понеделник, 11 януари 2010 г.

Крими - 10.01.2010 г. !



ГДГП. Ливански гражданин, опитал нелегално да премине границата ни, е заловен от полицаи на ГКПП-Видин. Чужденецът бил открит при проверка на л.а. “Нисан”, на излизане от страната. Колата шофирал 37-годишен ливанец, който пътувал със семейството си. Неговият сънародник / на 23 години/ бил укрит в багажника на автомобила. В хода на проверката е установено, че беглецът е очаквал да получи статут на бежанец. Във водача на нисана е открита и лична карта на български гражданин с подменена снимка на 23-годишния ливанец. Двамата са задържани, по случая е заведен заявителски материал /снимки/.

Перник. Пернишки полицаи предотвратиха кражба от Окръжния исторически музей. На 09 януари около 02.15 ч. е задействала сигнално-охранителната система в музея, който се охранява от СОД при ОДМВР- Перник. Изпратените на място полицаи установили, че е разбита входната врата на сградата, но кражба не е извършена. Светкавично започнали оперативните действия, в резултат на които в близост до музея били намерени и иззети приспособления за рязане на метали. Десетина часа по-късно, в гориста местност след разклона за пернишкото с. Боснек, бил открит и опожарен лек автомобил "БМВ Х3" със софийска регистрация. Установено е, че той е откраднат от столицата на 07 януари т.г. и е обявен за издирване. В полицейския арест за 24 часа е задържан криминално проявен перничанин. Продължават процесуално-следствени действия съвместно с представители на районната прокуратура в Перник. Образувано е досъдебно производство.

Благоевград. Полицаи от Петрич задържаха мъж, пребил съпругата си. Сигналът за насилието е подаден на 8 януари към 21.00ч.. Пристигналият на място екип заварил 56-годишната жена, която лежала на улицата обезобразена и в кома. Веднага била откарана и настанена в благоевградската болница, а служителите на реда предприели действия по издирването на извършителя. Скоро белезниците щракнали на ръцете на съпруга на пострадалата – К.С. /59 г./. Двамата отдавна живеели разделено, но това не било пречка за бившия съпруг да продължава да тормози половинката си и да упражнява силата си върху нея. Наложена му е полицейска мярка „задържане за 24 часа” . По случая в РУ МВР Петрич е образувано полицейско дознание, сезирана е и прокуратурата.

Кюстендил. Притежател на наркотици е заловен снощи от кюстендилските полицаи. 15-те пакетчета с кафяво прахообразно вещество са открити в жилището на 38-годишния В.В. в кюстендилския квартал “Изток”. При направения полеви наркотест съдържанието е реагирало на хероин. В.В. е задържан за 24 ч в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП. Млада водачка загина при пътен инцидент край с .Мусомища. Катастрофата е станала снощи към 23.30 ч. на пътя от селото за гр. Гоце Делчев. 19-годишната, която имала няколко месечен стаж, седнала зад волана на л.а. “Фолксваген”. С нея пътували и две приятелки. По първоначална информация, поради несъобразена скорост, колата се е ударил в стена край пътя, след като е излязла от шосето. От сблъсъка 19-годишната е починала на място, за щастие нейните спътнички са се отървали само с уплаха. Извършен е оглед на място, по случая е образувано полицейско дознание.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket