неделя, 21 март 2010 г.

Крими - 20.03.2010 г. !

Стара Загора. Сужители на полицейския участък в Гурково задържаха извършителите на десет кражби от частни домове в с.Едрево. На 30 януари в 12.35 часа в РУМВР – Казанлък бил получен сигнал за разбит прозорец на къща в с.Едрево. На място било устоновено, че неизвестнен е откраднал от дома радиокасетофон, радиочасовник, кофи за вода, тенджери и хранителни продукти. На 5 март е заявена втора кражба от частен дом в селото. Тогава от къщата били откраднати телевизор и радиокасетофон. Седмица по-късно е извършена поредна кражба – взети са хранителни продукти, бормашина, ъглошлайф и 4 медни казана. По случаите са образувани досъдебни производства и при проведените оперативно-издирвателни действия полицаите от Гурково установили, че кражбите са извършени от М.И./31г./ от с. Николаево, И.И./26г./ и И.К./20г./ от с.Едрево и Т.Г./20г./ от с. Тулово. В хода на разследването била документирана съпричастността им към още седем кражби от частни домове в село Едрево. Престъпните деяния били извършени от началото на годината, основно през нощта. Четиримата прониквали чрез взлом в сезонно обитавани къщи, от които отнемали техника и хранителни продукти. Предметите продавали, а храната изяждали – понякога на място. Голяма част от вещите, предмет на престъпленията, са намерени и иззети. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.


Задържан е мъж, разбил три частни вили край с.Шипка. На 19 март в РУМВР – Казанлък бил получен сигнал за взломени вили в местността “Стара река”. При извършения оглед е установено, че за времето от 16 до 19 март неизвестен разбил с кирка три вилни постройки. По случая е образувано досъдебно производство. При незабавно организираните оперативно-издирвателни действия полицейски екип заловил в близост до вилите 54-годишния В.К., без постоянно местоживеене. У него полицаите намерели и иззели алуминиеви съдове, пепелник и кирка. В.К. е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.


24-годишен казанлъчанин е задържан за незаконно притежаване на оръжие и наркотици. Вчера около 11.20 часа в землището на с.Бузовград служители на РУМВР – Казанлък заловили Х.П./24г./ с незаконно притежаван пистолет кал. 7.65, неустановена марка със заличени номера и 54 боеприпаса. При извършената проверка било установено, че казанлъчанинът е отишъл в местността “Кариерата” край Бузовград, за да изпробва незаконно притежаваното от него късо бойно оръжие. В хода на разследването, 25-годишният казанлъчанин е предал доброволно шест полиетиленови пликчета с около 3 грама растителна маса, реагирала на марихуана. Х.П. е задържан за 24 часа и срещу него са образувани две досъдебни производства – за незаконно притежаване на оръжие и за притежаване на наркотици. Работата по случая продължава.


Плевен. Плевенски полицаи иззеха 340 кутии цигари без бандерол, продавани на щанд на пазар в града и още 180 кутии цигари, разпространявани от улични търговци. Нередовната стока е конфискувана при проведената вчера специализирана полицейска акция на разследващи полицаи, служители от Охранителна и Криминална полиция при Второ РУМВР – Плевен, “Икономическа полиция”, Базовата научно-техническа лаборатория и митнически служители. Проверките започнали в 9 часа и продължили до обяд. Цел на акцията е предотвратяване и разкриване на престъпления по линия на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински такъв или с изтекъл срок на валидност и без надлежно разрешително за продажба на тютюневи изделия. На щанд, стопанисван от 32-годишен мъж от село Буковлък, са иззети 340 кутии от марките "Raguel gold"; "Marble-filter de luxe"; “Raguel slims"; "Lm triple filter"; "Top 10 virginiq blend". Иззети са и 180 кутии от осем улични търговци, всички от село Буковлък. Цигарите са от марките "Raguel"; "Cooper slims"; "Cooper"; "Marble-filter de luxe"; "Raguel slims"; "Lm"; "Top 10 virginiq blend"; "Victory"; "Contesse classic"; "Smoker bio filter"; "Bockies"; "Super star slims"; "Partmer"; "Mg gold". Предстоят експертизи на нередовната стока. Съставени са осем протокола за административни нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувано е досъдебно производство и документирането на случаите продължава. Материалите са докладвани на прокурор.

Плевенските полицаи заловиха двама рецидивисти в момент на извършване на поредната им кражба. На 18 март около 23 часа в частен дом в Плевен са задържани двама мъже - на 20 и 30 години. Те влезли в къщата на 65-годишна плевенчанка като разместили цигли на покрива и направили отвор на тавана. Приготвили се да задигнат луканка, ъглошлайфна машина, електрическа пробивна машина, комплект гаечни ключове и други вещи. Собственичката чула подозрителен шум и веднага потърсила помощ в полицията. Незабавно на място пристигнал полицейски патрул и извършителите са задържани на местопрестъплението. Установило се, че те са от село Буковлък и имат богати криминални досиета. 20-годишният мъж има 8 присъди за кражби, а съучастникът му – 20 присъди. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Допълнителна проверка установила, че двамата са извършили и кражба от друг адрес в града, откъдето задигнали ВиК-части, медно котле, ел кабели на обща стойност около 250 лв.. По случаите са образувани досъдебни производства. Сезирана е прокуратурата.


Тази сутрин около 4 часа в апартамент в плевенския квартал “Сторгозия” са задържани 31-годишен мъж и 23-годишна жена. Нощните посетители разбили дограмата на терасата и проникнали в жилището с цел кражба. Установено е, че двамата са от Плевен. Мъжът е с 10 присъди за кражби, а жената има четири заявителски материала и две криминалистически регистрации, но не е осъждана. Задържани са за 24 часа. Уведомена е прокуратурата.


Полицейско разследване на служители от Първо РУМВР – Плевен установи, че 23-годишен от село Буковлък е извършил кражба от магазин в селото в нощта на 17 март срещу 18 март. Той разбил прозореца, влязъл и откраднал различни видове хранителни стоки и 600 лева. Проверка изяснила, че той срещу него има заведени девет заявителски материала и две присъди за кражби. Част от вещите са върнати на собственика. Извършителят е приведен в следствения арест с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа.


Пловдив. 20-годишен пловдивчанин е направил опит да даде подкуп на полицейски служители от Четвърто РУМВР. Вчера около 11.30 часа на ул.“Мортагон” в града полицаи спрели за проверка лек автомобил “Алфа Ромео” без регистрационни номера. Водачът - С.Я./20г./ от Пловдив, предложил подкуп на служителите, за да прикрият нарушението му. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Голямо количество канабис е открито в дома на 28-годишен пловдивчанин. На 18 март около 17.30 часа при проверка в жилище на ул. “Александър Стамболийски” в града служителите открили три пластмасови саксии, засети със свежи зелени растения, два сухи тревисти стръка, стъклен буркан със суха зелена тревиста маса, три полиетиленови плика със суха зелена тревиста маса, пликче с бяла бучка, два плика със зелени растителни семена и найлонова торбичка с насипна мокра зелено-кафява маса. От извършената експертна справка било установено, че засетите зелени растения и сухите растителни стръкове са канабис с тегло 9,75 грама, сухата зелена листна маса е марихуана с общо тегло 69,61 грама, бялата бучка е амфетамин с тегло 1,0085 грама, семената са сходни по морфологични белези с тези на растението канабис и са с общо тегло 0,202 грама, свежата зелено-кафява листна маса е марихуана. По случая е образувано дознание.


Бургас. На 9 февруари в Първо РУМВР-Бугас в 20.30 часа сигнал подала 47 годишна бургазлийка. Тя разказала, че на ул.“Оборище” била нападната в гръб от непознат мъж, който й нанесъл удари в областта на лицето и я съборил. При падането, към нея се приближил втори мъж, който издърпвал дамската чанта със 1 000 евро, 1 600 лв., два мобилни телефона и лични и фирмени документи. При направения медицински преглед било установено, че в резултат на нанесените удари жената е с фрактура на носа. По случая е образувано досъдебно производство. При проведените оперативно-издирвателни действия четири дни по-късно бил задържан единият от извършителите – 29-годишният В.Ж. На 18 март криминалистите задържани и съучастниците му – Т.Н./19г./ и М.Б./22г./. На В.Ж. е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”, а на другите двама извършители – мярка за неотклонение “Подписка”. Част от вещите, предмет на престъплението са намерени и върнати на собственичката. Работата по случая продължава.


Видин. Видински криминалисти разкриха авторите на кражба от магазин. На 17 март неизвестни откраднали цигари от различни марки и около 500 лева. След предприетите оперативно-издирвателни действия са разкрити извършителите - двама криминално проявени видинчани – Г.Р./20г./ и С.П./22г./. Задържани са за 24 часа, а с постановление на районната прокуратура на 20 –годишния е наложено 72- часово задържане. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket