сряда, 24 март 2010 г.

Крими - 24.03.2010 г. !

София. Криминалисти от Девето РУМВР са установили и задържали 19-годишния С.П., който на 19 март с газов пистолет е прострелял 18-годишна девойка. Инцидентът стана на спирка на градския транспорт в жк.”Люлин”. Разследването изяснило, че двамата се познават добре. Били на спирката заедно със своя обща приятелка. Закачали се и на шега С.П. насочил газовия пистолет към девойката, като мислел, че предпазителят е спуснат, при което я ранил в челната област на главата. Оръжието, собственост на извършителя, е иззето. Материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура за образуване на досъдебно производство по чл.131 от НК - нанасяне на телесна повреда.


Среднощен крадец от жилище в жк.”Младост” е задържан на местопрестъплението от служители на Седмо РУМВР. 33-годишният рецидивист Й.К., обявен за общодържавно издирване заради предишно престъпно деяние, се специализирал в кражби от незаключени апартаменти. Работел “нощна смяна” предимно в жк.”Младост. Вмъквал са във входа на жилищния блок, изчаквал да мине полунощ, да угаснат светлините и да не се чува шум от жилищата. Обикалял етажите и пробвал наред дали са заключени входните врати на апартаментите. За негов късмет, много от тях се оказвали незалостени и той влизал безпрепятствено. Докато стопаните спят, обирал мобилни телефони, портмонета и ценности, след което се измъквал. На 22 март обаче бил забелязан към 02.30 часа при поредния опит да проникне в апартамент в “Младост-1”. Служителите на реда се отзовали незабавно на подадения сигнал в Седмо РУМВР и спипали обирджията на място. При разпита Й.К. заявил, че ще спре престъпната си дейност, когато хората се научат да си заключват вратите. Повдигнато му е обвинение по чл.194 от НК и е задържан под стража за 72 часа.


ОДМВР-София. Криминално проявен ихтиманец ще бъде съден днес по Указа за борба с дребното хулиганство. 31-годишният И.М. в явно нетрезво състояние се нахвърлил с юмруци и закани върху униформен служител, за което бе задържан в полицията за 24 часа. Инцидентът станал вчера около 16 часа. Солидно почерпеният мъж застанал пред управлението и започнал да сипе обиди и закани срещу полицията. Без никаква причина се нахвърлил с юмруци върху постовия. След като бил задържан в ареста, И.М. продължил да буйства. Впоследствие признал, че нападнал полицая, за да отмъсти за брат си, който бил заловен преди време. Известният на полицията И.М. е осъден на пробация, заради шофиране без свидетелство за правоуправление.


Други трима бяха задържани вчера в РУМВР-Ихтиман след бързата реакция на местни полицаи. Свадата се разразила в центъра на града пред очите на граждани и служители на “ЧЕЗ”. Трима мъже се нахвърлили с ритници и юмруци върху 50-годишен мъж и след побоя избягали с автомобил. След двадесетина минути полицаи задържали авторите на деянието – А.С./23г./, Е.К./33 г./ и Г.Д./25г./ от Ихтиман. Срещу мъжете е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.І от НК. В хода на разследването признали пред полицаите, че нападнали потърпевшия заради неговия син, който работел в горското и им съставил акт. Е.К. и А.С. са известни на полицията с агресивното си поведение – Е.К. – за причиняване на телесна повреда, а А.С. – за хулиганство.


Плевен. Вчера около 15.30 часа полицаи от Червен бряг са заловили в момент на извършване на кражба от частен дом в с.Чомаковци 21-годишна жена. Тя счупила стъкло на входната врата и проникнала в къщата, откъдето приготвила да открадне различни домакински вещи. Проверка изяснила, че задържаната е осъждана за кражби. Работата по случая продължава разследващ полицай.


Полицейско разследване на служители от Второ РУМВР установи, че трима мъже от с.Дисевица на 23 март около 9.30 часа са откраднали от частен имот в с.Търнене метални фланец, корито и стойка за варел. Тримата извършители са криминално проявени - 22-годишен рецидивист с 29 регистрации за кражби и хулиганство и 17 присъди, 20-годишен и 17-годишен. Вещите, обект на кражбата, са намерени, а мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Сезирана е прокуратурата.


Перник. Двама криминално проявени са задържани вчера за кражба от магазин в Радомир. Сигналът в местното районно управление е подаден около 14.30 часа за това, че от магазин за дрехи на площад “Свобода” са откраднати два чифта дънки и комплект анцуг. В резултат на предприетите действия от органите на реда са установени и задържани извършителите – местните жители М.В./27 г./ и 28-годишният Г.И. Двамата са задържани за 24 часа. Част от крадените вещи са намерени и върнати на собствениците. Образувано е досъдебно производство.


Стара Загора. Вчера сутринта в 0.10 часа в РУМВР – Казанлък бил получен сигнал, че за времето от 16 часа предния ден неизвестен, чрез взломяване на входната врата, проникнал в частен дом на ул.“Добри Кехайов” и откраднал преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че кражбата е извършена от Р.А./20г./ от с. Крън, и Н.П./18г./ от с. Осетеново. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.


Хасково. 48-годишен мъж е задържан в полицията. Той ранил с нож 57- годишен мъж от с.Гарваново. Инцидентът е станал снощи пред кръчмата в селото. Сигналът бил получен от спешната помощ, където бил операриран, с временна опасност за живота. При разследването криминалистите установили, че двамата мъже са се скарали след запой в кръчмата. Причината - силата на слушаната музика. Двамата се сбили извън кръчмата. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. 51-годишна жена бе залята с киселина тази сутрин в Пловдив. Пострадалата незабавно е била откарана в болница. По първоначални данни около 8 часа двама мъже с черни шапки на главата влезли във входа на фирма на бул.”Цар Борис Трети Обединител”. Там ги посрещнала служителка, която току що била пристигнала на работа. Попитала какво желаят и вместо отговор единият от мъжете извадил бутилка, която плиснал върху жената. Тя обаче успяла бързо да се обърне странично и течността е заляла дрехите й. При медицинския преглед било установено, че едното й око е зачервено, леки зачервявания получила и в областта на корема. Пострадалата е изписана за домашно лечение. Работата по случая продължават служители от Четвърто РУМВР.


Млад мъж бе заловен с наркотици в Брезово. При проверка полицаите открили 15.24 грама марихуана у 25-годишния З.К. от същия град. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на РУМВР- Раковски.


Благоевград. Благоевградските антимафиоти задържаха петима мъже при опит за сделка с марихуана в района на Сандански. Вчера при проведена специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространение, в местноста “Солената вода” била извършена проверка на лек автомобил ”Форд”. В колата били М.Т./48г./ от с.Ключ, Г.Т./41г./ и С.И./26г./, двамата о с.Скрът. Антимафиоти иззели два пакета с над 7 килограма суха тревиста маса, реагирала при наркотеста на марихуана. В близост бил установен и “Фолксваген”, в който пътували К.К./40г./ и О.К./47г./ от с.Ключ. От тях били иззети 4,5 грама марихуана и кутийка със канабисови семена с тегло15.96 грама. Петимата мъже са задържани в РУМВР-Сандански. Образувано е полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket