петък, 26 март 2010 г.

Крими - 26.03.2010 г. !

СДВР. По обвинение в кражба от жилище на бул.”Скобелев” в Четвърто РУМВР е задържан 20-годишният Ю.Д., регистриран за кражби, който живее в столицата без адресна регистрация. Криминалистите установили, че на 13 март той проникнал в дома през незаключена входна врата и отнел лаптоп и мобилен телефон. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП и на Ю.Д. е наложена мярка “подписка”.
Със същата мярка за неотклонение е и 23-годишният М.Г., осъждан. Служители на Пето РУМВР го уличили в кражба от офис на фирма за мобилни телефони в жк.”Сухата река”. На 12 март М.Г. отнел от стелаж, където били изложени за продажба телефони, нов мобилен апарат. По-късно той е намерен и иззет от полицията. Престъплението е по чл.194 от НК, за което е образувано досъдебно производство.
По жалба от 45-годишен за извършен му грабеж на бул.”Мадрид” криминалисти от Пето РУМВР започнали разследване. Мъжът бил пребит от непознат, който му отнел портфейл с лични документи, както и мобилен телефон. Установено било, че автор на престъпното деяние е 38-годишният Г.С. от Велинград, криминално проявен, без адресна регистрация в София. На 24 март той е задържан за 24 часа. Някои от отнетите вещи са намерени и иззети. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл.198 от НК и му е наложена мярка “подписка”.
Тази нощ в 1.20 часа в СДВР е получен сигнал от тел.112, че в кв.”Враждебна” е прострелян водач на таксиметров автомобил. Незабавно на мястото на инцидента са изпратени три автопатрула, група за оглед и оперативни работници. Установено е, че раненият е 32-годишен водач на таксиметрова кола “Хюндай Соната”. По думите на пострадалия, към 1 часа бил нает от клиент в района на “Лъвов мост” в посока кв.Враждебна”. Мъжът седнал на задната седалка. Когато стигнали до газостанцията в квартала, внезапно стрелял с газов пистолет и ранил шофьора в тила, след което избягал. Пострадалият е настанен за лечение в болница без опасност за живота. На мястото на инцидента е извършен оглед и са иззети веществени доказателства. Полицията издирва извършителя.

Пловдив. Мъж бе заловен в момент на получаване на подкуп днес в Пловдив при съвместна операция на служители от РУ-Карлово, сектор “Икономическа полиция”, Военна полиция-Пловдив, Районна прокуратура-Карлово и Окръжна прокуратура-Пловдив. Около 10.30 часа в района на автогара “Юг”, 52-годишният Р.С., бивш служител на МВР, е задържан с 200 лева подкуп, дадени му от 20-годишен младеж от Карлово. Р.С., представил за служител на Военното контраразузнаване, поискал от младежа парите с обещание да го назначи за кадрови войник в армията. Р.С. ще бъде задържан за 24 часа в ареста на РУ-Карлово. По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.
Четирима младежи са задържани като заподозрени в извършени от тях грабежи в Пловдив. Служители от Второ РУ задържали 19-годишния Г.С., който в края на януари нападнал близо до Братската могила 26-годишна жена и отнел дамската й чанта с мобилен телефон и лични документи. Тийнейджърът е известен на полицията. Други трима млади мъже, уличени в грабеж, са заловени от полицаите на Шесто РУ. Преди пет дни около 2 часа на кръстовището на улиците “Елба” и “Ландос” Й.Й./21г./,И.К./25г./ и брат му И.К./23г./ нанесли побой на 52-годишен мъж и му отнели мобилния телефон, ръчния часовник и 7 лева. Част от отнетите вещи са иззети. Четиримата грабители са задържани в ареста за 24 часа.
Трима мъже са заловени вчера след кражба на меден проводник от четири междустълбия в Ръжево Конаре. В резултат на бързата реакция на служителите на РУ-Хисаря заподозрените в кражбата Г.В./25г./ от Дълго поле, А.Д./25г./ и Н.П./2 г./ от Ръжево Конаре са били заловени. Медният проводник е иззет. Във връзка с кражбата на проводника е била претърсена къща в селото, обитавана от Т.П./52г./, в която полицаите намерили и иззели незаконно притежавани 152 ловни патрони, 17 патрони за пистолет, 100 ловни капси и 300 грама барут. Същия ден Н.П./72г./ от Ръжево Конаре доброволно предал на полицаите незаконно притежавана ловна пушка.


Плевен. Плевенски полицаи иззеха 110 килограма насипен тютюн, складиран пред частен дом в с.Буковлък. Нередовната стока е конфискувана при проведената вчера специализирана полицейска акция на разследващи полицаи и служители от «Икономическа полиция» при ОД на МВР – Плевен. Проверките започнали в 9 часа и са продължили до 12 часа. Цел на операцията е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински или с изтекъл срок на валидност и без разрешително за продажба на тютюневи изделия. Къщата, пред която е открита нередовната стока, е обитавана от 33-годишен с богато криминално досие. Мъжът признал пред полицейските служители, че тютюнът е негов. Допълнителна проверка изяснила, че той има в полицията седем заявителски материала и е осъждан. Насипният тютюн бил в 14 чувала с общо тегло 110 килограма. Предстоят експертизи на кафявата тревиста маса. Съставени са два протокола – констативен протокол от служител на Икономическа полиция и протокол за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство и документирането на случаите са поети от разследващ полицай от Икономическа полиция при ОД нао МВР – Плевен. Материалите са докладвани на прокурор. Полицията ще продължи проверките за пресичане на престъпленията в сферата на търговията.

Враца. Нелегален пункт за изкупуване на черни и цветни метали е открит днес в землището на с. Зверино. Обектът е собственост на В.В./39г./ от селото, който извършвал дейност без да има необходимите документи. В пункта сред различните вторични суровини са открити и ж.п.материали: 53 подложки, връзки, тирфони, еластични скоби за траверси, гайки за скрепяване, пружинни пръстени, скрепителни комплекти, стегателни плочки и др. Образувано е дознание. Изяснено е, че пунктът е работил в нарушение на Наредбата за търговска дейност с отпадъци от ЧЦМ.


Бургас. Млад бургазлия е задържан с наркотици. Към 10 часа днес при полицейска операция в района на складова база «Немцов» в к-с «Славейков» е задържан В.Х./30г/ от Бургас, у когото са открити и иззети 25 найлонови торбички с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало при теста на хероин. На същата дата около 14.30 часа в к-с «Меден Рудник» са задържани Д.А./32г./, 51 годишната Д.Й. и 26-годишната Г.В. При обиск у Д.А. са открити 40 найлонови торбички с хероин, у Г.В. - две найлонови пликчета с хероин /5,7 гр/. задържани са 24 часа. Работата за документиране на цялостната им престъпна дейност продължават служители на сектор «Криминална полиция» при ОД МВР - Бургас, Второ и Четвърто Районни полицейски управления.


Благоевград. Полицаи от Първо РУ-Благоевград работят за установяване на крадец на спирачки от асансьори. Днес в полицията е получен сигнал, че в блок в ж.к. „Орбита” е установена кражба на спирачката на асансьорния двигател. Незабавно на мястото е пратен полицейски екип, извикан е специалист по асансьорна техника и съоръжението е блокирано. Полицаи и техници са извършили оглед в съседни блокове в квартала и са констатирали още две кражба на спирачки. За щастие, пострадали няма. Асансьорите са блокирани. Стойността на нанесените щети е в процес на изясняване. Случаят се разследва в Първо РУМВР.
Разложки полицаи задържаха крадци на капаци за канализационни шахти. Днес в местното районно управление е получен сигнал за липсващи капаци и метални обръчи от ревизионни шахти в с.Баня и с.Горно Драглище. Полицаите незабавно предприели издирване на крадците и за броени часове разобличили извършителите. В РУМВР Разлог са доведени Н.Ж./43г./, В.С./33г./ и Г.М./30г./, всички от с.Баня. С товарен камион тримата откраднали 10 метални шахти и обръчи за тях от улици в селата Баня и Горно Драглище. Откраднатите капаци са върнати. Стойността на нанесените щети е към 1000лв. По случая в РУМВР-Разлог е образувано полицейско дознание.


Хасково. Двама криминално проявени хасковлии /41г. и 39г./ са задържани в момент на кражба на машинни елементи. Днес към 7 часа, хасковските криминалисти задържали Т.Л. и А.П. след като двамата натоварили 2,5 тона открадната стока в наета за целта от тях Уаз-ка. Познатите на полицейските служители разбили метални врати на склад на ул.”Драгоман”, собственост на частна фирма. При претърсването в колата са открити крадени валове, помпи, главини за машини и хидравлични цилиндри. Мъжете са заподозрени в извършването и на други кражби от складове и магазини на територията на областния град. Т.Л. и А.П. са с полицейска мярка по образуваното досъдебно производство.


Стара Загора. В РУ–Стара Загора е задържан рецидивист, пребил и ограбил 58-годишна жена. На 17 февруари в районното управление е съобщено за побой на 58-годишна от Стара Загора от неизвестен, който при нападението й отнел мобилен телефон. Жената е приета в болница с много сериозни травми и счупвания, по случая е образувано досъдебно производство и в хода на оперативната работа извършителят е задържан. А.О. (30г.) от с. Габарево е осъждан и е изтърпял наказание лишаване от свобода за грабеж. Задържан е за 24 часа.


Кюстендил. Досъдебни производства са образувани срещу четирима кюстендилци, уличени в многобройни кражби през февруари и март т.г. Служители на РУМВР-Кюстендил установили, че Л.З./48г./, Т.Ф./25г./, К.С. /23г./ и Л.М. /29г./, влезли с взлом в три обекта /цех за ПВЦ –дограма в с. Катрище, работилница в с.Коняво, пречиствателна станция в Кюстендил/, откъдето отнели инструменти, резервни части и инвентар и метални изделия. Част от вещите са установени. Четиримата са с богато криминално минало, многократно осъждани и разследвани за противоправни деяния. Срещу тях са образувани досъдебни производства.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket