сряда, 6 януари 2010 г.

Крими - 06.01.2009 г. !

ОДМВР-София. Бързата реакция на полицаи от ПУ-Божурище и техни колеги от столицата спаси живота на десетокласник от местно училище, ранен при нещастен случай. Вчера в 11.45 часа на тел 112 е получен сигнал за пострадал ученик в СОУ “Христо Топракчиев”. Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители заварили момчето да лежи на земята, потънало в кръв с голяма порезна рана на корема. Без да губят време, полицаите натоварили детето и училищната лекарката в автомобил, съпроводен от тях до ИСМП “Пирогов”. Столичните полицаи също реагирали адекватно на ситуацията като осигурили трасе за бързото им придвижване. Раненият десетокласник е опериран по спешност, няма опасност за живота му. От извършения на място оглед, разследващите установили, че инцидентът станал по време на междучасие. Няколко ученици се гонили близо до стъклена врата на първия етаж от училищната сграда. Едно от тях я хлопнало силно и следващият ученик направо преминал през стъклото. При счупването му, едно от парчетата причинило порезната рана на корема. Работата по случая продължава. Води се досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Сливница.
Стрелец, гърмял по автомобил на наемателка на кафене в Етрополе, е задържан снощи след бързата реакция на полицията. Сигналът за инцидента е получен малко след 22 часа от 33-годишната А.И. Тя съобщила, че докато потегляла с колата си “Шкода Фабиа”, паркирана пред кафето, чула силен гръм. В първия момент жената предположила, че е спукала гума, но като излязла да провери, видяла голяма дупка на задния капак. Пристигналите на местопроизшествието полицаи установили, че произведен изстрел, куршумът е нанесъл пробойна в долната лява част на капака на возилото. Много скоро разследващите стигнали до извършителя на деянието – В.В. /32г./, който живеел в непосредствена близост до заведението. При извършените процесуално-следствени действия, законния му ловен автомат “Мозберг” е иззет, както и гилза от ловен патрон. В.В. е задържан в РУ-Етрополе с полицейска мярка за 24 часа. Пред полицаите той разказал, че произвел неволно изстрел, докато почиствал ловното си оръжие. Криминалисти продължават работата по случая. Предстоят експертизи. Образувано е досъдебно производство.

Благоевград. Полицаи от Сандански задържаха мъж, извършил домова кражба. Вчера в районното управление служител на общинска охрана сигнализирал, че задено с колегата си задържали мъж от с.Микрево в момент на кражба от двора на съседа му. Той се опитвал да открадне компресори за хладилинци, електродвигатели и други метални предмети. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който задържал Р.Д./39г./ от с.Микрево. Работата по случая продължава.

Пловдив. Бързо полицейско производство за кражба бе образувано във Второ РУ срещу софиянец. Вчера около 18 часа в районното управление е получен сигнал, че в МОЛ-Пловдив е забелязан мъж да извършва кражба. Пристигналите на място полицаи заловили М.У./26г./, у когото намерили дамски часовник “Ню Йоркър”, откраднат от щанд в магазина. М.У., който е известен на полицията, е задържан з а 24 часа в ареста.
Цигари без бандерол бяха иззети от служители на Шесто РУ при претърсване на апартамент в Пловдив. Вчера около 11 часа в жилище на ул.”Елба”, собственост на Н.Х./23г./, който е известен на полицията, са били намерени 220 кутии с цигари от различни марки.

Кърджали. Серийна извършителка на кражби бе разкрита от криминалисти на РУ -Кърджали. Досъдебното производство е приключено и материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение срещу С.Р./24г./. Тя е автор на 9 кражби, извършени в последните два месеца от миналата година. Гастрольорката се специализирала в отмъкване на чанти от незаключени офиси и жилища. В актива й са кражби от жилища в централната част на Кърджали и кв.”Възрожденци”, от магазини, канцеларии и офиси. Веднага след деянията, тя напускала града и се прибирала в Хасково.
12-годишна, обявена за общодържавно издирване, е установена в кърджалийското с.Кьосево вчера. Малолетната напуснала Дом за деца, лишени от родителски грижи в Хасково. Пребивавала е при свои роднини. В 20 часа снощи е настанена в стаята за малолетни и непълнолетни в Момчилград, а днес ще бъде предадена в дома.

София. Столичните криминалисти задържали за броени часове мъж, откраднал мобилен телефон. Вечерта около 20 часа в кв.Надежда” С.Ф./27г./ нападнал 13-годишно момче, набил го и му откраднал телефона. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава.

Пазарджик. Мъж, предизвикал скандал в банка бе задържан от служители на РУ-Велинград. Инцидентът станал вчера около 10 часа в клона на банка в града. 29-годишният Д.С. от София се спречкал със служителите на банката. Словесната атака бързо прераснала в оскърбително отношение към присъстващите, съпроводено с неприлични изрази и псувни. На мястото пристигнал автопатрул, който задържал мъжа в ареста на районното управление. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера Районния съд във Велинград признал Д.С. за виновен и удължил срока му на задържане с пет денонощия.
Мъж, принуждавал младо момиче да проституира, е задържан от служители на Полицейски участък „Изток”. В понеделник униформените предприели акция по установяване на проституиращи на пътя Пазарджик-Пловдив. Там органите на реда засекли 17-годишно момиче от пловдивското с.Първенец. В хода на разследването е установено, че непълнолетната била принудена да проституира от 47-годишния пазарджиклия П.Г. Той е задържан в ареста, а срещу него е образувано дознание.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket