понеделник, 11 януари 2010 г.

Крими - 11.01.2010 г. !

София. Разпространители на наркотици са задържани при успешни полицейски операции на служители от Четвърто и Седмо РУМВР в края на миналата седмица. В момент на покупко-продажба на дрога на ул. “Славянска” криминалистите заловили 30-годишния дилър Д.Я. и двама негови клиенти. При задържането той изхвърлил на земята 27 полиетиленови топчета с бял прах. Експертизата в лабораторията на СДВР установила, че веществото е хероин с общо тегло 9,5 грама. Срещу Д.Я. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.354А от НК и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. В ж.к.”Младост-1” екип на Седмо РУМВР задържал 27-годишния криминално проявен Ц.А. При личния обиск от него са иззети две опаковки с дрога, а в жилището му са намерени още 7 пакетчета с наркотично вещество, реагирало като кокаин при полевия тест. Предстои химическа експертиза. Образувано е досъдебно производство.
Вчера рано сутринта в кв. “Бенковски” със запалителна течност е бил подпален лек автомобил “БМВ”, ползван от 22-годишна. След незабавна реакция на полицейските екипи извършителя на палежа е задържан – 28-годишният И.Д., осъждан. Дежурен прокурор му е определил задържане под стража за 72 часа. Криминалисти изясняват мотивите за престъплението.
Вчера към 14.30 часа в дежурната на СДВР е получено съобщение от тел.112, че в дома си на ул.”Осогово” е намерена мъртва 60-годишна жена. При огледа на място са установени прободно-порезни рани по шията й. Предстои съдебно медицинска експертиза. Вдовицата е живяла самотно в стара къща при мизерни условия, с малка пенсия. По първоначални данни, не е била конфликтна. Служители на СДВР извършват оперативно-издирвателни действия за разкриване на тежкото престъпление.


Благоевград. Полицаи иззеха 150 стека цигари без бандерол. Служителите на РУМВР-Сандански открили тютюневите изделия при щателна проверка в багажното отделение на лек автомобил “Форд”, паркиран в местността “Скалата”. Колата е управлявана от Д.Б. от с. Скрът, с него е пътувал и В.А. от същото село. Акцизната стока е иззета с протокол. По случая в РУ МВР е образувано полицейско дознание.
За броени часове полицаи от Гоце Делчев заловиха извършител на кражба. На 9 януари собственик на заведение заявил в полицията, че от заведението му в с. Ваклиново са откраднати 400 лв. В търговския обект е проникнато след взломяване на входната врата. При предприетото издирване полицаите бързо установили и задържали крадеца - А.С.(23г.) от с. Кочан. Работата по случая продължава.
Бургас. Задържан е 28-годишният Т.И., който е нанесал побой над бургазлия. Вчера около 17.30 часа в РУМВР-Созопол е получено съобщение за сбиване и нанесен побой над мъж в кафене в с.Атия, община Созопол. Полицаите установили, че непознат мъж без повод нанесъл побой над 22-годишен бургазлия, след което е избягал. В резултат на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия извършителят е установен - Т.И./28г./ от созополското с. Росен, който е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на РУМВР- Созопол.
Четирима са задържани през вчерашния ден за притежаване на наркотични вещества. Вчера служители от РУМВР-Бургас спрели за проверка Н.Н. /22г./ от Бургас и Я.Ж./27г./ от Царево. У първия полицаите открили плик със суха тревна маса, реагирала при направения полеви тест на марихуана. Точното количество на намерения наркотик е в процес на установяване. Двамата младежи са задържани със заповед за 24 часа. Работата по случая продължава. Същия ден в РУМВР-Бургас е получено съобщение от Зонално жандармерийско управление, че в с. Маринка за проверка е спрян лек автомобил «Фолксваген Пасат», с който са се придвижвали Т.Д. /22г./, Г.Д./23г./ и 17-годишната М.В. При проверка в колата е открит пакет със суха тревна маса, реагирала на марихуана. Т.Д. и Г.Д. са задържани със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР-Бургас.


Пазарджик. Малко над половин килограм марихуана откриха в лека кола велинградски полицаи. Снощи около 23 часа екипи на РУМВР-Велинград проверили щателно джип „Сузуки Витара”, управляван от С.И./34г./ от Пазарджик. Във возилото пътували велинградчаните В.Р./28г./, Д.Н./27г./ и 25-годишната молдовска гражданка И.С. В автомобила криминалистите открили плик с 515 грама суха зелена маса, реагирала при направения полеви наркотест на канабис. Дрогата е иззета, а четиримата, част от които са криминално проявени, били задържани в ареста на полицейското управление в курорта. По случая се води дознание.
Плевен. Плевенски полицаи заловиха грабители.. Петимата /на 17 и 15 г./ от с. Дисевица, 18-годишен от с.Божурица и двама 16-годишни от с.Търнене «вършеели» основно из улиците на областния град. На 9 януари около 21.20 часа на булевард «Христо Ботев» те нападнали 54-годишна жена и й издърпали пликове с покупки - хранителни продукти и лична и дебитни карти, мобилен телефон и 200 лева. Ден по-късно на улица «Радецки» младежите нападнали 18-годишно момче и със сила му взели дрехите, мобилните телефони и златен синджир. При проведеното полицейското разследване е установено, че младежите са автори и на други престъпления. От 7 до 9 януари на различни места в града те нападнали четири жени, като им отнели дамските чанти, документите, мобилните телефони и други ценности. Младите грабители са задържани в следствения арест с прокурорско постановление за 72 часа. Криминалистите продължават работата за изясняване съпричастността им и към други престъпления. От задържаните само 18-годишният от с.Божурица има три криминални регистрации и пет заявителски материала. Осъждан е на пробация за кражби. Докуметирането на престъпната дейност продължава.


Пловдив. Пиян водач бе заловен вчера в Сопот. Около 17 часа на ул. “Кирил и Методий” полицаи спрели за проверка лек автомобил “Фиат Типо”, управляван от Н.А./41г./ от Карлово. Тестът с дрегер показал 1.51 промила алкохол в кръвта му. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста и срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Двама тийнейджъри пострадаха при пътен инцидент миналата нощ на пътя между селата Богдан и Каравелово. Петнадесет минути след полунощ мотоциклет с неустановена марка и модел и без регистрационен номер, управляван от неправоспособния М.Х./19г./ от Богдан, се блъснал в оградата на “Българска роза” АД. Младежът и спътникът му А.А./19 г./ пътували без предпазни каски. М.Х. е със сериозна фрактура на главата и е настанен в болница без опасност за живота. А.А. е с охлузна рана на дясното коляно.
Две момичета от Ново село бяха ранени при катастрофа вчера в Стамболийски. В 20.50 часа на кръстовището на улиците “Найден Геров” и “Иван Вазов” лек автомобил “Фиат Пунто”, управляван от 18-годишната С.М., отнел предимството и блъснал лек автомобил “Рено Клио” с водач 37-годишната Г.Х. от Йоаким Груево. С.М. и пътуващата в колата й 15-годишна Н.М., са с леки наранявания. След медицински преглед са изписани за домашно лечение.


Русе. Заловени са извършители на кражба от пречиствателна станция.
Вчера, около 15 часа след сигнал за посегателство в района на изоставена пречиствателна станция на “Оргахим” на ул. “Тец Изток” в Русе, полицаи
проследили и заловили двама, изтеглили ел. проводник от съоръжението. Установените са М.В. /18г./ и М.Ю. /15г/., двамата от Русе. В дома на първия русенец полицаите намерили два проводника - бронирани, силови, захранващи, алуминиеви. Те били предадени на служителите на реда. Според първоначалните данни стойността на нанесените щети възлиза на около 100 лв. Заведено е дознание.
Досъдебно производство за отвличане е заведено срещу 37-годишен мъж от Русе. Вчера в полицията постъпил сигнал от заведение в централната част на града, че мъж насила е отвел жена от персонала. Според събраните от полицията данни, към момента е изяснено, че мъжът Р.Г. /37г./ бил клиент в бистрото заедно със свой приятел. След като поел достатъчно алкохол, той първо започнал да се закача с клиентки. След като те напуснали заведението, подпийналият се насочил към една от сервитьорките. Мъжът я причакал в тоалетната, нападнал я, а след това я е отвел насила в колата си. Разхождали се известно време, после я пуснал. Случаят е документиран, заведено е бързо производство за престъпление по чл. 142, ал.1 от НК.


Стара Загора. Вчера в РПУ–Казанлък е съобщено за кражба на пари от аптека на бул. “Македония”. Минути по-късно на входа на парк “Розариум”, със съдействието на граждани е криминалист задържал извършителите – Ц.Г. (25г.) от Стара Загора и Ж.В. (31г.) от Съдиево, община Нова Загора. У 31-годишния Ж.В. е намерена и иззета сумата от 325 лв. – предмет на престъплението. При извършения оглед, между предните седалки на управлявания от Ц.Г. лек автомобил “Опел Вектра”, е открит сгънат лист хартия с около 2 грама бледожълто прахообразно вещество, реагирало на хероин. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. Бой между шестима завърши с двама ранени и настанени в кърджалийската болница. Инцидентът е станал тази нощ пред кръчмата в с.Лясково, община Черноочене. След почерпка, две компании се скарали и във възникналото меле била счупена ръката на 33-годишен, а 19-годишен получил комоцио. Пострадалите са в болница, а в РУМВР-Кърджали са задържани Ф.Н./24г./, А.Р./27г./, Х.Д./36г./ и И.Ш./26г./. Проверката по случая се извършва с оглед на текстовете от Наказателния кодекс за телесна повреда.
19-годишният М.С. е задържан в РУМВР–Кърджали за шофиране след употреба на алкохол. Лек автомобил “Пежо” е бил спрян за проверка тази нощ на ул. ”Екзарх Йосиф” в областния център. Алкохолната проба на шофьора, измерена с техническо средство, отчела 1,57 промила. Взета е кръв и за химически анализ. По случая е образувано бързо производство.
ГДПС. Рано тази сутрин огън е изпепелил до основи чайна “Платото” под вр. Тодорка в Пирин. Малко след 3 часа в пожарната служба на Банско е получен сигнал, за пожар на последната станция на лифта под връх Тодорка. За мястото на произшествието заминали пожарен екип и помощници от фирмата, която стопанисва търговските обекти. На място се оказало, че гори не лифтената станция, а изградената изцяло от дърво чайна под върха. Тъй като непристъпният терен затруднява гасенето, пожарникарите изградили линии на захранване от системата за изкуствен сняг. Към 6:30 часа тази сутрин произшествието е локализирано. В процес на установяване са причините за инцидента.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket