събота, 9 януари 2010 г.

Крими - 09 Януари 2010 г. !

СДВР. От 22 часа снощи до 2 часа днес на територията на столицата е проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления. Друга цел на проверяващите екипи е било установяването на лица от криминалния контингент и на обявени за общодържавно издирване, както и на малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа. Общо 21 полицейски служители са участвали в акцията. Проверени са 19 питейни и увеселителни заведения и 4 компютърни клуба. Извършени са проверки и в районите на 2 училища и два парка.
Сред проверените общо 88-ма е установен един с криминални прояви. Не са установени обявени за общодържавно издирване, пласьори или употребяващи наркотични вещества. В питейни заведения след 22 часа е намерено един непълнолетен. На управители на заведения са съставени 5 констативни протокола. За нарушаване на режима на присъствие на деца в заведения, съобразно разпоредбите на чл.45, ал.2 и ал.3 от Закона за защита на детето е съставен 1 акт.


Пловдив. 29-годишен мъж от Пазарджик е задържан като заподозрян в притежание на наркотични вещества. На 7 януари в изоставена сграда на детски ясли на ул.”Елба” в Пловдив служители от Шесто РУ заловили с хероин Й.А., известен на полицията.
Около 12 часа вчера на бул.”Цариградско шосе” до ССУ ”Проф. Д-р Ст. Белинов” полицаи спрели за проверка В.Ц./23г./ от с. Първенец. Служителите открили в джоба на якето му 0,1055 грама хероин. Материалите по двата случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура Пловдив.
24-годишен мъж от с. Кърнаре е настанен в болница без опасност за живота след възникнал скандал в същото село.
По първоначални данни вечерта на 7 януари в крайната махала е възникнал скандал, при който С.А./24г./ влязъл в дома на Н.И./44г./, строшил стъклата на къщата, телевизора, повредил покъщнина и двете странични стъкла на вратите на лек автомобил “Опел Вектра”. Щетите възлизат на обща стойност около 300 лева. Установено е, че по време на разправията С.А. е бил ударен по главата с твърд предмет. Работата по изясняване причините и всички обстоятелства, свързани с инцидента, продължава.


Бургас. Вчера, в Четвърто Районно управление на МВР-Бургас 63-годишна бургазлийка се оплакала, за това че е станала жертва на телефонна измама. Възрастната бургазлийка се подвела по схемата «болен от свински грип», като в нейния случай, парите, необходими за лечението на дъщеря й били 3 600 лв. Жената предала сумата на непознат, който дошъл близо до блока. Чак след известно време установила, че е измамена и алармирала полицейските служители. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР Бургас.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket