петък, 15 януари 2010 г.

Крими - 15.01.2010 г. !

СДВР. Вчера, непосредствено след извършен грабеж, служители от Девето РУМВР задържаха извършителя. Около 16,30 часа граждани съобщили, че в с. Волуяк възрастна жена е нападната от мъж, който издърпал от ушите й златните обеци. Служители на полицията реагирали веднага и грабителят –Б.К./26г./ е задържан. Обеците са намерени у него и са иззети с протокол за доброволно предаване. Материалите са подготвени за доклад в СРП. Работата по случая продължава.
Двама са задържани за грабеж и във Второ РУМВР. В края на декември 75-годишен столичанин заявил в районното полицейско управление, че двама непознати със сила му отнели портфейл с лични документи и 130 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа извършителите – 27-годишният К.С. от Ямбол и 19-годишният М.В. са задържани. Установено е, че К.С. живее на територията на столицата без адресна регистрация. На двамата е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава.
За броени дни криминалисти от Седмо РУМВР разкриха кражба от жилище в столичния квартал “Младост - 3”. На 12 януари собственикът заявил, че бравата на входната врата е разбита и от жилището му е откраднат телевизор “Панасоник”. По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят на кражбата – 28-годишният С.К. е задържан. Инкриминираната вещ е намерена и иззета. На С.К. е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.
Крадец на вещи от коли е установен и задържан от служители на Седмо РУМВР. На 11 януари собственикът на лек автомобил “Рено” установил, че предното ляво стъкло на колата му е счупено и липсва авто-радио СД “Сони”. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали28-годишният С.К., известен на полицията за кражби. Материалите по случая са докладвани в СРП. Работата по установяване и на други извършени от С.К. престъпления продължава.


Стара Загора. Двама мъже са задържани в Плодовитово с фалшиви банкноти. Вчера младши полицейски инспектор от Полицейски участък – Братя Даскалови се отправил към с. Плодовитово по сигнал за двама мъже, които обикалят домовете на възрастни хора в селото в опит да купуват яйца и ракия и да платят с неистински банкноти. Служителят незабавно извършил проверка и около 11.30 часа на територията на зеленчуковата борса в селото установил и задържал софиянците В.К. (48г.) и К.Г. (38г.) докато плащат купени зеленчуци с неистински пари. Двамата са отведени в РПУ – Чирпан, където К.Г. предал 25 неистински банкноти с номинал 20 лв. При огледа, под стелките на лекия автомобил “Фолксваген Пасат”, с който двамата “търговци” се придвижвали, са намерени и иззети още 47подобни купюра, но с номинал 50 лв. и 43 – по 20 лв. Двамата са известни на полицията като извършители на измами, задържани са за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.


Кърджали. При опит за незаконно преминаване на границата в района на община Кирково гранични полицаи задържали Й.Н./41/ от Калофер. В районното управление на МВР-Кирково по случая е образувано бързо производство. Мъжът бил задържан вчера около 10 часа на 100 метра до браздата. По първоначални данни той преспал близо до границата и на сутринта тръгнал да я пресича. В момента е в Граничното полицейско управление в Момчилград. Наказанието, предвидено за преминаване на границата без разрешение или с разрешение, но не през определените за това места, е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 100 до 300 лв.


Благоевград. Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР проведоха вчера полицейска операция за контрол на акцизните стоки в търговски обекти и складови бази на територията на областния град. Благоевград. В проверките участвали и представители на Югозападна митница. В хода на операцията нарушения са констатирани в заведение в центъра на Благоевград, стопанисвано от фирма. При проверката полицаите открили 27 бутилки вносен алкохол с изтекъл срок на бандерола. Установеното количество нередовен алкохол е иззето от представителите на митницата, които са съставили на фирмата и акт за нарушение.


Плевен. За хулиганство и оказана съпротива срещу орган на властта в РУМВР-Червен бряг вчера е задържан 30-годишен. Около 14 часа полицейският патрул бил изпратен по сигнал за инцидент в магазин за аудио-видеотехника и битови електроуреди в градчето. Изяснено е, че агресивен клиент в явно нетрезво състояние нахълтал в магазинчето и извадил джобен нож, като насочил острието срещу продавачката /25г./. Жената потърсила помощ от полицията. Когато униформените пристигнали, мъжът оказал съпротива и след отвеждането му от магазина, се нахвърлил с ритници върху патрулния автомобил. В управлението продължил да буйства и при влизането в сградата, ритнал с крак входната врата като счупил стъклото й. Установено е, че задържаният е от с.Девенци, известен на полицията с богато криминално досие за кражби и пет присъди. Наложена му е мярка задържане за 24 часа в поделение на МВР и е сезирана прокуратурата. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство и съпротива срещу орган на властта.


Хасково. 54-годишен от симеоновградското с.Константиново е задържан за съхраняване на дрога. Вчера служители на сектора за борба с организираната престъпност проверили дома му и прилежащите постройки. В една от стаите на първия етаж, антимафиотите открили и иззели 5 кг изсушена листна маса. Проверка с полеви наркотест потвърдила естеството на наркотика - канабис. Последвалото претърсване на къщата завършило с конфискуване на ловна пушка с 9 патрона /калибър 7,62 мм/ и въздушна пушка, за която има съмнение, че е преработена в бойна. По случая е образувано досъдебно производство, а Б.Г. е с полицейска мярка задържане.


Кюстендил. С 27 гр хероин е задържан вчера от кюстендилски полицаи Л.Д. – Ликата. Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена в кюстендилския кв. “Изток”. При личен обиск на Ликата, служителите открили опаковка с кафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин. При претърсването на дома му е открита още една кутийка със същия наркотик. Общото тегло на хероина е 27 гр. Л.Д. е задържан за 24 часа в полицейския арест. Той е известен на полицията, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство в РУМВР – Кюстендил.
23-годишен от Благоевград съобщил вчера в полицията, че е станал жертва на грабеж. По обед, на пътя между Сапарева баня и с. Овчарци, той бил спрян от неизвестен. Непознатият го извел насила от лекотоварния “Ситроен”, с който се придвижвал и му отнел 8 хил. лв., ваучери и стартови пакети за мобилен оператор. Работата за изясняване и документиране на случая продължава РУМВР – Дупница.


Видин. Полицейски служители разкриха автора на кражба – криминално проявен и осъждан видинчанин К.А./18г./. Установено е, че младежът извършил кражба от видинчанка на сребърен ланец за около 200 лв. Откраднатата вещ е намерена и иззета. Материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура - Видин с мнение за образуване на досъдебно производство.


ПТП. Тази сутрин в 7.20 часа е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на бул. “Липник” в Русе, в района на автобусна спирка. Според първоначалната информация, шофьорът на лек автомобил “БМВ” с русенска регистрация Г.И./18г./ от Русе, при опит за ляв завой по бул. “Липник”, изгубил контрол над превозното средство и блъска четирима на автобусната спирка – три жени и един мъж. На място веднага са изпратени екипи на “Пътна полиция”, на Второ РУ на МВР, Спешна помощ и дежурна оперативна група. Четиримата пешеходци са откарани за прегледи и оказване на медицинска помощ в МБАЛ. Най-тежко е състоянието на 41-годишна жена, която е рполучила много фрактури и е настанена в болницата с опасност за живота. 60-годишна жена е с травма в корема, предстои й операция, 61-годишен мъж е със сериозна контузия на главата,настанен в Неврохирургията. 37-годишна е приета с фрактура на ръка и контузна рана на ляв крак, тя е освободена за домашно лечение. Шофьорът е със 6-месечен стаж зад волана. Полицаите очакват съдействие от хората, които са станали свидетели на катастрофата.
Пиян шофьор предизвика пътен инцидент в Долна Градешница, област Благоевград. Снощи към 23 часа на главния път Е-79, в района селото правоспособният водач Н.П.(38г.) от Кресна, управлявал лек автомобил ”Фиат” и като се движел с превишена скорост в населеното място, блъснал кола „Фолксваген”, управлявана от Х.И.(62г.) от Хасково. Водачът на фолксвагена е маневрирал, за да се включи в движението в посока с.Кулата. При инцидента е пострадал пътуващият във фиата А.М. (39г) от Кресна. След преглед в ЦСМП, пострадалият е освободен. По автомобилите са нанесени значителни материални щети. При проверката за алкохол на двамата шофьори е установено, че Н.П. управлява с концентрация от 2,07 промила. Водачът е изпратен за медицинско изследване на кръв. По случая в РУМВР е образувано полицейско дознание.


ПБС. Тази нощ – малко преди 4 часа се разгорял пожар във фургон на ул. “Цар Освободител” в Кюстендил. Причина за възникването на огъня е неправилно ползване на печка на твърдо гориво. 60-годишният пазач на фургона /собственост на фирма/ е с обгорели ръце, оказана му е медицинска помощ, без опасност за живота е. Огнеборците от Кюстендил угасили пожара и предотвратили запалване на паркирани наблизо автомобили – собственост на същата фирма. Пламъците са унищожили намиращите се във фургона работни облекла и велосипед.
Вчера в 12.39 часа в РС ПБС – Казанлък е съобщено за пожар в частен дом на ул. “Козлодуй”. В гасенето на огъня участвали трима огнеборци от районната служба с един противопожарен автомобил, които ликвидирали огъня в 13.15 часа. При пожара, който е причинен от неправилно боравене с електрически уред, е унищожена част от покъщнината и са опушени стените. Къщата е спасена. Живеещият в нея 79-годишен мъж е откаран с леки изгаряния във ФСМП – Казанлък, където му е оказана амбулаторна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket