понеделник, 8 март 2010 г.

Крими - 08.03.2010 г. !

Перник. Четирима са задържани за притежаване на наркотични вещества от служители на сектор “БОП” при ОДМВР гр. Перник и колегите им от Второ РУ. Антимафиотите проверили лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 22-годишния Д.Г. и возещите се в колата М.В./22 г./ и 18-годишната А.А. В мерцедеса са намерени и иззети 13 найлонови пакетчета с бледорозово прахообразно вещество. От адрес на ул. “Бл. Гебрев”, обитаван от 19-годишната А.А. са иззети 10 найлонови топчета и найлоново прозрачно пликче с бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин. 22-годишния М.В. е криминално проявен и в момента е в процес на изтърпяване на условна присъда за причиняване на средна телесна повреда.

При друг случай полицаи от Второ РУ са задържали 29-годишния Н.Б. от гр. Перник на междустълбищтна площадка в жилищен блок в пернишкия кв. “Изток”. При направения оглед на площадката са намерени и иззети кутия от цигари с 12 найлонови пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на амфетамин, 2 пакетчета с марихуана и приспособление за употреба на дрога. След обиск на лицето, у него са открити две пакетчета със зелена листна маса и едно с бяло прахообразно вещество. Започнати са досъдебни производства и работата продължава.


Хасково. Полицаи от РУМВР-Хасково и сектор СОД предотвратиха кражба на каса от златарска работилница в Хасково, в която е имало голямо количество златни накити. Задържан е криминално проявеният В.Д. /21 г./ от с. Злато поле. Сигналът за престъплението бил получен в сектор СОД тази сутрин към 02.06 часа. Пристигналият на място екип установил, че е изкъртена метална гаражна врата и врата от алуминиева дограма и е открадната мъжка необработена златна гривна – около 200 г. Направен бил опит за кражба на метална огнеупорна каса, в която се е съхранявало голямо количество злато. Светкавично били предприети заградителини действия и в района полицаите забелязали оттеглящ се лек автомобил “Алфа Ромео”, който отоново бил засечен на ул.”Градинска”. Водачът не се подчинил на подадения звуков и светлинен сигнал, опитал да се изплъзне на полицията, но след като ударил колата в електрически стълб, излязъл и побягнял. След кратко преследване обаче белезницитие щракнали на ръцете на В.Д.. При последвалия оглед в колата е намерена откраданата златна гривна. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. За часове гоцевделчевските полицаи задържаха извършители на кражби от аптека. Вчера в районното управление бил получен сигнал, че е извършена кражба от аптека на ул.”Серес”. Неизвестен проникнал в аптеката и задигнал неустановено количество лекарства. На мястото бил извършен оглед и след предприетите оперативно-издирвателни действия били задържани извършителите – К.Ч./20г./от с.Мусомища и В.В./26г./ от Гоце Делчев. Откраднатите лекарства били открити в дома на 26-годишния мъж. Образувано е полицейско дознание.


Пловдив. Двама криминално проявени мъже са заловени в момент на кражба в Асеновград. Миналата нощ около 4 часа в РУМВР-Асеновград бил получен сигнал, че двама извършват кражба от строителен обект на бул.”България”. Пристигналият на място автопатрул е заловил Ф.А./39г./ и Е.И./25г./, които товарили в каруца строително скеле. Мъжете са задържани в ареста за 24 часа.


Пловдивчанин е задържан в ареста за 24 часа за увреждане на таксиметров автомобил. Вчера във Второ РУМВР се оплакал 36-годишен таксиметров шофьор, че около 3 часа пред дискотека в града се спречкал с негов колега за клиенти. Малко по-късно опонентът му отвърнал на спора, като нанесъл няколко удара с бухалка по колата на жалбоподателя. Срещу П.Д. /29 г./ е образувано бързо полицейско производство.


Кърджали. Седем противотанкови мини с взриватели са били открити вчера по обяд в местност между Момчилград и село Равен. На опасната находка попаднал служител от Граничния полицейски участък в Момчилград по време на неделната си разходка. Той подал сигнал в районното управление за пет мини в дере в района на сметището. Пристигналите на място полицаи огледали наоколо и открили още две взривни устройства от същия вид. В ранния следобед е била организирана група от РУ на МВР-Момчилград за оглед на околността, където са открити мините. Районът е обезопасен и се охранява от полицаи. Уведомено е специализираното звено в Хасково и се очаква пристигането на сапьори за обезвреждане на взривните устройства.


София. В Девето РУМВР постъпила жалба за кражба на нов мобилен телефон от рафт в магазин в жк.”Люлин”. Стойността му била 480 лева. Криминалистите предприели оперативно-издирвателни действия и установили извършителя – З.Н./25г./, който е задържан. Телефонът е намерен и иззет. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194 от НК.


За кражба от магазин в подлеза на бул.”България” и бул.”Г.Делчев” било съобщено в Четвърто РУМВР на 1 март. Отнети били облекла и сумата от 60 лева. След бързи действия криминалисти от участък “Триадица” разкрили, че престъплението е дело на Л.М./20г./ от врачанското село Бутан, неизвестна досега на органите на реда. Тя е задържана, а стоката е върната на тъжителя. Материалите по случая са изпратени в Софийска районна прокуратура.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket