вторник, 2 март 2010 г.

Крими - 02.03.2010 г. !

Ямбол. При полицейска акция за противодействие на наркоразпространението в Ямбол и региона е неутрализирана организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества. Операцията е проведена от служители на секторите “Борба с организираната престъпност” и “Криминална полиция” при ОДМВР–Ямбол. Задържани са Х.П./26г./, Д.Н./21г./, П.Е./24г./, Г.Е./21г./, В.В./24г./ и 17-годишен, всички от Ямбол. От октомври миналата година групата била под наблюдение на антимафиотите. В хода на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия, при които са иззети различни количества кокаин, пико и марихуана, мобилни телефони, SIM-карти и компютърни конфигурации. Образувано е досъдебно производство. На шестимата е повдигнато обвинение по чл. чл. 354а във връзка с чл.321 от НК - за притежание и разпространение на наркотични вещества и за участие в организирана престъпна група. Работата по случая продължава, под наблюдението на прокурор от окръжната прокуратура.


Плевен. Полицаи задържаха 17-годишен младеж с марихуана. Тийнейджърът се опитал да избяга от органите на реда, хуквайки към центъра на града. Той свалил якето си и го хвърлил в градския канал, но тогава бил задържан от служителите на Първо РУ. При последвалото претърсване в якето му били открити 10 пликчета, съдържащи зелена тревиста маса, реагирала на марихуана. Той е задържан за 24 часа. Материалите са докладвани на прокурор.


Перник. Пернишките полицаи задържаха криминално проявен столичанин при опит за измама в банков клон в града. Използвайки фалшиво пълномощно, К.М./27г./ направил опит да изтегли сумата от 107 250 лв. Банковите служители се усъмнили в представените документи и подали сигнал в полицията. Мъжът е задържан за 24 часа. К.М. е известен на органите на реда за разпространение на наркотични вещества и кражби. Днес предстои прокуратурата да се произнесе по евентуалното удължаване на мярката му за задържане на 72 часа. Образувано е досъдебно производство, разследването на случая продължава.


Бургас. Вчера при акция на служители от сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР-Бургас под ръководството на районната е задържан В.Р./39г./ от Айтос. Мъжът, в качеството си на адвокат, е присвоил чрез обсебване 59 500 лв., собственост на двама малолетни. Парите те получили като обезщетение за смъртта на баща им след настъпил пътен инцидент. По желание на майката, адвокатът е трябвало да приведе парите по сметката на човек, продаващ им жилищен имот. Вместо това, В.Р. превел парите по собствена сметка и месеци наред обещавал да възстанови обсебената сума. В резултат на подадената от 30-годишната жена жалба до районната прокуратура е образувано досъдебно производство. 39-годишният адвокат е задържан за 72 часа и спрямо е него е повдигнато обвинение за обсебване. Работата по случая продължава.


Служители на РУМВР– Камено задържаха извършител на грабеж над 86-годишна жена в с. Кръстина. Сигналът за инцидента бил подаден от сина на потърпевшата на 28 февруари в районното управление. При извършената проверка на място било установено, че около 19.30 часа в дома на самотноживеещата жена влезли двама неизвестни. Единият от тях запушил устата й с ръка, нанесъл й удари по тялото и настоявал да му даде парите си. По случая е образувано досъдебно производство и в резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия, вчера е задържан Р.Г./29г./ от с. Кръстина. Той в съучастие с авера си С.С./26г./ извършили грабежа. В хода на разследването било установено, че същата нощ двамата откраднали и товарен автомобил “Фолксваген Транспортер”. Колата е открита на паркинг на ГКПП-Капитан Петко Войвода и върната на ползвателя. Р.Г. е задържан за 24 часа, а съучастникът му е обявен за издирване. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на двамата мъже продължава.


Пловдив. Боен арсенал бе открит край язовира на село Калояново. Вчера при претърсване на фургон, стопанисван от Х.Б./61г./ от Дълго поле, служители от полицейския участък в Калояново открили незаконно притежавани пушка-помпа, ловна пушка и патрони за тях. В пристройка край язовира, също ползвана от Х.Б., полицаите намерили още самоделно устройство за стрелба с ловни патрони и различни по марка и калибър боеприпаси. Мъжът, който е собственик на язовира, е задържан в ареста за 24 часа.


Стара Загора. Казанлъшки полицаи извършили вчера проверка в дома на Н.Т./46г./ от Казанлък. В жилището, намиращо се в кв. “В. Левски”, били открити и предадени доброволно с протокол 330 кутии цигари “Виктори” и “Слимс”, без акцизен бандерол. Около 19 часа в жилището на М.Т./38г./ на ул.“Москва” в Казанлък полицаи иззели 800 кутии цигари “Слимс” и “Виктори Ултра”, без бандерол. Работата по случаите продължава РУМВР – Казанлък.


Снощи, около 22.30 часа, в РУМВР-Стара Загора бил получен сигнал от 22-годишен мъж, че около 22.20 часа в кв. ”Три чучура – юг” бил нападнат от двама неизвестни, които му отнели портфейл с документи и 600 лв. и избягали. Незабавно са организирани издирвателни действия и в близост до местопрестъплението, екип на СОД-ОДМВР е заловил по описание на потърпевшия единия от извършителите – И.М./28г./ от Стара Загора. Образувано е досъдебно производство и при проведените процесуални действия е доказана съпричастността на мъжа към извършеното деяние и му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.199 от НК. Установен е и съучастникът му – Р.Д./37г./ от същия град, който към момента се укрива и е обявен за издирване. Работата по случая продължава.


София. Столичанка се оплакала в Първо РУМВР, че на 16 февруари към 23 часа е извършена кражба от дома й в жк.”Дианабад”. Отнети са две видеокамери, фотоапарат, златни накити, колекция юбилейни монети, дрехи и парфюми. След проведено разследване криминалистите установили, че престъплението е дело на двама осъждани - 27-годишния П.Т. и 26-годишния К.Д. Отнетите вещи са намерени и иззети, води се досъдебно производство.


Двама вече осъждани са уличени в кражба на 1510 кг скрап. Автопатрул на Пето РУМВР задържал К.А. /34 г./ и А.О. /38 г./, които задигнали железните отпадъци от товарни вагони в района на жп-гара “Подуяне-разпределителна”. Иззет е и автомобилът, с който са превозвани. Образувано е досъдебно производство, а двамата извършители са задържани под стража.


Кърджали. Автопатрул на РУМВР-Момчилград установи петима ученици, които обстрелвали с камъни прозорците на учебно заведение в града. “Стрелците” успели да потрошат седем стъкла, преди да бъдат заловени от полицията. Инцидентът станал в неделя вечерта. Полицейските служители пристигнали на място след подаден сигнал. Групата се разбягала, но била установена. Всички участници във вандалската акция са ученици на възраст между 14 и 16 години. Три от тях са момичета. Непълнолетните заявили, че изпочупили стъклата “за удоволствие”. По-вероятната причина обаче е, че наскоро едно от момчетата е било преместено в друго училище. Материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата с мнение за препращане в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на възпитателни мерки.


Видин. Образувано е досъдебно производство срещу О.Н./36г./ от с.Арчар. През месец май миналата година пред областна разплащателна агенция към Държавен фонд “Земеделие” той съзнателно се е ползвал от подправен официален документ /Удостоверение за наличие или липса на задължения” към НАП-Видин/ във връзка с подаване на документи за субсидии и средства от фондове, принадлежащи на ЕС и предоставени от ЕС на българската държава средства. Досъдебното производство е приключило с обвинително заключение по чл.316 във връзка с чл.308, ал. 1 от НК и вчера е изпратено на районната прокуратура.


Пожарна безопасност и спасяване. От началото на деня до 12 часа служителите на пожарната са реагирали на 27 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 14 аварийно – спасителни дейности. Видин. Остава обявено бедствено положение в Брегово. Екип на РУПБС-Видин е участвал с пожарен автомобил и една мотопомпа в отводняването на две къщи. След прокопаването на канал на дигата, нивото на водата на залятите площи спада с по 1 см. на час. Бургас. В с.Димчево екип от РУПБС-Бургас отводнява приземния етаж на отводнителна помпена станция, наводнена вследствие на падналите обилни дъждове.Ямбол. Екип от РУПБС-Ямбол отводнява мазе на ОУ”Кл.Охридски” в града, а екип на РУПБС-Елхово отводнява шахта на офис на фирма, намиращ се на ул.”Ал.Стамболийски”, гр.Елхово. Пловдив. Тази стурнин в 10.20 часа е получен сигнал за възникнал пожар в къща. Веднага на място е изпратен пожарен автомобил от РУПБС-Брезово. Вследствие на огъня леко обгазена е 80-годишната собственицка, която е настанена в болница, без опасност за живота.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket