сряда, 10 март 2010 г.

Крими - 10.03.2010 г. !

СДВР. Наркопласьор бе задържан при специализирана полицейска операция на служители от сектор “Наркотици” в СДВР. 32-годишният И.Й.-Хиената, осъждан, е арестуван на ул. “Граф Игнатиев” и от него е иззет плик с бял прах. При последвалото претърсване в дома му са открити и пакетчета със зелена тревна маса. Експертизата установила, че веществата са амфетамин с общо тегло 16 грама и 2 грама марихуана. Срещу И.Й. е образувано досъдебно производство и е задържан под стража за 72 часа.
След продължително разследване криминалисти от СДВР и Девето РУМВР разкриха извършител на въоръжен грабеж. Преди месеци 65-годишна жена се оплакала, че като служителка в букмейкърски пункт в жк.”Люлин” била заплашена с пистолет от непознат мъж, който отнел оборота от 1050 лева. В извършване на престъплението е уличен 25-годишният Е.Ж. от с. Пролеша, община Божурище, известен на органите на реда. Вчера той е задържан и е направил самопризнания по случая.


Благоевград. Полицаи от Гоце Делчев задържаха трима, опитали да ограбят пощенска станция. Към 2.30 часа вчера, в местното районно управление е получен сигнал от началника на пощенската станция в с.Кочан, че е обектът, охраняван от частен СОТ, е с разбита врата. Незабавно към селото е изпратен полицейски екип, който установил, че е атакувана входната врата на пощата. Разбита е и металната решетка към помещението с металната каса на пощенския клон, която е останала невредима. При огледа липси не са установени. Предприети са мерки за установяване на извършителите и при издирването са установени трима жители не селото, съпричастни към престъплението. В РУМВР Гоце Делчев са задържани М.К.(23г.), А.Ч.(24г.) и К.Т. (24г.) По случая е образувано полицейско дознание.


Перник. 33-годишен е задържан за грабеж на перничанка. Вчера, около 20,20 часа на ул. “Р. Димитров” в града била ограбена 45-годишната Б.С., докато се е прибирала вкъщи. Неизвестен използвал сила и заплаха, за да отнеме дамската й чанта и избягал в неизвестна поска. След сигнала в полицията, служители на Второ РУ предприели издирване на извършителя и скоро задържали перничанина Ж.К./33г./. Той е криминално проявен и осъждан за кражба. Ще остане в ареста 24 часа. Започнато е досъдебно производство.
Радомирец ще отговаря за кражба от офис. Преди ден, чрез отключване на входната врата, е проникнато в офис на мелница в пернишкото с. Богданов дол, откъдето са откраднати пълна компютърна конфигурация и пробивна строителна машина. Служители от Полицейски участък “Батановци” при Първо РУМВР-Перник се заели с издирване на извършителя и задържали за 24 часа 22-годишния В.А. от Радомир. Младежът е криминално проявен и в момента изтърпява наложено наказание “пробация” за извършена кражба. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собственика. Образувано е досъдебно производство.


Враца. Възрастна врачанка се оплакала в полицията вчера, че е била измамена. Жената се поддала на внушението, че неин близък е ранил дете при катастрофа и тя трябва да плати за не бъде наказан. Към 17 часа тя отговорила на телефонно обаждане на жена, която се представила за дъщеря й. От нея врачанката /77г./ чула, че по-рано в София щерка й е предизвикала пътен инцидент, при който е пострадало дете. Уж дъщерята казала, че срещу 1800 лв ще остане безнаказана, но майката непременно трябва да предаде парите мъж, който ще дойде в дома й. Така и станало – жената дала парите, а час по-късно осъзнала какво точно се е случило и позвънила в полицията.
Стара Загора. Вчера към 17,30 часа от Университетска болница в областния град съобщили в полицията за неизвестни, които крадат от обект на съседна новострояща се сграда. Изпратените на място екипи на РУ–Стара Загора заловили на място А.И. (18г.), К.А. (18г.) и 16-годишен младеж – всички от Стара Загора, в момент на кражба на лист медна ламарина и медни шини, демонтирани от обшивката на покривната конструкция на сградата. Тримата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


ПТП. 33-годишен мъж от Банско е загинал при пътен инцидент край с. Баня. Вчера към 16 часа, граждани, пътували между с.Баня и сп. ”Ген. Ковачев”, съобщили в РУМВР-Разлог, че видели в р.Бела Места паднал автомобил ”Опел Корса”. Пристигналият на място полицейски екип установил, че зад волана на попадналата в коритото на реката кола, има човек. По-късно автомобилът е изваден и е установена самоличността на загиналият водач – 33-годишен от Банско. От разговора с близки на загиналия е изяснено, че той тръгнал към Белица и вероятно силният снеговалеж и заледената настилка са причина за пътния инцидент, пи който шофьорът е изгубил управлението и е излязъл от пътя. По случая в РУМВР-Разлог е образувано полицейско дознание .
Възрастна жена загина, а две деца са ранени при пътен инцидент вчера, около 17.10 часа на пътя от Бургас към Сарафово. Водачът на автомобил “Санг”- 38-годишен от Поморие загубил управление над колата в зоната на пътен възел Бургас-Каблешково. Заради несъобразената скорост по мокра и заледена настилка, колата поднесла, завъртяла се на платното и се блъснала странично в парапет на моста. От удара парапетът се скъсал, автомобилът се преобърнал и паднал на пътя под моста на пътния възел. При инцидента, на място е загинала 65-годишна жена от Поморие. Пътувалото на задната седалка 5-годишно момченце е откарано в болница с тежка травма и контузии, с опасност за живота. В същата болница, с контузии и травма е настанено 8-годишно момиченце, и двете деца са от Поморие. С опасност за живота в болницата е настанен и шофьорът, който е с фрактура и травма на главата. Взета му е кръвна проба за химически анализ. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket