неделя, 21 март 2010 г.

Крими - 21.03.2010 г. !

Велико Търново. Три жени и петима мъже пострадаха при взрив на газова бутилка в хранителен магазин в центъра на областния град. Пострадалите са прегледани в ЦСМП – Велико Търново и освободени за домашно лечение. Инцидентът, който по щастлива случайност не взел жертви, е станал вчера към 18 часа. По първоначална информация, газова бутилка, включена към грил за пилета, е изпускала газ. Газта експлодирала, когато газовата вълна е достигнала пламъците на грила. От взривната вълна са изпотрошени витрините на Близките сгради – театъра, магазини и банка. Тепърва предстоят експертизи за установяване причината за експлозията. По случая е образувано досъдебно производства по чл. 216,ал.2 от НК.
При специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР–Велико Търново в обекти на местна фирма в града, са иззети 32 стека цигари от различни марки, без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за търговия на акцизни стоки без бандерол. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Осмина нарушители на обществения ред са задържани от служители на РУМВР-Пазарджик. На всички Районният съд в областния град вече наложи санкции по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера следобед служители на РУМВР-Пазарджик били ангажирани с охраната на протест в центъра на града. Междувременно, близо до мероприятието се събрала група младежи, които на два пъти направили опит да нарушат обществения ред, като предизвикат сбиване, сред непрестанни ругатни и обиди. Органите на реда действали своевременно и задържали осмина -В.Р./19г./, Е.Г./19г./, Д.Ш./25г./, Б.В./23г./, Д.Г./31г./ от Пловдив, столичаните А.Ц./23г./ и В.Х./20г./, както и 17-годишен тийнейджър от Пазарджик. На всички са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Освен това, срещу пловдивчанина Б.В. е образувано полицейско производство. Причина за това е, че по време на задържането, той оказал яростна съпротива на органите на реда и причинил фрактура на униформен полицай /пръст на дясната ръка/. Хулиганите още снощи са изправени пред Районния съд в Пазарджик. След края на съдебното заседание и осмината са признати за виновни, като са им наложени следните наказания: на А.Ц.- 5 денонощия арест, Б.В. и Д.Ш.- по 4 денонощия арест, В.Р. и Д.Г. –по 2 денонощия, а на останалите трима - глоби в размер от 200 до 400 лева. Работата по случая продължава.
Полицаи от РУМВР-Велинград задържаха мъж с неистински банкноти. В петък следобед органите на реда извършили проверка на 24-годишния велинградчанин В.Д. У него били открити две фалшиви банкноти с номинал от 50 лева. Малко по-късно при направеното претърсване в дома му били намерени още 26 такива банкноти, част от тях с повтарящи се серийни номера. Мъжът е задържан в ареста, а фалшивите петдесетолевки иззети. По случая се води полицейско производство.


Кърджали. За кражба на три автомобила РУМВР-Кърджали издирва 19-годишен, който е заподозрян за извършените престъпления. За последните пет дни от областния център бяха откраднати “Фолксваген” и “Рено”. Единият автомобил е бил открит на територията на област Хасково. Крадено “Пежо” от Хасково пък бе установено от полицаи в Кърджали, но след кратко преследване шофьорът успя. да се укрие. Издирваният за престъпленията има в “актива” си кражба на лек автомобил “Фолксваген”, който изчезна на 7 март от с.Опълченско и бе открит от полицаи изоставен в района на с.Рани лист. По случаите са образувани досъдебни производства.


Шумен. Четирима са задържани за кражба на метали. Вчера към 9:30 часа В РУ-Шумен е получен сигнал за четирима с каруца, които се движат по черен път в индустриалната зона на града. Пратеният полицейски патрул изяснил, че каруцата превозва метални цилиндрични детайли, оставени в открит склад на фирма. Четиримата - 28-годищният С.Х. от с.Веселиново, и трима шуменци, са криминално проявени. В каруцата са открити 300 кг метални заготовки, които са отнети от открития склад. Четиримата са задържани на основание чл.63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
Двама пияни шуменци са задържани за хулиганство. Снощи към 20 часа в РУ е съобщено за разправия в заведение в квартал “Тракия”. Пристигналият полицейски екип установил, че малко по-рано двама явно нетрезви влезли в ресторанта на ул. “Лозенград” в града. Ддържали се провокативно с персонала и сервитьорите отказали да изпълнят поръчката и да им сервират алкохол. Двамата отправили обиди и закани, а на излизане по-възрастният треснал входната врата и я повредил. Скоро полицаите ги настигнали и установили самоличността им - 45-годишният Й.К. и Б.И. /38г./от Шумен. И двамата са задържани за 24 часа. Съставен им е акт по УБДХ.


ПТП. Неправоспособен 23-годишен мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа. Инцидентът е станал вчера около 20:35 часа на общински път между селата Пелишат и Вълчитрън. Водачът на мотоциклет "Кавазаки"-600 на десен завой е изгубил контрол над мотора и се е преобърнал на земен път. При произшествието сериозно е пострадал 23-годишният мотоциклетист от с.Вълчитрън. С множество фрактури и в безсъзнание е настанен в хирургическо отделение на Плевенската болница. При огледа на местопроизшествието полицаи от РУМВР-Пордим са установили, че той не е бил с предпазна каска. Проверка изяснила, че младежът е и неправоспособен. Това не му е първото нарушение на Закона за движение по пътищата - през 2008 година при полицейска проверка му е съставен акт за шофиране в нетрезво състояние. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket