сряда, 20 януари 2010 г.

Крими - 20.01.2010 г. !



Пазарджик. Полицаи от РУМВР-Пазарджик задържаха трима мъже със солидно количество наркотични вещества. Тази нощ около 01.55 часа на улица „Стефан Стамболов” в областния град автопатрули при районното управление спрели за проверка „Фолксваген Пасат”. Колата управлявал руският гражданин Н.А. /32г./, който живеел в с.Черна могила, община Харманли. С него пътували А.А. /29 г./ и М.М. /22г./ от Хасково. Съмнителното поведение на тримата дало повод на полицаите да извършат щателна проверка на автомобила. В една от предните врати, в опаковка от кроасан били открити пет полиетиленови топчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Незабавно на мястото пристигнала и дежурната група на РУМВР-Пазарджик. При направения полеви наркотест се установило, че става дума за амфетамин. Общото количество на намерената дрога е 225 грама. Тримата са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано дознание. /снимки/


София. Двама рецидивисти, опитали се умишлено да заблудят полицията с неверни данни за грабеж, са разкрити от служители на Второ РУМВР. На 18 януари 22-годишният Т.Т., осъждан за кражби, подал жалба. Разказал, че като таксиметров шофьор бил нает от двама мъже за превоз от София до Вършец. Към 21 часа, в местност близо до Нови Искър, те го заплашили с пистолет и му отнели таксиметровия автомобил “Шкода Фабия”. В хода на разследването криминалистите се усъмнили в достоверността на тази история, тъй като Т.Т. променял няколко пъти заявените факти и обстоятелства по случая. Въз основа на събраните доказателства той признал, че истината е съвсем друга. Таксито всъщност било управлявано от 28-годишния В.П., също осъждан за кражби. Той заложил колата в автокъща в жк.“Люлин” срещу 1000 лева. Нямал намерение да ги плаща и затова убедил приятеля си Т.Т. да съобщи в полицията за измисления грабеж. Материалите по случая са докладвани в СРП. На В.П. е повдигнато обвинение за вещно укривателство.


При специализирана полицейска операция на служители от Девето РУМВР вчера е задържана група извършители на кражби от магазини и заведения в жк.”Люлин”. Криминалистите установили, че в различно съучастие петимата на възраст 16-20 години задигнали телевизори и музикални уредби от китайски ресторант и бирария в района. Два пъти обект на набезите им станал зоомагазин – на 9 януари отнели терариум, пет чувала с храна за животни и няколко екзотични вида, а на 17 януари отмъкнали два папагала и пет хамстера с аквариум. Част от животните и вещите са намерени и иззети. Материалите ще бъдат докладвани в СРП.


ОДМВР-София. Служители на ПУ-Боровец задържали трима мъже, които опитали да измамят служителка в обменно бюро с валута, излязла от обръщение. Сигналът за инцидента бил подан от охранителя на обменно бюро в понеделник към 19.30 ч. Пристигналите след минути полицейски служители установили, че трима младежи опитали да пласират банкноти от 5030 югославски динара и две от 60 македонски динара, излезли от употреба. В хода на предприетите действия са задържани Н.Б. /21 г./ от Ихтиман, Й.Г. /22 г./ от Самоков и П.И. /21 г./ от Костенец. Чуждата валута е иззета. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК. Уведомена е Районна прокуратура-Самоков.


Пловдив. Служители на Пето РУ задържаха Д.Д. /28 г./ в момент на извършван от него грабеж. Вчера около 2 часа той нахлул в магазин за хранителни стоки в ж.р. “Тракия” и заплашил продавачката. После посегнал върху оброта от 120 лева, към които прибавил 20 кутии цигари и 6 бутилки бира. Жената обаче успяла да натисне паник-бутона и полицаите пристигнали незабавно. Д.Д. е известен на полицията. Задържан е за 24 часа в ареста.


Плевен. Полицаи задържаха крадци на акумулатори в Плевен. С полицейска мярка за 24 часа са 20-годишен жител на ловешкото село Радомирци, и двама от град Луковит – на 22 и 20 години. Гастрольорите били засечени от полицейски патрул на Второ управление на МВР – Плевен на 19 януари. Около 3 часа на улица «Сторгозия» те спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген», управляван от радомиреца. В колата униформените открили три акумулаторни батерии, откраднати от паркирани автомобили в комплекс «Сторгозия». Изяснило се, че мъжете прониквали само във «Фолксваген»-и като отваряли капаците на двигателите и са демонтирали с ключове акумулаторите. Престъпленията са извършени в нощта на 18 януари срещу 19 януари. Вещите са върнати на собствениците. Проверка установила, че извършителите не са криминално проявени и не са осъждани. Уведомена е плевенската прокуратура. С прокурорско постановление мерките за задържане на тримата са удължени на 72 часа и те са приведени в следствения арест.


Стара Загора. На 17 януари в 18.35 ч. в РПУ – Казанлък е получен сигнал от 64-годишна жена, че пет минути по-рано на ул. “Тулово” е била застигната от неизвестни за нея хора, които чрез сила й отнели дамската чанта с лични документи и 110 лв. При проведените оперативно-издирвателни действия казанлъшките криминалисти установили, че престъплението е извършено от Ю.Т. /20г./ и двама непълнолетни – на 16 и 17 г. , и тримата от Казанлък. В хода на разследването е установено, че ден по-късно – на 18 януари, Ю.Т. и 17-годишният му съучастник са нападнали и 57-годишна жена. След като я съборили на земята, й отнели дамската чанта с лична карта, банкова карта и 115 лв. Тримата са задържни за 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.


Кюстендил. Трима жители на кв. «Изток» са задържани за притежание на наркотични вещества. В тях са открити близо 30 грама хероин. Проверката в жилище на ул. «Ропотамо» е извършена поради съмнение за разпространяване на дребно на наркотични вещества. Там били засечени 36-годишният Л.А. – Лазо, А.Б. /25 г./ - Лимски и Н.А. / 48 г./ – Моката, в компанията на още трима мъже. Те са известни на полицията като извършители на противозаконни деяния, наркозависи и дилъри на дрога, осъждани са. Образувани са досъдебни производства по случая в РУМВР – Кюстендил.


ПТП. Плевен. При тежка катастрофа край Плевен загина 49-годишен русенец. Инцидентът е станал вчера около 14 часа на главен път близо до разклона за село Тотлебен. Водачът на лек автомобил "Мицубиши Паджеро" на 33 години от Русе предприел изпреварване на няколко автомобила, загубил контрол над управлението и се е блъснал в крайпътно дърво. От удара е пострадал спътникът му на 49 години, който малко по-късно е починал в болница.


Благодарност. Столичанка благодари сърдечно на служителите на софийското Седмо РУМВР. По думите й, в нощните часове на 18 януари съседи надули музиката и нищо не било в състояние да ги застави да спрат купона. Жената потърсила помощ в полицията, служители на Седмо РУ отишли на място и осигурили покоя на хората в блока. «Знам, че случката е маловажна, но това засили доверието ми в МВР като защитник на правата на гражданите», пише гражданката в писмото си. «Радвам се , когато видя полицаи на улицата, това ме кара да се чувствам малко по-спокойна за децата си. Благодаря Ви. Пожелавам на всички успешна работа.»

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket