сряда, 13 януари 2010 г.

Крими -12.01.2010 г. !



СДВР. Крупна кражба от складово помещение на пицария в центъра на столицата разкриха криминалисти от Първо РУМВР. През последния почивен ден от новогодишните празници управителят на заведението сигнализирал в районното полицейско управление за установена кражбата на 38 000 лева, флаш памет и външен хард диск. В хода на едноседмична упорита оперативно-издирвателна работа криминалистите установили и задържали извършителите –И.М./23г./, А.П./28г./ и М.Г./30г./, известни на полицията за различни криминални деяния. При извършените обиски в жилищата на тримата задържани са намерени общо 10 000 лева, за които мъжете признали, че са част от откраднатите пари. И на тримата е взета мярка “задържане под стража” за 72 часа, като впоследствие на М.Г. е наложена постоянна мярка за неотклонение.
За броени дни криминалисти от Седмо РУМВР установиха и задържаха извършителите на уличен грабеж. Около 22.30 часа на 7 януари столичанка е пресрещната от двама непознати близо до блока, в който живее. Те я повалили на земята и издърпали от ръцете й дамската чанта с пари и документи. Полицаите установили двамата грабители – две непълнолетни момчета. Подбудителят на престъплението е 16-годишен, подпомаган от 17-годишен. След доклад на материалите в СРП на 16-годишният младеж е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.
На 9 януари криминалисти от Шесто РУМВР задържаха автокрадец, откраднал в средата на декември лек автомобил “Фолксваген”, паркиран пред дома на собственика му в ж.к. “Хиподрума”. В оперативната работа за установяване и задържане на автокрадеца се включили и криминалисти от Девето РУМВР. На задържания за извършеното престъпление 23-годишен Н.К. е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа.
Близо до 29 СОУ служители на Второ РУМВР задържали 19-годишните М.К. и А.В. и 25-годишният В.Р. В момента, в който тримата са спрени за проверка от служителите на реда, те изхвърлили на земята плик с две бучки амфетамин /4.23 гр/ и 10 пакетчета с марихуана – 8.16 грама. Образувано е досъдебно производство. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.


Шумен. Вчера сутринта на ул. “Оборище” в Нови пазар за пореден път е спрян за проверка лек автомобил “Форд” с шуменска регистрация, управляван от 38-годишния Я.Х. от с.Преселка. Мъжът не представил свидетелство за управление на МПС, а след направена справка е изяснено, че е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му административно наказание. Образувано е незабавно производство по чл. 343 В, ал.2 от НК. В периода от 2001 до 2009 г. Я.Х. е осъждан 10 пъти за престъпления по чл. 343 В, ал.2 от НК, като са му налагани наказания – глоба, пробация, а четири пъти му е налагано ефективно наказание “лишаване от свобода”. През декември 2006 година при извършване на проверка в град Нови пазар Я.Х. е представил неистинско свидетелство за управление на МПС, за което е осъждан по чл. 316 от НК.
Също вчера, около 20.20 часа в РУ на МВР Нови пазар е получен сигнал за непристойни действия на ул. “Втори юни”. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. В хода на първоначалните действия е изяснено, че 45-годишният Д.Д. се е качил на тераса на първи етаж и нанесъл удари по вратата, в резултат на което се е счупило стъкло. Жилището е обитавано от 38-годишна бивша негова приятелка. След като жената повикала за помощ, мъжът слязъл от терасата, качил се в лек автомобил “Ауди” с шуменска регистрация и потеглил. Малко по-късно на ул. “Васил Левски” управляваният от него лек автомобил е спрян от друг полицейски екип. Д.Д. отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и му е взета кръвна проба за химичен анализ. Съставен му е акт по УБДХ. На основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа.


Стара Загора. Вчера към 9.20 часа в РПУ – Казанлък е получен сигнал, че по време на посещение на частен адрес за оказване на медицинска помощ на 63-годишна казанлъчанка, екипът на филиала на спешния център бил заплашен с оръжие. В състояние на афект заради състоянието на жена му съпругът – М.Ж. /63г./ отправил заплахи и насочил газов пистолет към медиците. При последвалите процесуални действия той предал доброволно незаконно притежавани оръжия - пушка “Кримка”, пистолет “Револвер”, нарезна цев и боеприпаси. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая са образувани досъдебно и бързо производство.


Враца. Към 16.45 часа вчера служители на реда спрели за проверка проверили лек автомобил „Нисан”. Оказало се, че колата е управлявана от известния на органите на реда за отглеждане на наркотични растения Ц.В./27г./ от Враца. В колата заедно с него пътували и В.П./35г./ - криминално проявен за кражби и хулиганство, и К.П./19г./ и двамата от Враца. При претърсването на автомобила са намерени и иззети девет дози бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин при направения полеви наркотест. У К.П. е открито пликче суха тревна маса, реагирала на канабис. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. По случая в е образувано дознание.
На 11 януари в районния полицейски участък в Мизия мъж от с. Крушовица подал сигнал, че пет дни по-рано – на 7 януари, от дома му са откраднати два мобилни телефона на стойност 500 лева. В резултат на извършените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - Д.Й./50г./ от същото село.


Пловдив. Баща пробол сина си с нож в с.Драгомир. Около 23 часа в неделя при възникнал битов скандал и след почерпка с алкохол, П.К./54г./ намушкал в корема с нож 32-годишния си син. След като е прегледан в болница, пострадалият подписал декларация и напуснал здравното заведение, но отново е настанен там след намесата на полицията. П.К. е задържан в ареста за 24 часа.


Пазарджик. Незаконно притежавано оръжие бе открито от служители на сектор „Криминална полиция” при РУМВР-Пазарджик. Вчера криминалистите претърсили постройка в областния град, обитавана от 54-годишният пазарджиклия О.Б. Там служителите на реда се натъкнали на ловна гладкоцевна пушка 12-ти калибър, турско производство. Мъжът не притежавал разрешително. Оръжието е иззето, а собственикът му задържан в ареста. По случая е образувано незабавно полицейско производство.


Плевен. Плевенски полицаи заловиха автокрадци, извършили над пет престъпления. На 11 януари в полицията постъпила жалба от 33-годишна плевенчанка, че през нощта на 10 срещу 11 януари е разбита колата й в комплекс “Дружба”. Служителите на реда установили, че автокрадецът е взломил ключалката на предната дясна врата на “Опел Астра” и откраднал намерените вътре вещи, както и акумулатора на колата. Служителите установили крадеца – 26-годишен от с. Буковлък, известен на полицията за причиняване на телесна повреда, но неосъждан. При последвалото претърсване и оглед на дома му, там е открит 19-годишен младеж от с. Ставерци, осъждан за хулиганство и кражба. В хода на проверките от различни помещения на къщата, както и на багажника на паркиран в двора лек автомобил “Фиат Брава" са намерени седем акумулаторни батерии, CD-плеъра, авторадиокасетофон, озвучителни колони, арматурна ножица, металотърсач, както и откраднатите от автомобила на оплакалата се плевенчанка вещи. Разследването установило, че двамата млади мъже са извършили автопрестъпленията в Плевен, като се специализирали в разбиване на коли, паркирани в комплекс “Дружба”. Дръзките нападения те извършвани нощем. От края на декември м.г. до 11 януари т.г. те извършили над пет кражби от различни автомобили. Двамата са разпитани пред съдия и с постановление на прокурор са задържани за 72 часа. Документирането на престъпната им дейност и установяването на съпричастността им към други престъпления продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 195, ал.1, точки 3 и 4 от НК.
Цигари без бандерол иззеха полицаи от Долна Митрополия при проверка, извършена на 11 януари в дома на 41-годишен мъж в град Тръстеник. Там служителите на реда открили тютюневи изделия без бандерол от различни марки – общо 427 кутии. Нередовната стока е иззета. Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава.


Търговище. На 11 януари, около 15.30 часа полицаи спрели за проверка в търговищкото с. Светлен лека кола “Опел Вектра” с русенска регистрация. В в багажното отделение на автомобила, управляван от Г.Г., са открити 549 кутии цигари от различни марки, както и 30 бутилки от 1,5 л високоградусен алкохол без бандерол. Намереното е иззето.


Благоевград. На 11 януари в района на с. Марино поле полицаи от Петрич спрели за проверка лек автомобил “Форд”, управляван от гръцки гражданин. В пепелника на колата служителите на реда открили и иззели пакетче от фолио с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало на хероин при направения полеви наркотест. По случая е образувано полицейско дознание.
Благоевградски полицаи задържаха крадци на цветни метали. На 11 януари във Второ РУ в града е получен сигнал за движещ се по пътя от с. Церово за Благоевград товарен автомобил, натоварен с кабели и други метални предмети. На място е изпратен полицейски автопатрул, който установил два автомобила. В леката кола “Лада” и товарния “Прага” пътували З.Ц., П.С. и И.С. от с. Изгрев, и благоевградчанинът А.С. Четиримата са отведени в районното управление, където дали обяснения. Работата по случая продължава.


Бургас. В Пето РУ на МВР-Бургас вчера е задържан криминално проявеният Т.Т./25г./, извършил от 8 до 11 януари три грабежа на мобилни телефони, при които е използвал заплаха. Младият мъж е задържан за 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава.
На 6 януари в РУ на МВР-Несебър е получен сигнал за разглобени и натоварени на товарен автомобил три дървени бунгала от “Софийски лагер” в Несебър. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на деянието - В.Б./23г./, двама 17-годишни и един 16-годишен младеж, криминално проявени, всички от с. Градец, община Котел. Младежите направили пълни самопризнания и са предали разглобените бунгала. Работата по случая продължава.
На 7 януари в резултат на съвместната работа на служители от РУМВР- Несебър и Базовата научно-техническа лаборатория към областната дирекция са установени взломаджии. През ноември м.г. те атакували 10 бунгала в почивни бази на Търновския и на Химическия университет в Несебър. Те са три 15-годишни момчета, две от Ахелой и едно от Несебър Младежите направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава.


Кюстендил. Полицаи от Бобов дол откриха и иззеха 10 римски монети /IV-V век/, части от апликации, фибули, резе и брадвичка от дома на Д.М./63г./ от с. Горна Козница. Част от предметите са бронзови, други са изработени от желязо. Специализираните полицейски действия служителите на РУМВР – Бобов дол провели заради съмнения, че мъжът се занимава с колекциониране на предмети от археологически находки, придобити от иманяри. Работата по случая продължа, образувано е досъдебно производство. /снимки/


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket