сряда, 24 март 2010 г.

Крими - 23.03.2010 г. !

СДВР. Извършител на грабеж бе разкрит от служители на Девето РУМВР след успешна работа по жалба на 27-годишна столичанка. На 6 март към 22 часа в жк.”Люлин” тя била нападната от непознат, който й отнел чантата с лични документи, портмоне и два мобилни телефона. Криминалистите установили, че автор на престъплението е С.Б. /19г./, осъждан. Той е арестуван за 24 часа. След като тъжителката го разпознала, му е повдигнато обвинение по чл.198 от НК и му е наложено задържане под стража за 72 часа.
Трима побойници, нанесли телесна повреда на 19-годишен, са задържани в Пето РУМВР. На 18 март около 20 часа Д.Д. /20 ./ от Варна, Н.С. /19г./ от Мъглиж и Д.Б. /21г./ от Враца – и тримата регистрирани за криминални прояви, на бул.”Евлоги Георгиев” пребили младежа, който с нищо не ги провокирал. По случая е образувано досъдебно производство. На Н.С. е повдигнато обвинение по чл.131 от НК и му е наложена мярка “подписка”.

Русе. Започнато е незабавно производство срещу турски гражданин, опитал да излезе през границата с преправена българска лична карта
Вчера на съвместения българо-румънски ГКПП "Дунав мост" - изход Гюргево, гранични полицаи установили мъж, който иска да напусне страната с подправен официален документ за самоличност - българска лична карта, издадена през 2007г. на името на 38-годишен. Преминаващият мъж е установен като турския гражданин C.A. /36г./ от гр. Токат. Случаят е документиран и задържаният от граничните власти е предаден на разследващ полицай от ОДМВР – Русе. Срещу него е започнато незабавно производство. За случая е уведомена прокуратурата и турският гражданин е задържан с постановление на прокурор за срок от 72 часа.


Хасково. Образувани са досъдебни производства срещу собственици на шивашки цехове от Хасково, спрени с цял товар дрехи-менте. 2005 спортни екипа и 800 заготовки с логото на търговски марки са иззети от служителите вчера. На главния път в с.Клокотница, на път към София, икономическите полицаи спрели товарен автомобил «Мерцедес», управляван от 41-годишен хасковлия. В колата пътували и 25-годишният М.О. и Ю.Ю./36г./, също от града. Всички са управители на фирми за производство на облекла. При проверката полицаите се натъкнали на 1895 броя спортни облекла с лого и надпис на известна търговска марка. Мъжете предали текстилната стока с протокол за доброволно предаване. В последствие е проверен и шивашки цех на ул.„Каменна“ в Хасково, собственост на 47-годишен местен жител, за който полицаите имали съмнение, че произвежда и нелегална продукция. Оттам са иззети 800 заготовки с надпис и 110 спортни екипа с логото на известни марки без разрешение на правопритежателя. Образувани са досъдебни производства.


Пловдив. Жена бе задържана за 72 часа в следствения арест като заподозряна в измами, извършени в Пловдив. След получени в сектор “Икономическа полиция” повече от 15 сигнала на граждани, измамени с обещание за работа в чужбина, в офис и жилище, ползвани от 49-годишната Е.И. от Пловдив и едноличната й фирма, е предприета проверка. Разследващите установили, че в офиса на ул.”Златю Бояджиев” тя съхранявала множество документи, свързани с престъпната дейност на фирмата. Е.И. предлагала уреждане на работа в Англия и прибирала по 500-600 лева от човек за услугата. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама мъже бяха уличени в незаконни разкопки вчера в землището на с.Крислово. След получен в РУ-Труд сигнал от граждани, на място незабавно са изпратени полицаи, които заловили в момент на теренни ареологически проучвания с металотърсачи Й.Т./38г./ от Асеновград и И.П./39г./ от с. Клековец. Иманярите са задържани в ареста за 24 часа.


Благоевград. Служители от сектор “Икономическа полиция”- ОДМВР приключиха проверката срещу Ж.Д. от Благоевград, използвала неправомерно лични данни на свои колеги. Разследващите установили, че в качеството си на финансов съветник към регионалния офис на кредитна институция, дамата е ползвала неправомерно личните данни на свои колеги (копия от лични карти) и сключвала договори за паричен заем на тяхно име, като присвоявала получените средства. Материалите от проверката са изпратени в Районна прокуратура - Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.316 вр.308 от НК. Изяснено е, че в продължение на 2-3 месеца м.г. тя успяла да сключи 4 договора на името свои колеги без те да знаят това. Сумите по кредити били в размер от 500-650 лв., но до началото на януари повечето от тях останали непогасени. Истината за неправомерните сделки лъснала при издирването на кредитополучателите.
Служителите от същия сектор са приключи проверка срещу бивш директор на местния клон на държавна фирма с голям имоти в областния град. Изяснено е, че той сключил неизгодни договори със свързани фирми за отдаване под наем на държавния сграден фонд на силно занижени цени. Установено е, че с неизгодните договори през периода 2005 – 2010г. директорът е нанесъл щети на държавата за около 80 хил.лв. Материалите от проверката са докладвани в Районна прокуратура - Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 220 от НК.


Кюстендил. Вчера към 18 часа на главен път Е-79 при разклона за с. Тополница, автопатрул на РУМВР-Дупница спрял за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф” /софийска регистрация/, управляван от Н.К./19г./ и пътними М.М./21г./- криминално проявен, Е.Р./27г./ и Т.Д./18г./, всички от София. По-рано през деня четиримата направили опит за измама с фалшиви банкноти в магазин за хранителни стоки в с. Слатино, община Бобошево. При проверката в автомобила са открити и иззети 3 неистински банкноти с номинал 50 лв., а в цигарена кутия е открито наркотично вещество /0.635 гр хероин/. Четиримата са задържани за 24 часа в РУМВР, по случая е образувано досъдебно производство.


Плевен. На 20 март около 21 часа на язовирната кула в с.Еница полицейски патрул засякъл 32-годишен докато демонтира ламаринени плоскости. До задържането, той успял да свали прикрепящите болтове и да натовари в лек автомобил «Опел Астра» 8 ламарини. В полицията е изяснено, че извършителят е от с.Горник и има 6 регистрации за кражби. В последствие са установени и съучастниците му – двама негови съселяни /24 и 22 г./. И двамата имат регистрации за кражби, не са осъждани. По случая е образувана преписка по чл. 195 ал. 1 т. 3 от НК. Вещите, обект на кражбата, се съхраняват в полицията. Работата продължава разследващ полицай.


София-област. При съвместна акция на служители от сектор “Криминална полиция”, техни колеги от “Военна полиция” и РУ-Сливница са открити и иззети метални релси и мишенна количка, обект на кражба от военен полигон над с.Алдомировци. Установени са и авторите на престъплението – баща и син от Драгоман. Вчера полицаите претърсили двора на фирма за изкупуване на метали в селото. В хале проверяващите се натъкнали на камион “МАН”, натоварен с голям брой метални релси, нарязани на парчета от по три метра и мишенна количка. Возилото било собственост на фирмата на С.Г./26г./ и баща му С.Г. /56г./. Стойността на откраднатото се изяснява. По случая се води досъдебно производство.
Двама стари познайници на полицията са заловени след бързата реакция на служители от РУ-Костинброд. След преследване по черен път, полицаите спрели камион, натоварен с демонтиран и нарязан огромен ж.п. кантар на стойност около 12 хил. лв, собственост на фуражен завод. Снощи около 19.30 часа пазачът на завода, който е в индустриалната зона на Костинброд, чул подозрителен шум и сигнализирал в полицията. Незабавно на сигнала реагирали два автопатрула. След преследване по път в посока с. Волуяк, униформените спрели т.а. “ИФА”. В камиона се возели двамата стари познайници на полицията – В.И. /35г./ от същото село и В.М. /49г./ от София. В товарния автомобил било натоварено плътно желязо с “т”- образни и “п”-образни профили, демонтирани от ж.п. кантара на завода. Извършен е оглед от дежурна оперативна група при РУ-Костинброд. Двамата мъже били задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство. В.И. и В.М. са криминално проявени, известни за кражби, а В.И. и за противозаконно отнемане на МПС.


Пазарджик. Четирима извършили кражба от вила бяха задържани от панагюрски полицаи. Вчера около 14 часа в местността „Нейкова кория” униформените засекли трима мъже и една жена в момент на кражба. Станало ясно, че апашите задигат метални профили от вилата на панагюрец. Задържани са А.Я./21г./, С.В./21г./, 20-годишната Р.К., всичките от Панагюрище и А.С./26г./ от Етрополе. Срещу тях е образувано полицейско производство.


Стара Загора. Възрастен човек от с. Калояновец е бил обран след измама. За случката е съобщено вчера към 18.30 часа в РУ – Стара Загора. Малко по-рано, към 17 часа, трима неизвестни, придвижващи се с “Ауди” с ремарке, посетили дома на 78-годишен в с. Калояновец. Под предлог, че ще купуват агне, те влезли в къщата и докато уговаряли “покупката”, единият успял да открадне 6000 лв. Полицаи от РУ- Стара Загора работят за издирване на крадците.


ПБС. Към 7.50 часа днес в ОДМВР-Русе е съобщено за пожар в хотел в центъра на Русе. Първоначалната информация е за силно задимяване в кухнята на ресторанта. Незабавно са изпратени два три екипа огнеборци, които пристигайки на място, установили силно задимяване от подземния етаж. Служителите на хотела са организирали извеждането на гостите и персонала. Пожарникарите са изнесли от опасната зона 6 27-литрови бутилки за газ пропан-бутан. Повикани са всички свободни от дежурство служителите на двете районни служби в Русе за да се включат в гасенето. Осигурено е наблюдение и към помещенията на намиращия се в сградата банков клон, заграден е районът. В погасяването на огъня са участвали 28 служители на ПБС, ръководителите на звеното и на двете районни служби в Русе. Няма загинали и пострадали хора. Унищожени са въздуховоди, електрически вентиалатори, електрически табла, електрически кабели, окачен таван, газова готварска печка и друго кухненко оборудване. Общата площ на пожара е от около 25 кв м. Извършва се оглед за установяване на причината за пожара. Предстои и точното установяване на щетите.
Столични пожарникари спасиха дете от удавяне. Сигнал за инцидента е получен вчера към 19.20 часа – в езерото на кариерата в кв.Челопечене има застрашен от удавяне. Към мястото са насочени пожарен, аварийно-спасителен и автомобил за спешна медицинска помощ. С идването на място пет минути след съобщението, екипът установил, че на 6-7 м навътре в езерото, момче се е хванало за клоните на дърво. С премръзнали ръще и безпомощно, то не могло да се хване за хвърленото въже и по-късно е изведено от езерото с лодка. Спасеното 15-годишно момче е било в хипотермия, оказана му е първа помощ на място и е откарано към Института “Пирогов”. След възстановяването му, по-късно е освободено от болницата.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket