петък, 5 март 2010 г.

Крими - 05.03.2010 г. !

Пазарджик. Пазарджишки антимафиоти задържаха мъж от областния град, занимавал се със сводничество и трафик на хора. Преди около месец в териториалното звено “БОП”-Пазарджик била получена информация, че С.Н./38г./ - Сали, се занимава с незаконна дейност. В хода на проведеното разследване е изяснено, че мъжът склонявал жени към проституция, а след това ги транспортирал в страни от ЕС с цел сексуална експлоатация. към момента са установени общо три жени, трафикирани към Западна Европа. Събрани са и данни, че в резултат на дейността си, той е получил немалко финансови средства, които не са декларирани. В началото на седмицата спецполицаите получили информация, че сводникът се кани да напусне страната. Това наложило незабавен контакт с колегите им от Главна дирекция „Гранична полиция” и към 3 часа в сряда мъжът бил задържан в района на ГКПП „Кулата” при опит да напусне страната. Малко по-късно е конвоиран и предаден на служителите от ТЗБОП. Спрямо него са повдигнати обвинения са склоняване към проституция и трафик на хора, а Районната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на ареста му със 72 часа. Внесено е искане до Районния съд в областния град за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”. Работата по документиране на престъпната дейност на С.Н. продължава, води се дознание.
Служители на РУМВР-Пазарджик и колегите им от сектор „Икономическа полиция” иззеха 29 500 кутии с цигари без бандерол. Вчера следобед младши-полицейски инспектори от РУМВР-Пазарджик, които обслужват пазарджишкото с.Огняново забелязали на улица в селото микробус „Пежо Боксер” /хасковска регистрация/, а около него - група непознати мъже. Униформените незабавно предприели проверка и след като установили самоличността на мъжете, констатирали, че превозват цигари без бандерол. Минути по-късно на мястото пристигнали и колегите им от сектор „Икономическа полиция”, които под ръководството на разследващ полицай извършили оглед. Установено е, че криминално проявеният Н.Р./35г./ от хасковското с.Козлец превозва общо 29 500 кутии цигари от марката “RAQUEL SLIMS”. Акцизната стока е иззета, а водачът на возилото задържан в ареста. По случая се води бързо полицейско производство.

СДВР. За броени дни криминалисти от Седмо РУМВР установиха и задържаха извършител на грабеж. В края на февруари, пред магазин в ж.к. “Младост”, 71-годишна столичанка е нападната от непознат младеж, който издърпал от врата й златен синджир с медальон. В оперативната работа се включили и инспектори от Детска педагогическа стая. Задържаният грабител – 15-годишен е известен на инспекторите с противообществените си прояви. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Грабеж, извършен през ноември м.г. пред комплекс “Царско село” разкриха криминалисти от Шесто РУМВР. Малко след полунощ, на излизане от комплекса, 23-годишен е нападнат от непознат, който след няколко удара в лицето му отнел мобилния телефон и 50 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа, грабителят – 22-годишният А.К. е установен и задържан. Той е известен на МВР за кражби и грабежи. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в СРП.
Извършител на взломна кражба от магазин в ж.к. “Люлин” установиха и задържаха криминалисти от Девето РУМВР. На 3 март през нощта управителят заявил в районното управление, че намерил разбита входната врата на магазина и установил липсата на дрехи и 40 лева. След предприетите бързи заградителни мероприятия, полицейски патрул задържал в района 29-годишният Я.Е., като откраднатите вещи са намерени в управлявания от него автомобил и са иззети с протокол. Материалите по случая са докладвани в СРП и е образувано досъдебно производство.


Стара Загора. Полицията в Раднево изяснява обстоятелствата около убийство. Вчера към 8.10 часа в РУ – Раднево дошъл 34-годишният Ж.Н. от същия град и заявил, че нанесъл удар с брадва на 41-годишен, когото през декември приютил в дома си. До кървавата разправа се стигнало при скандал между двамата, след продължителна употреба на алкохол в апартамента на извършителя на ул. “Младост”. Екипи на РУ и ЦСМП са изпратени незабавно на мястото на инцидента, където дежурен лекар е констатирал смъртта на потърпевшия. Ж.Н. е задържан за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство
Задържан е извършител на грабеж над възрастна жена. Сигналът за извършеното престъпление е получен в РУ–Стара Загора в 0.40 часа на 3 март. Потърпевшата - 76-годишна жена от с.Загоре заявила, че 10 минути по-рано неизвестен счупил стъкло на преддверието и проникнал в дома й. Неканеният ударил стопанката с малка брадва и й отнел 100 лв. Образувано е досъдебно производство и при проведените бързи оперативно-издирвателни действия е установено, че нападението е дело на А.Ж. /36г./ от селото. С постановление на Районна прокуратура – Стара Загора извършителят е задържан за 24 часа. Работата по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.


Смолян. За един ден две жени станаха жертви на измама по позната схема. Вчера към 13.30 часа в Смолян неизвестен се обадил на домашния телефон на 63-годишна жена и заявил, че синът й е предизвикал катастрофа, при която е убит човек. Непознатият казал още, че за да се потули случая жената трябва да даде 10 000 евро. В желанието си да “спаси” сина си, майката изтеглила исканата сума от банка и в 14.30 часа предала парите на непознат във входа на жилищния блок, където живее. По – късно смолянчанката разбрала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията. Същата схема била приложена в областния град и малко по-късно следобед. Към 14 часа неизвестен позвънил на домашния телефон на 64-годишна от Смолян и съобщил за пътен инцидент, при който синът й е убил човек. Този път, за да го отърве от наказателна отговорност майка му трябвало да изплати 15 000 лева. Жената събрала 2 хиляди евро, 2 хиляди лева и три златни лири и в 14.30 часа ги предала на непознат пред входа на къщата й. Служители на РУМВР–Смолян работят за разкриване на измамниците.


ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Костенец задържаха 58-годишна жена заподозряна в убийство на собствения си брат. Инцидентът станал снощи в двора на къщата, където живеели двамата. Сигналът в полицията бил получен от спешния медицински център около 21 часа. Полицейският и лекарският екипи пристигнали едновременно на адреса и открили тялото на И.С. /56 г./. Местопроизшествието било запазено като междувременно пристигнали криминалисти и разследващи от ОД МВР-София. При извършения оглед е установено, че по главата и тялото на жертвата били нанесени удари с остър твърд предмет. В хода на разследването се установило, че вероятният извършител на деянието е С.М., сестра на убития. Двамата системно злоупотребявали с алкохол и между тях често избухвали свади за пари и пиене. С.М. била задържана за 24 часа в местното РУ. Образувано е досъдебно производство. Разследващите продължават работата по случая.


Пловдив. Пловдивчанин бе заподозрян в инсценировка при отнемане на автомобил. Преди няколко дни в Шесто РУ постъпил сигнал от Р.А./47г./, че лекият му автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран на ул.”Калина” в Пловдив, е бил противозаконно отнет. Същия ден полицаите открили голфа, който бил ударен и с липсващи предна броня и предна регистрационна табела, на ул.”У.Уилсън”. След извършените оперативни действия е било установено, че Р.А. е инсценирал кражбата на колата си.
Видинчанин бе заловен след извършена от него измама в с.Козаново. Вчера около 14 часа в хранителен магазин при покупка на продукти и смяна на банкноти Ц.Й./40г./ измамил 18-годишната продавачка със 120 лева. Мъжът, който е известен на полицията, е задържан в ареста на РУ-Асеновград за 24 часа.
Млад мъж бе измамен при покупка на фалшиви златни накити на пътя между селата Дълбок извор и Патриарх Евтимово. Вчера в РУ-Първомай се оплакал 26-годишен мъж от Димитровград, че двама непознати мъже са го измамили със 150 лева. Били му продали златни синджир, гривна и три пръстена, които след проверка се оказали направени от жълт метал. Продавачите пътували с черен “Фолксваген” с чуждестранни номера.


Кюстендил. Извършител на множество кражби в Бобовдолско установиха вчера служители на РУМВР. 21-годишният В.Й. проникнал в 2 апартамента в Бобов дол чрез взлом и е отнел домакинска техника и , козметика, алкохолни напитки от единия, от другия апартамент - метални изделвия и телевизор. По данни на собствениците кражбата от първия апартамент е извършена за времето на тяхното отсъствие - от януари до 3 март. Вторият апартамент също е бил необитаем около месец.
След заявяването на кражбите криминалистите от Бобов дол предприели незабавни действия и установили 29-годишния В.Й., известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан. Част от откраднатите вещи от двата апартамента са открити, а друга – продадени. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. За бой с бухалка двама са задържани тази нощ в 4,30 часа в РУ на МВР-Кърджали. Скандалът избухнал половин час по-рано в заведение в областния център. В разгара на свадата в употреба влязла бухалка, с която били нанесени удари на двама мъже на 26 и 28 години. Няма сериозно пострадали. Автопатрул на РУ на МВР-Кърджали се е намесил след подаден сигнал за сбиването. Проверката по случая е за хулиганство.


Ямбол. Вчера служители от сектор сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР - Ямбол и представител на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ – Бургас, извършили проверки на заложни къщи относно спазването на искванията на Наредбата за дейността на заложните къщи /НДЗК/. В хода на проверката е установено, че в две заложни къщи на ул. “Търговска” и на ул. “Преслав” са извършвани продажби на заложени вещи без писмено да са уведомени за това съответните притежатели на заложни билети. Деянието е административно нарушение по чл.11 ал.3 от НДЗК. Съставени са констативни протоколи за нарушенията. Предстои да бъдат издадени актове за установяване на административни нарушения.
Вчера служители от сектор “Борба с организираната престъпност” – Ямбол открили и иззели 15 стека цигари без бандерол. Цигарите са намерени при извършена проверка на в лек автомобил “Опел Астра” спрян до 58 блок на к-с” Граф Игнатиев” в Ямбол. За случая е уведомена Агенция митници. Днес ще бъде издаден акт по Закона за акцизите и данъчните складове на 49 годишния собственик от Ямбол.


Благоевград. Полицаи от Банско задържаха извършители на побой. Вчера в местното районно управление е получен сигнал за инцидент в кафене. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който установил, че скандалът е между трима банскалии. Разправията ескалирала в сбиване. При инцидента е пострадал Д.П. /23г./ от гр.Банско, който е настанен в МБАЛ-Разлог. Извършителите на побоя са установени и доведени в РУ МВР. С полицейска заповед за 24 часа са задържани Р.Т.(21г.) и И.К. (21г.) . Работата по случая продължава.


Враца. Вчера кметският наместник на с.Мало Пещене, съобщил в ПУ-Дъбника за нанесен побой върху малолетно дете. При проверката е установено, че майката Ц.Й/24 г./ отселокто живее с И.Ц./32г./ от също село заедно със сина й Д.К./4г./ Майката е заявила, че в продължение на два месеца И.Ц. нанасял побой на сина й, причината - детето не иска да брои до 10. Последният побой над детето бил на 27 февруари, когато И.Ц. го наказвал да коленичи върху бирени капачки в продължение на часове. При извършения оглед са установени следи от насилие върху лицето и тялото на детето- кръвонасядания по краката и видими белези по коленете Детето е настанено в ДДЛРГ-Борован, осигурена е полицейска закрила. И.Ц. е задържан за срок от 24 часа в РУ на МВР-Враца.
Полицаи изясняват и друг случай на насилие над дете. Вчера във връзка с Постановление на РП-Оряхово, след от местното поделение на Агенция за социално подпомагане -Оряхово, служители на РУМВР незабавно предприели проверка за нанесен физически и психически тормоз на непълнолетната Н.Н./13г./ и майка й М.И./45г./ от с.Лесковец. съвместно с представители на отдел “Закрила на детето”- Оряхово те установили, че лицето Т.Т./40г./ от с.Лесковец, който живее с майката, многократно е нанасял побой и обиждал нея и дъщеря й. Всички материали по случая са докладвани на прокуратурата в Оряхово. Работата по случая продължава.

Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket