понеделник, 15 март 2010 г.

Крими - 15.03.2010 г. !

СДВР. Извършител на поредица домашни кражби бе разкрит от служители на Първо РУМВР. Криминалистите установили, че осъжданият вече Х.И. /30г./ обирал пари от апартаменти в центъра на столицата без взлом. Стопаните сами го пускали в дома, след като обяснявал, че се налага спешно да се обади по телефона. Така на 19 януари по обед позвънил на вратата на 85-годишна жена на ул. “Паренсов”. След като го пуснала вътре и го оставила необезпокояван да разговаря по телефона, Х.И успял да открие и задигне 575 лева, оставени в шкаф. Три дни по-късно по подобен начин отнел от дома на 66-годишен мъж 800 лева и 300 щатски долара. Документирани са още няколко случая, за които потърпевшите са подали жалба в полицията. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл.194 от НК.
Криминалисти от Четвърто РУМВР са разкрили грабител, нападал възрастни жени и отнемал насила чантите им. В дирите на осъждания 30-годишен М.С. влезли в хода на разследването по жалба на 76-годишна. Тя съобщавала, че била блъсната на земята от непознат, който грабнал чантата й с лични документи, пари и мобилен телефон. Скоро той бил издирен и арестуван за 24 часа. От допълнителните оперативни мероприятия се изяснило, че М.С. е автор и на грабеж над 85-годишна жена, която нападнал на ул.”Стефан Малинов”. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК и е задържан под стража за 72 часа.

Перник. Полицай от РУМВР-Брезник е пострадал при изпълнение на служебните си задължения. Вчера, около 22 часа в Районното управление е получен сигнал от роднини, че И.К./41г./ от Перник се отправил към с.Кошарево и се заканил, че ще убие родителите си. Незабавно на място е изпратен автопатрул на РУМВР-Брезник. Полицейския екип е установил перничанина в центъра на селото. При опит за задържането му, той оказал яростна съпротива и е нанесъл удар по главата на 24-годишен полицай от районното в Брезник, като му счупил преден зъб. На колегата му от екипа развилнелият се пиян мъж скъсал пагон на униформата. И.К. е задържан в ареста за 24 часа. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.


Плевен. 21-годишен плевенчанин е задържан с хероин. На 14 март около 15:30 часа на улица в комплекс «Сгоргозия» при полицейска проверка мъжът изхвърли на земята пакетче 2х4 см с хероин. Наркотикът е иззет за експертизи. Полицейска проверка изяснила, че 21-годишният има криминалистически регистрации за кражби, но не е осъждан. Задържаният е направил пълни самопризнания пред съдия от Окръжен съд – Плевен. По случая работата продължава.

Вчера към 13 часа полицейски служители заловили в землището на с.Въбел 43-годишен от с.Муселиево и двамата му братя /20 и 17г./ в момент на кражба на телефонен кабел. Мъжете успели да разкопаят, демонтират и нарежат около 15 метра кабел, собственост на БТК. Проверка изяснила, че 43-годишният и 20-годишният са осъждани за кражби. Вещите, предмет на престъплението, са на съхранение в РУМВР-Никопол. Щетите са в процес на изясняване. Ооразувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл.195,ал.1,т.4 във вр. с чл.18, ал.1 от НК. Уведомена е прокуратурата.


Пазарджик. И панагюрски полицаи заловиха група крадци. Вчера в ранния следобед служители на РУМВР-Панагюрище засекли съмнителна група в землището на с.Левски. При направената проверка униформените установили, че петима млади мъже извършват кражба на междуселищен комуникационен кабел. На местопрестъплението са задържани жителите на панагюрското с.Попинци Р.С./28г./, А.М./31г./, М.М./36г./, И.К./38г./ и 17-годишен младеж от с.Неделево, община Съединение. „Петорката” е отведена в ареста на местното полицейско управление, а по случая се води бързо полицейско производство.
Дисциплинарно наказание „уволнение” е наложено на пожарникар от звено „Пожарна безопасност и спасяване” при ОДМВР-Пазарджик. Причина за това са действия на служителя, несъвместими с етичните правила и норми за поведение на държавните служители в МВР и уронване престижа на службата. През февруари 42-годишният пожарникар извършил кражба от хипермаркет в Пловдив. В тази връзка срещу него е образувано следствено дело. Успоредно с това е започнало и дисциплинарно производство. След приключването му със своя заповед директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Стоян Стоянов е наложил на А.П. най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение.



Благоевград. Антимафиоти иззеха канабис от жител на с.Беласица. В събота, на територията на РУМВР-Петрич е проведена полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на индийски коноп. В хода на операцията, при проверка в дома на Д.Ч.(35г.) от с. Беласица, в тайник е открит пакет с 2,250 кг. със суха тревиста маса. При направения полеви тревата реагирала на марихуана . По случая в РУ МВР Петрич е образувано полицейско дознание.
Благоевградчанин е станал жертва на телефонен измамник. В събота в Първо РУ се оплакал К.К., че на същата дата към 14 часа по телефона му се обадил непознат и съобщил за пътен инцидент със сина му. За да го освободи от ареста, трябвало да се плати парична гаранция от 5000 лв. Притесненият благоевградчанин събрал парите и ги предал на неизвестен младеж, който дошъл да ги вземе от дома му. Едва след това потърсил връзка със сина си и разбрал за измамата. По случая в Първо РУ е образувано полицейско дознание.


Пловдив. Полицията залови непълнолетно момче и мъж, заподозрени в кражба. Вчера в РУ-Раковски е получено съобщение, че през нощта от магазин в Раковски, след като е разбита входната врата с режещ инструмент, са откраднати два лаптопа, две видеоигри, 10 ваучери на мобилни оператори, 2 цифрови фотоапарата, 13 газови пистолета и 5 мобилни апарата. Полицаите бързо установили извършителите на кражбата и заловили единия от тях в Раковски – П.Б./29г./ от същия град. В полицейското управление той казал, че носи в себе си 5 пакетчета с прахообразно кафяво вещество, което при полевия тест реагирало на хероин. Наркотикът той бил взел в Пловдив в замяната на откраднатите мобилни телефони. Малко по-късно същия ден полицаите заловили и съучастника му – 16-годишен младеж от Раковски, с две торби, в които носел газовите пистолети и други откраднати вещи. Двамата са задържани в ареста за 24 часа.
Полицията издирва мъж, пребил пенсионер при грабеж в дома му в с.Борец. 78-годишният мъж е бил намерен от свой съсед в безпомощно състояние и с видими рани по главата вчера около 16.30 часа. Установено е, че на 11 март около 22 часа в дома на пенсионера през незаключена врата влязъл неизвестен до момента мъж и му нанесъл побой, търсейки парите от получената същия ден пенсия от възрастния човек. Вчера пострадалият е откаран в болница с хематоми по тялото и главата. Няма опасност за живота му. До момента е установено, че при грабежа нападателят е отнел само мобилния телефон на пенсионера.


ОДМВР-София. Трима непълнолетни, нападнали и ограбили самотноживееща възрастна жена в с. Малки Искър, били задържани след бързата реакция на етрополски криминалисти. В събота вечерта 88-годишната Н.Н. сигнализирала по телефона за нахлули в дома й маскирани, които я притиснали с юргана към леглото и претършували цялата й къща. Когато избягали, жената установила, че й липсват 9 лв., откраднати от чекмеджето на масата в кухнята.
Работата по разкриване на престъплението била затруднена от факта, че потърпевшата оправила неразборията в помещението. В хода на разследването полицаите стигнали до вероятните извършители – момчета на 16, 15 и 14 години от ромската махала на селото. Непълнолетните доброволно предали 4 лв. от ограбените пари, другата част проиграли на комар.
Децата били доведени в РУ-Етрополе. След обяснения пред инспектор от Детска педагогическа стая, непълнолетните били предадени на родителите. До момента момчетата не са познати на инспекторите от Детска педагогическа стая. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Софийска окръжна прокуратура.


ПБС. Два леки автомобила горяха при пожар вчера в ж.р. “Тракия” в Пловдив. Огънят избухнал около 12.30 часа, причинен от късо съединение в ел. инсталацията на една от колите. Пожарът е тръгнал от таблото на лек автомобил “Ланча Тема”, докато 49-годишният й собственик ремонтирал дръжките на вратите. Мъжът се опитал да изгаси огъня, но не успял, а само обгорил пръстите на ръцете си. При пожара са обгорели врата и калници на ланчата, както и врати, калници и стопове на намиращия се в съседство лек автомобил “Субару”. Още два автомобила – “Рено Канго” и ”Опел Кадет”, частично са пострадали при пожара.


ПТП. Вчера към 9.50 часа в Чирпан по ул. “Плиска” се движел лек автомобил “Пежо 406”, управляван от неправоспособния П.Х. (46) от Чирпан. При разминаване с лек автомобил “ВАЗ” с прикачено ремарке, пежото блъснало внезапно излязлото иззад “ВАЗ”-а на пътното платно 4-годишно момиченце от Чирпан. В резултат на удара, детето е загинало. П.Х е задържан за 24 часа. При извършената проверка, техническото средство не е отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух. Взета му е кръв за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.
42-годишен турски гражданин загина при тежка катастрофа тази нощ. Инцидентът станал около полунощ на пътя Разград – Русе, малко преди Дервента. Товарният автомобил марка “Скания” с прикачено ремарке излязъл от пътя на завой и се преобърнал на лявата си страна при движение с несъобразена скорост. Водачът на тира, изхвърчал от кабината и затиснат от ремаркето, починал на място. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква “А” и “Б” във връзка с чл. 342, ал.1 от НК.


Photobucket
Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket