сряда, 31 март 2010 г.

Крими - 31.03.2010 г. !

СДВР. За броени дни криминалисти от сектор “Престъпления свързани с моторни превозни средства” при СДВР установиха и задържаха извършителите на кражба на мотоциклет “Дукати Монстър” с последвано искане за откуп. Кражбата е извършена между 27 и 28 март от платен паркинг в гр.Банкя. По-късно на собственика се обадили двама неизвестни, които му поискали 1000 лева за да му върнат мотоциклета. По случая в СДВР е заведен заявителски материал.
В хода на оперативно-издирвателните и процесуално следствените действия, поискалите подкупа са установени – 32-годишните С.П. и М.Д. и съучастниците им – Д.С./20г./, Ф.Д./26г./, Н.Х./32г./, П.И./28г./ и Х.Т./35г./, всичките от гр. Костинброд.
Вчера, в 16,30 часа седмината са задържани в момента на получаване на откупа в Костинброд, където е била уговорена срещата със собственика на мотоциклета. Задържаните не са известни до момента на полицията. Трима от тях – Д.С., Н.Х. и Х.Т. са разпитани като свидели. На останалите четирима е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 346 от НК и предстои налагане на мярка за неотклонение.
Столичните полицаи разследват въоръжен грабеж, извършен тази сутрин в столичния квартал “Люлин”. Около 2,30 часа в денонощен магазин за хранителни стоки нахлули двама маскирани и въоръжени с пистолети мъже, които нанесли побой на продавачката, завързали я и отнели от касовия апарат оборота от 3000 лева и още 600 лева от чекмедже в помещението. По данни на потърпевшата, по време на обира в магазина влезли още трима маскирани, които преди да избягат откраднтали записващото устройство на камерите. Петимата грабители се оттеглили в неизвестна посока. На място е направен оглед от дежурна оперативна група на СДВР. По случая в Девето РУМВР е образувано досъдебно производство.
Двама грабители, единият от които непълнолетен, са задържани от служители на Първо РУМВР. На 20 януари, около 21 часа на ул. “Лидице” двамата нападнали столичанин и след заплахи отмъкнали мобилния му телефон и 35 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите влезли в следите на извършителите и задържали 18-годишният П.А. и 17-годишен, и двамата известни на МВР за кражби и грабежи. Откраднатия телефон е намерен и иззет. На П.А. е наложена мярка за неотклонение “подписка”, а на непълнолетния – “надзор на родител”. Работата за установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Кражба от магазин на бензиностанция на бул. “Ботевградско шосе” разкриха служители на Пето РУМВР. На 20 март управителят на бензиностанцията заявил в районното управление за кражба на компресор за автомобилни гуми, акумулаторни батерии и козметичен автокомплект. За броени дни криминалистите установили и задържали извършителя – 30-годишният З.Р., известен на полицията за кражби. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП.
В момент на кражба на гориво от лек автомобил, паркиран пред блок в ж.к. “Младост” служители от Седмо РУМВР задържали 41-годишният А.А., известен на МВР за кражби и 17-годишен, неизвестен до момента на полицията. Материалите по случая са докладвани в СРП за образуване на досъдебно производство.


Благоевград. Криминалисти от областната дирекция задържаха двама разпространители на наркотици, в чиито жилища са открити и оръжие и боеприпаси. Вчера при полицейска операция на територията на Първо РУ, в кв.„Грамада”, в момент на сделка с амфетамин са задържани С.П.(19г.) от с.Бело поле и наркозависим. При последвало претърсване в заведение в селото, собственост на задържания и брат му Х.П.(27г.), криминалистите открили и иззели 20 кутии цигари без бандерол, 7 дози амфетамин, 2гр. канабис, 6 бр. таблетки екстази, 6 патрона калибър 22 и 2 пистолета с неустановена марка. При извършени процесуално- следствени действия в домовете на двамата са намерени и иззети 21 патрона /калибър 12/ за гладкоцевно оръжие, 13 патрона /22 калибър/, без Х.П. да притежава разрешително за оръжие, както и два печата на нотариуси с район на действие Благоевград. От друга къща, ползвана от братята, е иззет още един пистолет /калибър 8 мм./ и 12 патрона /калибър 7,62/. В същата къща е открита електронна везна за оразмеряване и дозиране на разпространяваните наркотици, средства за пакетирането им, две таблетки екстази и черен пакет с овална форма с розово прахообразно вещество с тегло 80 гр., чийто състав реагира при полевия наркотест на амфетамин. Иззетите оръжия са предадени за експертиза. Братята С.П. и Х. П. са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая в Първо РУМВР е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Полицаи от Петрич работят за установяване на извършители на грабеж. Вчера към 22 часа в местното районно управление е получен сигнал от И.С., че докато се прибирал заедно с приятеля си, били пресрещнати на улицата от четирима непознати младежи. Те им поискали телефон, за да се обадят спешно. И.С. им дал своя мобилен апарат. Единият от непознатите младежи го грабнал и избягал в тъмнината. Останалите непознати предупредили момчето да си мълчи, за да не пострада. По случая в РУ МВР се извършва проверка.


Сливен. Около 20.30 часа снощи в РУМВР-Котел е получен сигнал за раждане без медицинска помощ, последвано от убийство на новороденото. Според съобщението ученичка от ХI-ти клас в котелско училище е родила дете в квартирата си в града. Полицейски екип се отправил към адреса и установил, че около 4 часа на 30 март 17-годишната единадесетокласничка от Ямбол родила момиче. След появата на бял свят на детето, майката увила бебето в хавлиена кърпа, нанесла му е прободни и порезни рани и го е укрила в шкаф в квартирата. Майката е настанена за лечение в МБАЛ - Котел без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.


Видин. Видинските криминалисти разследват смъртта на мъж с неустановена до момента самоличност. На 30 март в 10.30 часа жител на Брегово е открил в землището на с.Балей (близо до черен път между гр.Брегово и с.Куделин) тяло на мъж с неустановена самоличност на видима възраст около 50 години. На мястото е извършен оглед от разследващ полицай, експерт, съдебен лекар и служители на Полицейски участък–Брегово. По лицевата част на трупа са установени следи от травматични увреждания. Причините за смъртта са в процес на установяване. В РУМВР-Видин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.115 от НК.


Кюстендил. Петричанин бе задържан с кокаин. Вчера към 17.40 часа на главен път Е-79, полицаи от Дупница спрели за рутинна проверка в района на “Тополнишка чешма” лек автомобил “Ауди А-3”, управляван от С.К./28г./ от Петрич. При претърсването у него е открито 30 гр наркотично вещество, реагирало при наркотеста на кокаин, а също и 2,6 гр марихуана. По случая в РУ МВР Дупница е образувано досъдебно производство, притежателят на наркотичното вещество е задържан за 24 часа.


Пловдив. Пловдивчанка бе заловена за предоставяне на помещение за секс услуги срещу заплащане в Пловдив. Това се случи вчера при полицейска акция в дома на 38-годишната Г.К. на ул.”Богомил”. В жилището й служители от Шесто РУ заварили 17-годишно момиче, което предлагало платена любов. Жената и тийнейджърката били задържани в ареста за 24 часа. В хода на проверката е установено, че в апартамента са “работили” още три момичета - на 14, 16 и 18 години. Шестнадесетгодишната девойка е била открита от полицаите вчера в кв.”Столипиново” и отведена в Дома за временно настаняване на непълнолетни и малолетни лица в Пловдив. Другите две момичета са обявени за общодържавно издирване.
Полицията издирва арестант, избягал от сградата на РУ-Карлово. Както вчера бе съобщено, за 24 часа в районното управление бяха задържани като заподозрени в опит за кражба Ю.В./30г./ и негов съучастник. Вчера около 21 часа Ю.В. успял да отключи белезниците си, с които бил закопчан и да избяга
Възрастна жена стана поредната жертва на телефонна измама в Пловдив. Вчера мъж, представил се за сина й, съобщил по телефона, че е задържан в ареста, защото при катастрофа е убил човек. За да бъде освободен, трябвало да се плати. По предварителна уговорка 74-годишната пловдивчанка предала на непозната жена 940 лева. Двете се срещнали във входа на блока, където живеела пенсионерката.


Кърждали. Телефонни мошеници успели да измамят 18-годишна от ардинското с.Бял извор. На домашния й телефон се обадил мъж с новината за спечелен плазмен телевизор и два мобилни телефона. Условието да получи наградите, обаче било късметлийката да купи ваучери и да изпрати номерата им на мобилен телефон. След като изпълнила указанията и изчакала един ден, жената разбрала, че е измамена. Проверката по случая се извършва от РУ на МВР-Ардино.


Монтана. Трима, извършвали незаконен превоз на отпадъци от черни и цветни метали, са задържани при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена вчера на територията на РУМВР-Лом. В с.Сливовик, община Медковец, е спрян за проверка лек автомобил "Рено Трафик", управляван от Б.Л. /38г./ от Берковица. Установено е, че с автомобила той превозва отпадъци от черни метали, които изкупувал или заменял за други вещи от околните населени места без да има необходимото разрешение, както се изисква по нормативен акт. В с. Комощица, община Якимово, е заловен 41-годишният Г.С. от Берковица, водач на лек автомобил "Форд Транзит", който е извършвал същата дейност. Третият нарушител е задържан в гр. Вълчедръм – 38-годишният А.Н. от с. Долно Церовене, водач на лек автомобил "Форд Транзит". По случаите са образувани досъдебни производства в РУ МВР Лом.


ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Елин Пелин заловиха трима за кражба на метална естакада от земеделската кооперация в с.Голяма Раковица. Местен жител съобщил снощи в полицията, че забелязал камион “Волво”, натоварен с естакадата от бившия стопански двор. След бързата реакция на полицейските служители товарният автомобил бил спрян близо до с.Доганово. В камиона се возели М.Г. /28г./ , И.М. /35г./ от с.Горни Лозен и техния авер Д.Й. /40г./ от София. В каросерията на возилото била натоварена металната естакада. Тримата мъже били доведени в РУ-Елин Пелин. След като дали противоречиви и неправдоподобни обяснения за произхода на натовареното съоръжение, били задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Елин Пелин.
Служители на РУ-Костенец разкриха кражба на четирижилен захранващ кабел от почивна станция в гр. Долна баня. Кражбата била извършена от четирима непълнолетни от Долна баня преди една седмица. Вчера момчетата били заловени от полицаите, докато горели нарязаните ел.проводници в двора на къщата на едно от тях. Четиримата били доведени в полицията и разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, след което са предадени на родителите.


Бургас. Сериен грабител и крадец на мобилни телефони е задържан от полицаи от Пето РУ-МВР в Бургас. След многобройни нападения, на 29 март, към 18 часа, криминално проявеният бургазлия А.С./23г./ е заловен. До момента е изяснено, че той е автор на осем кражби и грабежи на преносими телева Констатирано е, че А.С. е извършител на осем кражби и грабежи на мобилни апарати, които отнел предимно от тийнейджъри в периода от началото на декември м.г. до 23 март. Той нападал 12-14-годишни момчета и момичета в различни райони и квартали на Бургас както вечер по тъмно, така и посред бял ден. При провмедените оперативно-издирвателните действия са установени и иззети общо 14 мобилни телефона /шест от тях, отнети на територията на Пето РУ, три - отнети на територията на Второ РУ, установява се произходът на пет апарата. А.С. е автори на четири грабежа на територията на Първо и Второ РУ МВР Бургас, при които лишил собствениците им от мобилните им телефони. Той е А.С. е привлечен като обвиняем и срокът на задържането му от 24 часа е продължен до 72 часа. Работата по случаите продължава съвместно от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас.
Вчера към 15 часа в РУМВР-Поморие е получено съобщение от служител на Гранично полицейски участък - Бургас за разпространяване на акцизни стоки без бандерол в района на кв. «Север», ул. «Камчия» в Поморие. Съвместно със служители на Гранично полицейски участък - Бургас е проведена операция, при която е проверена лека кола «Рено Еспейс», с ямболска регистрация, в която били 19-годишния А.А., 36-годишната С.Ю., Р.Р./38г./ и Ш.М./26г./, всички от Ямбол. При извършения оглед в купето и багажника на автомобила са открити различни марки цигари без бандерол : «Coper», «Lucky», «Vigoor», «LM», «Eve» и «Bond» /около 170 стека/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР-Поморие.


Стара Загора. Чирпански полицаи разкриха грабеж. Вчера към 12.50 часа 91 годишна жена от с. Черна гора, община Братя Даскалови, съобщила в Районно управление на МВР-Чирпан за случка от преди три дни. На 27март около 15 часа в магазин за хранителни стоки в селото, неизвестен мъж й нанесъл побой и й отнел 20 лв. Същият нападател нанесъл побой и над 54-годишна жена от същото село, като й отправил закани за убийство. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители, извършителят е установен -44-годишният К.Ц. от с.Черна гора, който е задържан в Районно управление на МВР Чирпан за срок до 24 часа. По случая образувано досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket