 19-годишния младеж. Криминално проявения М.Ш. е задържан на основание чл.63, ал.1,.т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


ПТП. Стара Загора. На 3 март, около 16.40 часа, по път І-5 от Стара Загора за Казанлък се движел лек автомобил “Опел Кадет”, управляван от Т.Г. /55г./ от с. Черганово, общ. Казанлък. На около 500 м от разклона за с. Мъглиж, водачът изгубил управление над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движещият се в посока юг лек автомобил “Москвич 2140”, управляван от Г.С./36г./ от Казанлък.От удара са пострадали двамата водачи и пътуващите в автомобила 26-годишна жена, 10-годишно момиче и 9-годишно момче. Всички са откарани във ФСМП – Казанлък, където по-късно двамата водачи са починали. 26-годишната жена е настанена в МБАЛ – Казанлък с фрактури, с опасност за живота. На децата е оказана амбулаторна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.
Старозагорската полиция издирва шофьор на автомобил, блъснал на 3 март около 19.50 часа 44-годишен велосипедист. Произшествието възникнало на околовръстния път преди кв. “К.Ганчев”. От удара велосипедистът, който е бил с предпазна каска, е с контузия на мозъка и е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
Враца. На 3 март, около 22.45 часа, в с. Стояновци поради несъобразена скорост и след употреба на алкохол в крайпътно дърво се е блъснал Б.К/37г./ от с.Беленци, управлявал лек автомобил ''БМВ”. При катастрофата са пострадали З.З./59г./ също от с. Беленци, и Ц.Ц./31г./ от с. Стояновци. 59-годишният мъж е починал по-късно ФСМП-Роман; Ц.Ц., който е с фрактури на крайници, и водачът на автомобила, който е с охлузни рани по главата и тялото, са транспортирани в болницата в Мездра. Водачът и пътниците не са ползвали обезопасителни колани. По случая е образувано е дознание.

Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket