петък, 19 март 2010 г.

Крими - 19.03.2010 г. !

София. Трима наркопласьори са задържани при специализирана полицейска операция на служители от сектор “Наркотици” в СДВР вчера следобед. Към 16.30 часа пред супермаркет в жк.”Студентски град” са арестувани 25-годишният Д.М.- Глигана от Червен бряг, осъждан за наркоразпространение и 27-годишният А.П.- Шами от Златоград – и двамата без адресна регистрация в София. Малко по-късно в квартира в същия квартал е задържан и 21-годишният Н.М.- Пелтека, регистриран като наркодилър. Тримата действали в група и продавали дрога предимно край елитни нощни клубове в столицата. Денем се “зареждали със стока”, а нощем я пласирали. При извършените обиски на тримата дилъри и претърсвания в жилищата им са намерени различни по вид и количество наркотици: амфетамин, екстази /различни щампи/ и марихуана “Бяла вдовица” – холандски сорт, известен като най-луксозния от този вид дрога. Според експерти, пазарната му цена в момента е 35-40 лева за грам. Наркопласьорите са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство и днес материалите ще бъдат докладвани на прокурор за повдигане на обвинение по чл.354А от Наказателния кодекс.


Двама непълнолетни са арестувани за 24 часа в Шесто РУМВР по обвинение в кражба на части и вещи от автомобили. Два от регистрираните случаи са в жк.”Овча купел-2”. Там двамата извършители обрали по-ценните принадлежности и инструменти от паркирани “Фиат Пунто” и “Лада Самара”. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. Води се досъдебно производство.


Благоевград. 30 кг канабис иззеха антимафиоти от къща в с.Долна Градешница. Вчера сутринта в РУМВР-Сандански бил получен сигнал, че мъже се навъртали край къща в селото. Изпратеният на място полицейски екип засякъл лек автомобил “Опел”, управляван от С.С./23г./ от Варна. В колата те открили чувал със суха тревиста маса, с тегло 3.800 кг, реагирал на марихуана. Малко по-късно, на излизане от къщата, били задържани и неговите авери - Н.И./25г./ от Разград и Й.А. /19г./ от Сливен. При извършената проверка на втория етаж на къщата спецполицаите намерили други осем чувала с тегло 16 кг, ножички за чистене на корените и електронна везна. В пристройка до къщата те се натъкнали на своеобразна сушилня за канабис, от която са иззети 14 кг мариухана. Допълнителна проверка установила, че етажът е ползван от И.Ц./29г./ от Петрич. При извършения обиск в дома му антимафиотите открили малки количества канабис и семена. Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувани са две полицейски дознания.

Марихуана от жилище на петричанин, занимаващ се с производство и разпространение на наркотик иззеха антимафиоти. При извършена проверка в дома на И.Ц./29г./ били иззето пакетче с 0,5 гр. суха тревиста маса и кутийка със семена канабис, с тегло 18 грама. Наркотикът реагирал на марихуана. Образувано е полицейско дознание.


Перник. Двама наркопласьори и четирима наркозависими са задържани вчера при специализирана полицейска операция на служители от ОДМВР- Перник. Акцията е проведена в централната градска част на областния център. При последвалата проверка в жилището на 35-годишния Ю.Х. и съпругата му са иззети 42 дози хероин. Техните клиенти - Г.И./28г./, връстникът му Р.К., 27-годишният М.В. и П.Т./31 г./ са познати на органите на реда с кражби и грабежи. Започнато е досъдебно производство.


Photobucket


Хасково. 28-годишен тополовградчанин е задържан в местния арест за грабеж. Преди два дни в болницата постъпила 77-годишна жена в безпомощно състояние. Тя отричала да е нападана, но полицейските служители се усъмнили. В хода на проведените оперативно-следствени действия станало ясно, че преди три дни младежът нахлул в дома й. Нанесъл й побой с юмрук и твърд предмет в областта на главата и гърдите и откраднал 19 лева. Познатият на полицейските служители И.Т. е задържан с полицейска мярка. Образувано е досъдебно производство.


Десет грама марихуана иззеха хасковските полицаи. Вчера била извършена проверка на лек автомобил “Сеат Толедо”, управляван от 25-годишен младеж. В колата пътували и още двама – на 17 и 23 години. Полицаите окрили канабис, разпределен в 5 полиетиленови пликчета. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


ОДМВР-София. Служители на ПУ-Боровец и техни колеги от РУМВР-Самоков заловиха двама, осуетили полицейска проверка тази нощ. В автомобила им били открити винкели и метални профили, откраднати същата вечер. Полицаите се опитали да спрат лек автомобил “Пежо 309” на пътя Самоков-Костенец. Шофьорът не само не се подчинил на полицейското разпореждане, но профучал с пълна газ покрай тях. Служителите на реда подгонили нарушителя и след по-малко от километър се натъкнали на самокатастрофиралото “Пежо”. Возещите се в колата двама души успели да избягат в гората. По време на огледа на автомобила станало ясно, че в него били превозвани крадени винкели и метални профили. След бързата реакция на полицията, пътниците в колата били установени, а рано тази сутрин – задържани в местното районно управление. Двамата самоковци А.К./31 г./ и Я.Р. /32 г./ са задържани за 24 часа. Единият от тях – Я.Р. е стар познайник на полицията, известен за кражби. В момента се установява произхода на винкелите и профилите. Най-вероятно откраднатото е от хотел в курорта, в който Я.Р. работел по-рано, уточняват от дирекцията. Образувано е дознание.


Бургас. Вчера полицейски екип на Първо РУМВР – Бургас при извършване на обход, е заловил на ул. “Александровска” пред сградата на НАП криминално проявения С.А. /34г./ от Бургас. На 4 март в сградата на ТД “Приморие” С.А., опитал да измами 59-годишна жена с 30 лв. Представил се за данъчен инспектор и й предложил срещу сумата да уреди документите й. На 15 март в района на битовия комбинат, този път като “служител на жилищно настаняване” успял да подмами 29-годишен мъж . Поискал му отново 30 лв.срещу обещанието да го уреди за общинско жилище. През периода от август 2009 г. до момента С.А. е посещавал многократно дома на 62-годишен бургазлия, пред когото пък се представил за рехабилитатор-масажист и го измамил с около 250 лв., за да бъде “излекуван”. Работа по документиране престъпната дейност на лицето продължава.


На 10 март в Пето РУМВР – Бургас е позвънила 81-годишна жена, която обяснила, че около 12.30 ч предния ден в комплекс “Изгрев” непознат я заговорил и й предложил да участва в игра, при която ще удвои показаната от нея сума пари. Когато жената извадила 178 лв. от получената току-що пенсия, той издърпал парите от ръката й и избягал. Образувано било досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите от Пето РУ установили автора на деянието - М.А. /47 г./ от Бургас. Взета му е мярка за неотклонение “Задържане под стража”, работата по цялостното документиране на престъпната му дейност продължава.


Стара Загора. Вчера сутринта около 3.50 часа полицейски екип на РУМВР– Стара Загора задържали 18-годишния М.А. от с. Богомилово в момент на кражба на цигари от магазин за хранителни стоки. При задържането, от него са иззети около 2 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че кражбата от търговския обект М.А. извършил в съучастие с Х.В./32г./ от Стара Загора. На двамата е наложена полицейска мярка за 24 часа. В хода на разследването е констатирано, че същия ден те откраднали около 70 лв. в монети и ваучери за мобилни телефони от павилион за вестници и списания. Документирана е и съпричастността на М.А. към извършено на 12 март противозаконно отнемане на лек автомобил “Рено 19”, открит три дни по-късно в с. Богомилово. Работа по доказване цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


Кърджали. За предизвикан скандал и сбиване в игрална зала в село Бял извор в РУМВР-Ардино вчера в 15.30 часа е задържан Б.И./28г./. По-рано сутринта в 3 часа той посетил залата, където решил да изпробва късмета си. След като загубил и парите му свършили, настоявал за нова игра. Отказът да бъде включен го вбесил и се опитал да разреши проблема си с агресивно поведение. Материалите по случая ще бъдат внесени в прокуратурата по Указа за борба с дребното хулиганство.

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket