неделя, 24 януари 2010 г.

Крими - 24.01.2010 г. !

Пловдив. Полицията задържа вчера 27-годишен мъж от Раковски като заподозрян в извършване на жестокото убийство на украинската гражданка В.К. Тялото на жената бе намерено около 13.30 часа на пода в коридора до входната врата на апартамент на ул.”Митрополит Панарет” в Пловдив. По първоначални данни известният на полицията М.С. нанесъл удар с чук по главата на жертвата си, след което й прерязал гърлото с нож. После взел от жилището 4 лева и два мобилни телефона. Заподозреният е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.
Полицията задържа вчера 21-годишна жена като заподозряна в злоумишленото телефонно обаждане. По първоначални данни, на 17 януари в 18.55 часа П.С. от София позвънила на телефон 112 и съобщила, че в автобус, пътуващ по линията София-Пловдив-Хасково-Турция има взривно устройство, което ще бъде задействано в Пловдив на автогара “Юг”. Незабавно служители от сектор “БОП” – Пловдив и Второ РУ са извършили щателна проверка на автобуса и пътниците в района на автогарата, но бомба не бе открита. В 22 часа след разписан констативен протокол от страна на шофьора, автобусът е потеглил по маршрута си.
П.С. е задържана за 24 часа. Работата по случая продължава.
Полицаи от Четвърто РУ са установили извършителите на грабеж, регистриран в петък в Пловдив. По първоначални данни в двора на СОУ”Паисий Хилендарски” на ул.”Родопи” Г.С./17г./, А.А./15г./ и Р.П./16г./, тримата от Пловдив, нападнали 11-годишно момче, заплашили го и му отнели мобилен телефон .


Кърджали. За опит да влезе принудително в частен дом в Кърджали, в РУ на МВР е задържан А.Х./20г./. Младежът разбил входната врата на жилището, където живеела 16-годишната му приятелка. След вандалската акция, майката на момичето подала жалба в районното управление, че дъщеря й е била заплашвана грубо от същия младеж заради това, че му отказала да се среща с него. По случая е образувано досъдебно производство.
След скандал в заведение в с.Папрат в РУМВР-Джебел тази нощ е задържан Р.Р./36г./. Мъжът се скарал с клиенти в заведението. Хора от персонала се опитали да прекратят свадата, но разгневеният клиент започнал да ги замерва с бутилки и чаши. Материалите по случая ще бъдат внесени в прокуратурата по Указа за борба с дребното хулиганство.


Русе. Полицията разследва битово убийство в с.Семерджиево.В петък, около 18.20 часа, полицейски служител от ПУ-Червена вода получил сигнал за починал жител /63-годишен/ на селото, в дома на съселянина му А.К./53 г./. При оглед в жилището и на тялото са установени следи от насилие. В хода на изясняването на случая са събрани данни, че домакинът и гостенинът първо здраво се нпочерпили, а после се сбили. Домакинът е задържан първо в полицията, а след това е приведен в ареста с постановление за 72 часа. Повдигнато му е обвинение по заведеното досъдебно производство за престъпление по чл.115, ал.1 от НК.
Русенски полицаи изясняват грабеж от заложна къща в областния град. Вчера сутринта в ОД МВР – Русе постъпил сигнал от паник бутон на полицейския СОД за нарушение в обект на бул. «Ген Скобелев». На място, от разказа на уплашения служител, униформените установили, че около 9 часа, скоро след отварянето на обекта, неизвестен нахълтал в заложната къща и принудил 31-годишния служител да легне на пода. Нападателят го заплашил, след това отключил касата с оригиналния ключ, оставен на тезгяха и взел от сейфа 1255 лева и залози в злато, по-късно изчислени за около 15 000 лева. Когато приключил с това, невестният отново заплашил мъжа да не смее да се обажда в полицията и изчезнал. При огледа в обекта са иззети следи и веществени доказателства, изяснено е описанието на извършителя. Предприети са действия по установяването и издирването му.
Образувано е досъдебно производство. Продължава рабонтата за изясняване на случая.


ПБС. Взрив на газова бутилка унищожи апартамент в Севлиево, 57-годишният собственик на жилището е в тежко състояние. Към 11.45 часа в РУПБС-Севлиево е получен сигнал за взрив в апартамент на третия етаж в жилищен блок на ул. “Ст. Бъчваров” в града. На местопроизшествието са изпратени петима служители на РУПБС с 2 специализирани противопожарни автомобила. Установено е, че взривът е предизвикан от газова бутилка с вместимост около 5 л. Вследствие на пожара е възникнал вторичен взрив на втора газова бутилка, която била наблизо. Жилището е унищожено, а 57-годишният собственик на апартамента е настанен в МБАЛ-Габрово в тежко състояние /с изгаряния по тялото и обгазяване/. Екипи на пожарната служба продължават работата по разчистване на жилището и по изясняването на причините за инцидента.

34-годишен мъж е намерен мъртъв в дома си на ул. „Цар Асен” в Силистра вчера следобед. В помещението, където е открито тялото, са установени следи от пожар и задимяване. Според една от работните версии, запалването е причинено от забравена цигара. Изясняването на случая продължава, образувано е дознание. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ-Силистра.

10 деца от Дома за медикосоциални грижи в Кърджали са били евакуирани заради пожар в петък. Няма пострадали. Огънят е пламнал в 17,40 часа в кабинет в дома. Изгорели са легло, дюшек, електрическа печка, завеси. По първоначални данни причината за пожара е включен електрически уред, оставен без надзор. Децата, които са евакуирани, са били на същия етаж. След извеждането им огънят е потушен от екип на РС “Пожарна безопасност и спасяване”-Кърджали. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket