понеделник, 25 януари 2010 г.

Крими - 25.01.2010 г. !

Пловдив. Полицията издирва трима мъже, похитили младеж и приятелката му в Пловдив. Вчера около 18 часа на ул.”Александър Стамболийски” неизвестни, които се предвижвали с л.а. “Опел Астра” със старозагорска регистрация отвлекли 22-годишен младеж и 21-годишната му приятелка заедно с микробус “Ивеко”, ползван от младежа. Сигнал за случилото се подал в Първо РУ братът на отвлечения. Около 23 часа похитените са върнати в Пловдив. В Първо РУ те обяснили, че били отведени в Мъглиж и после докарани обратно. По първоначални данни става дума за неуредени финансови отношения.


Млад мъж е заловен с наркотици в Пловдив. При претърсване в жилището на С.Д./23 г./ от гр. Лъки на улица “Ружа” полицаи от Второ РУ открили инсталация, пригодена за отглеждане на растения от рода на конопа, както и 38.34 грама марихуана. С.Д. е задържан в ареста за 24 часа.


Цигари без бандерол са иззети от апартамент в Пловдив. Вчера в жилището на Б.Х./26 г./ на бул.”Източен” полицаи от Четвърто РУ са открили 182 стека с цигари “Барон” без бандерол. Б.Х. е задържан в ареста за 24 часа.


Русе. Вчера в 21.15 часа в РУ на МВР в гр. Сливо поле е постъпил сигнал, че в с. Юделник, в дома й е намерена мъртва 77-годишна жена. На място е изпратена дежурна оперативна група, която открила следи от насилие и насочила разследването към установяването на извършителя. Заподозрян като извършител на деянието е Б.Б./28г./, внук на жертвата Мъжът вече няколко пъти е разследван за посегателства над жената. Заведено е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115, ал. 1 от НК. Служителите на реда са извършвали проверки и са водили досъдебни производства за извършени от него престъпления срещу 77-годишната му баба - хулигански действия, причиняване на телесни повреди, заплаха за убийство. Б.Б. е осъждан - през 2007 г. за хулиганство по чл. 325 от НК на пробация, като присъдата е влязла в сила през 2008 г. Миналата година е осъден за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди – на 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.


Кюстендил. Тази нощ дупнишки полицаи са задържали 25-годишен мъж за притежание на оръжие и боеприпаси. Сигнал за стрелба в района на Балановски рид в Дупница е подаден в полицията малко след полунощ. При извършения оглед на района автопатрул на управлението е установил аварирал товарен автомобил “Рено Трафик”, шофиран от Р.И. В атомобила е открита въздушна пушка, преработена за стрелба с малокалибрени боеприпаси и сабя. Р.И. е задържан в полицейския арест за 24 ч. Работата по случая продължава.


СДВР. Служители на Първо РУМВР предотвратиха взломна кражба от магазин за оптика. Това станло след сигнал, подаден от гражданин на 19 януари в 3.00 ч., че двама неизвестни се опитват да отворят входната врата на магазина. При бързите заградителни действия крадците са задържани близо до мястото, като в тях са намерени маски, ръкавици и отвертка. 25-годишният С.Т. е известен на МВР за кражби, а 22-годишният О.К. не е известен до момента полицията. И двамата са от София. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.


Криминалисти на Пето РУМВР задържаха двама непълнолетни грабители. В края на месец декември м.г. в столичния квартал “Хаджи Димитър” жена била нападната от непознати младежи. Те я повалили на земята и отмъкнали дамската й чанта с документи и дебитни карти. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите влезли в следите на извършителите и на 20 януари 17-годишните младежи са задържани. В обясненията си двамата признават за извършеното деяние. Материалите по случая са докладвани в СРП. Взета им е мярка “Надзор” на инспектор от детска педагогическа стая.


Благоевград. Полицаи задържаха трима мъже при сделка с марихуана. От П.А./23г./ от с. Поленица е иззето пакетче с 3.60 гр суха тревиста маса, реагирала положително на марихуана при направения полеви наркотест. Заедно с него са задържани П.С./19г./ от гр. Добрич и Й.Т./18г./ от с. Поленица. По случая е образувано полицейско дознание.


Разложки полицаи работят по установяването на извършител на опит за палеж в офис. На 25 януари около 03.00 ч. в РУ МВР Разлог е получен сигнал за проникване в охраняван обект на ул. „Бяла река”. На място незабавно е изпратен полицейски екип, който установява, че стъклото на прозореца е разбито, а в едно от помещенията е хвърлена бутилка със запалителна течност. Бързата намеса на органите на реда и огнеборците предотвратила разрастването на пожара. Извършен е оглед на местопроизшествието, предприети са заградителни действия. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.


Предотвратен е опит за разбиване на банкомат в с. Крупник. Тази сутрин във Второ РУ в Благоевград е получен сигнал за проникване в обект в с. Крупник. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който установил, че е направен опит за кражба от банкомат, монтиран на входа на читалището в селото. Извършителите проникнали в сградата през прозорците на читалището и започнали да пробиват отвор в металната част на машината, където се съхраняват парите. Подаденият сигнал от охранителната система и бързата намеса на полицаите обаче прекъснали “дейността”. Незабавно били предприети заградителни действия, при които са задържани двама мъже. Проверява се тяхната съпричастност към опита за обир. На местопроизшествието се извършват процесуално-следствени действия. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket