събота, 27 март 2010 г.

Крими - 27.03.2010 г. !

ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Годеч задържаха предполагаемия извършител на опит за убийство на 41-годишен жител на с. Голеш. Късно снощи дежурният лекар на спешния център в Годеч съобщил за постъпил пациент в тежко състояние и без документи за самоличност. Потърпевшият имал няколко прободни рани, констатирана била и загуба на много кръв. Предвид тежкото му състояние, пациентът бил транспортиран в столична болница. Полицейски служители започнали незабавно работа по случая. В хода на разследването станало ясно, че предната вечер, около 20.00 часа, пострадалият напуснал магазина на селото в явно нетрезво състояние. Час по-късно местен жител чул шум от счупени стъкла и викове, идващи откъм центъра на населеното място, вероятно откъм къщата на Е.М. /72г./, вуйчо на Д.Б. В двора лежал в безпомощно състояние неговият племенник. Възрастният мъж бил доведен в РУ-Годеч. Пред полицаите той признал, че е се скарал с племенника си и му нанесъл побой. Е.М. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Продължава изясняването на причините за инцидента. Води се досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Костинброд.

Плевен. Плевенски полицаи иззеха 101 кутии цигари от улични търговци на пазарска улица в града. Нередовната стока е конфискувана при проведената вчера специализирана полицейска акция на разследващи полицаи, криминалисти от Второ РУМВР и служители от “Икономическа полиция” при ОДМВР–Плевен. Цел на операцията е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински такъв или с изтекъл срок на валидност и без надлежно разрешително за продажба на тютюневи изделия. Нередовната стока е иззета от пет жени и двама мъже от село Буковлък. Предстоят експертизи на конфискуваните цигари. Съставени са протоколи за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокурор.

21-годишен плевенчанин е задържан с наркотици. На 26 март, около 16 часа, на улица в комплекс “Дружба” при полицейска проверка у младия мъж са намерени три пликчета с канабис. При последвало претърсване в апартамента на плевенчанина са намерени още 29 пликчета с различна големина и тегло, съдържащи канабис, една електронна преносима везна и преносим компютър. Наркотикът е иззет за експертизи. Иззети са и компютърът и везната. 21-годишният, който е осъждан, е задържан за 72 часа. За престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК е уведомена прокуратурата.

Полицията издирва извършителят на опит за убийство в село Шияково. На 26 март в 21.05 часа в районното управление в Гулянци е получен сигнал, че на улица пред къщата му е прострелян 37-годишен мъж. Той е настанен за лечение в Плевенската болница с огнестрелна рана в главата. Направена му е спешна хирургическа операция, но все още животът му е в опасност. Криминалисти от РУМВР-Гулянци провеждат издирвателни действия за установяването и задържането на стрелеца. Сезирана е прокуратурата.

Габрово. Малко след полунощ днес в районното управление в Габрово е получен сигнал за възникнал скандал между клиент и водач на таксиметров автомобил на ул. “Йосиф Соколски” в града. На място незабавно е изпратен полицейски екип, който установил, че спречкването е възникнало по повод плащането на сметката за извършената таксиметрова услуга. 47-годишният клиент счупил табелката на автомобила, след което 32-годишният водач произвел изстрел с газов пистолет. Няма пострадали при инцидента. Оръжието е иззето. На таксиметровия водач е съставен акт по наредбата за опазване на обществения ред и сигурността на територията на Община Габрово.

Пловдив. Цигари без бандерол бяха открити вчера в апартамент в Пловдив. При проверка на служители от сектор “Икономическа полиция” в сервизно помещения на жилище на бул.”България”, ползвано от Р.Т./33г./, са били намерени и иззети 2056 кутии с цигари от различни марки, съхранявани на склад с цел продажба. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима мъже бяха уличени в кражба от къща в Скутаре. От дома на 61-годишна жена били откраднати сребърни и златни бижута. Служители на РУ-Труд заловиха двама от заподозрените – Г.М./30г./ от Брестник и Е.П./22г./ от Пловдив, които са известни на полицията. Те са задържани в следствения арест за 72 часа. Полицията издирва техния съучастник – Г.С./35г./ от Пловдив.

Стара Загора. На 26 март при провеждане на полицейска операция, е извършена проверка в склад на едро в кв. “Индустриален”, стопанисван от М.Н./59г./ от Стара Загора. В помещението са открити и иззети 610 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство и на М.Н. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

Бургас. На 25 март, около 17.00 часа, в Пето РУ е получено съобщение за сбиване между двама мъже в района до бл. 93 в к-с “Изгрев”. Установено било, че И.Ж./40г./, в явно нетрезво състояние, се сбил с 56-годишен свой съгражданин. И.Ж. се държал грубо и агресивно с пристигналите на място полицейските служители и дори направил опит да удари единия от тях. И.Ж. е задържан със заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Търговище. На 26 март малко след полунощ, в землището на с. Могилец, община Омуртаг, в момент на извършване на кражба от железен мост на 11 стоманени въжета с дължина около 90 м и 5 обтегача с дължина около 8 м полицаи заловили М.М./30г./, А.А./27г./, К.К./26г./, от с. Тича, и Д.К./26г./ от Шумен. Четиримата били задържани в РУМВР-Омуртаг на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. Образуваното по случая незабавно производство е приключено още същия ден и от Районна прокуратура – Омуртаг материалите са внесени в съда. Състав на Районен съд - Омуртаг е постановил за четиримата извършители на деянието присъда от по 1 година пробация и по 200 часа общественополезен труд за всеки от тях.

Шумен. На 26 март, около 17.20 часа, на ул. “Съединение” в града полицейски служители извършили проверка на таксиметров автомобил “Шкода Фабия”, с шуменска регистрация, управляван от 31-годишния Р.Й. Полицаите обяснили на водача, че е спрял неправилно, поради което следва да бъде санкциониран. При оформянето и връчването на акта Р.Й. се държал агресивно и отправил обидни думи към служителите на реда. Мъжът бил отведен в районното управление, където буйствал и отправял заплахи към полицейски служител. Р.Й., който е криминално проявен, е задържан за срок от 24 часа на основание чл.63, ал.1, т.1 от ЗМВР. Съставен му е акт по УБДХ.

ПБС. Шумен. Днес, около 10.04 часа, от център 112 е получен сигнал за паднал в местността “Фатмаджик” мъж, който вика за помощ. Веднага на място били изпратени екипи на полицията, пожарната и центъра за спешна медицинска помощ, които открили паднал под скалите на около 30 метра от пътя 47-годишен полски гражданин. Пострадалият се оплакал, че при опит да направи снимки на местността се покатерил на скала на около 2 метра от земята, но се подхлъзнал и паднал, като останал неподвижен. Мъжът е откаран в Шуменската болница за оказване на медицинска помощ.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket