четвъртък, 11 март 2010 г.

Крими - 11.03.2010 г. !

София. Три грабежа са разкрити от столичните криминалисти през изминалото денонощие. В Четвърто РУМВР е образувано досъдебно производство срещу 18-годишните М.В. и П.А., и двамата известни на органите на реда. В жк:”Лозенец” те заплашили 17-годишен и приятелката му и им отнели мобилните телефони и портмонетата с наличните пари. Вчера извършителите са задържани под стража за 72 часа и им е повдигнато обвинение по чл.198 от НК – грабеж. В кв.”Орландовци” пък била нападната 25-годишна столичанка. Неизвестният грабител й отнел насила 40 лева и два мобилни телефона. Криминалистите разкрили, че престъплението е дело на 16-годишен криминално проявен младеж, който е задържан за 24 часа. Случаят е докладван в Софийска районна прокуратура. На 9 март 40-годишен мъж сигнализирал на тел.166, че в кв.”Дървеница” непознати му нанесли побой и му отнели 500 лева. След бързи оперативни действия криминалисти от Седмо РУМВР установили и задържали един от извършителите – 28-годишния Б.К., осъждан. Той е задържан под стража за 72 часа. Двамата му съучастници се издирват.

Стара Загора. 51-годишна жена подала сигнал в РУМВР–Казанлък, че на 9 март около 19 часа била нападната от двама неизвестни. Единият от нападателите затиснал устата й и я съборил на земята, а другият й отнел дамска чанта с пари и документи. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни действия били установени и задържани Ю.Т./20г./ от Казанлък и 17-годишен от Стара Загора. Наложена им е полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава. 26-годишната Д.И. от с. Еленино е задържана за 24 часа в РУМВР-Стара Загора за кражба. На 10 март в районното управление сигнал подала 42-годишна жена, че в магазин за хранителни стоки й било откраднато дамско портмоне – с лични документи, дебитна карта и пари.


Плевен. Полицаи от Левски задържаха крадци на телефонни кабели в момента на извършване на престъплението. Тримата /23, 25 и 28 години/ тъкмо копаели и демонтирали медни кабели в района на с. Обнова, когато били засечени от служители от управлението в Левски. Полицейската проверка установила, че мъжете са рецидивисти, известни на органите на реда с многократни задържания за кражби и осъждани. Задържани са за 24 часа. Предстои установяване на размера на нанесените материални щети. Криминалистите изясняват съпричастността на заловените към други подобни кражби. Документирането на престъплението продължава. Материалите са внесени в прокуратурата.


Ямбол. Ямболските полицаи задържах мъж, извършил серия кражби от автомобили. На 5 март от лек автомобил “Опел Астра”, паркиран пред магазин “Кауфланд”, 18-годишният Б.С. откраднал дамска чанта с лични документи, дебитни карти, ключове и 200 лева. Малко по-късно от същия паркинг от “Тойота Ярис” изчезнали дамска чанта с лични документи, ценни вещи и пари. Около 10.30 часа на 4 март от паркиран автобус “Ивеко” на автогарата в града откраднал мобилен телефон “Нокия 1110” на стойност 150 лева. Б.С. е криминално проявен и осъждан за кражби. По случаите са образувани досъдебни производства.


Пловдив. 21-годишен пловдивчанин е заподозрян в извършен грабеж. Вчера в Шесто РУМВР се оплакала 78-годишна жена, че ден преди това около 15 часа в централните гробища била нападната от непознат, който й отнел дамската чанта. В нея жената носела 200 лева, златен синджир и карта за пътуване в градския транспорт. След извършените оперативно-издирвателни действия полицаите попаднали в следите на К.К., криминално проявен, който е задържан в ареста за 24 часа. Вещите, отнети при грабежа, са издирени и иззети.


Варненец е заловен в момент на кражба в града. Тази нощ около 2 часа бил получен сигнал във Второ РУМВР, че в необитаем апартамент на ул.”Петко Каравелов” е проникнал крадец. Незабавно на адреса бил изпратен полицейски автопатрул, който задържал гастрольора докато товарел водопроводни части и метални съдове. Х.Х./32г./ ще остане в полицейския арест за 24 часа.


Трима младежи са заловен с наркотици в Пловдив и един – в Асеновград. В апартамент на ул.”Скопие” в Пловдив полицаи от Първо РУ МВР заловили Д.В./ 23 г./ с 0.741 грама марихуана и И.Р./ 24 г./ с 0.1104 грама марихуана. На улицата при претърсване в джип “Ландроувър”, с водач И.П./27г./, са били открити още 0.744 грама марихуана. В Асеновград е бил заловен И.С./20 г./, който е известен на полицията, с 3.19 грама марихуана. Четиримата са задържани за 24 часа в ареста.


Бургас. Вчера при извършена проверка на лек автомобил “Фиат Пунто” бургаските полицаи открили марихуана. Автомобилът бил управляван от С.И./24г./ и в него пътувал и А.Ж./19г./. Под дясната седалка и на таблото над жабката на колата били иззети две саморъчно направени цигари, реагирали на марихуана. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Около 17 часа на ул. “Морска” криминалисти на Пето РУМВР спрели за проверка С.Н./23г./ и К.А./22г./ от Бургас. От 22-годишния бургазлия са иззети две черни полиетиленови пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало на хероин. Двамата са задържани за 24 часа, образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.


Хасково.Тази сутрин в 2.50 часа автопатрул спрял за проверка лек автомобил”Опел Корса”, управляван от 32-годишен свиленградчанин. В колата пътували още трима негови съграждани - на 26, 27 и 28години. При извършената проверка в колата били открити седем употребявани спринцовки. В една от тях имало червеникаво кафява течност, реагираща на хероин при полеви наркотест. Под предната седалка в колата полицаите открили пликче с кафяво прахообразно вещество, реагирало също на хероин. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket