вторник, 19 януари 2010 г.

Крими - 18.01.2010 г. !

Пловдив. Две непълнолетни момчета бяха задържани като заподозрени в убийство, извършено в Голям Чардак. Вчера около 11 часа 52-годишен мъж от Пловдив намерил в наследствената си къща в селото тялото. По възрастния човек /82 г./ имало видими следи от насилие. При извършените оперативни действия полицаите установили, че ден преди това, около 15 часа, две пийнали момчета /на 16г. и 17г./ влезли в дома на пенсионера, нанесли му множество удари с ръце и крака по главата и тялото, след което откраднали 6 лева. Пребитият до смърт те оставили да лежи на пода. С парите момчетата си купили кутия с цигари и кебапчета, прибрали се вкъщи в Голям чардак и продължили да пият вино. По-малкото момче е от Голям чардак, а 17-годишният младеж – от Съединение. Двамата са задържани в ареста на РУ-Труд за 24 часа.
Вчера в РУ-Раковски 25-годишна от Пазарджик се оплакала, че същия ден около 19 часа бившият й приятел В.К./31г./ от Раковски пристигнал в родния й град и я помолил да поговорят в колата му. Когато се качила в автомобила, той потеглили против волята й към Раковски. По пътя младата жена успяла да се обади на майка си по мобилния телефон и да каже, че я отвличат. По първоначални данни, по пътя В.К. удрял и скубел бившата си приятелка, която искала да се върне у дома, а пък тя го пробола в корема с джобно ножче. Мъжът е настанен в болница в Пловдив без опасност за живота. По случая е образувана предварителна проверка.
Злоумишлено обаждане за поставена бомба в автобус бе получено вчера в 18.55 часа на телефон 112. Анонимен женски глас съобщил, че в автобус по линията София-Пловдив-Хасково-Турция пътува приятелят й, който й казал, че в момента пристига в Пловдив и ще взриви автобуса в 19.15 часа. Незабавно служители от сектор “БОП” – Пловдив и от Второ РУ извършили щателна проверка на автобуса и пътниците в района на автогара “Юг”, но взривно устройство не било открито. В 22 часа, след разписан констативен протокол от страна на шофьора, автобусът е потеглил по маршрута си. Работата по случая продължава.
Полицията издирва жена, откраднала пари и златни накити от апартамент в Пловдив при разваляне на магия. Вчера в Пето РУ е получена жалба от 74-годишна пенсионерка, че в дома й млада жена с момиченце на около 5 години под предлог, че разваля черна магия, е извършила кражба на 270 лева и златни бижута – обеци, синджирче и медальон.


СДВР. Извършител на грабеж бе установен и задържан от криминалисти на Четвърто РУМВР. На 15 януари, пред пилоните на НДК младеж е заплашен от непознат, който със сила му отнел мобилния телефон. За броени часове служителите на реда влезли в следите на грабителя и го задържали. Той е 15-годишен, известен на инспекторите от Детска педагогическа стая за различни криминални деяния. Непълнолетният грабител е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК. Работата по случая продължава.
Кражба на лекотоварен автомобил “Фиат Дукато” разкриха криминалисти от Трето РУМВР. На 16 януари собственикът заявил в районното полицейско управление, че паркираният до блок в ж.к. “Света Троица” автомобил е изчезнал. При бързите оперативно-издирвателни действия, предприети от криминалистите, извършителят на кражбата – 20-годишният В.К. е задържан. Той е многократно регистриран за кражби на части и вещи от моторни превозни средства. Автомобилът е открит без липси и повреди. Работата по случая продължава.
Също за противозаконно отнемане на автомобил в Пето РУМВР е задържан 19-годишният В.Н., с прякор “Малката джука”. На 16 ноември м.г. той откраднал паркиран пред блок в ж.к. “Левски” лек автомобил ”ВАЗ”. Колата е засечена от автопатрул, който след кратко преследване е спрян в ж.к. “Сухата река”. Работата за установяване на съучастници на извършителя продължава. На В.Н. е наложена мярка “задържане под стража” в ССлС.
Двама крадци от жилища в ж.к. “Младост” са задържани от криминалисти на Седмо РУМВР. До момента са регистрирани две кражби, извършени от 33-годишният Й.К. и 46-годишният Б.Б. Едната е извършена на 9 септември, като от жилището са отмъкнати преносим компютър, фотоапарат, документи и два мобилни телефона. Предмет на другата кражба, пак от апартамент в “Младост” е портмоне с лична карта и кредитни карти, от които впоследствие са изтеглени 2000 лева. Работата по документиране и на други извършени от задържаните престъпления продължава.


Монтана. За 72 часа е задържан 20-годишният В.Б., нанесъл побой на 2-годишно момче, с чиято майка живее на съпружески начала. В събота вечерта, към 19,35 часа в РУ МВР-Вършец е получен сигнал от Спешния медицински център за постъпило двегодишно момче с видими следи от насилие. Детето изпаднало в кома и транспортирано в МБАЛ-Монтана. По "горещи следи " е разкрит извършителят на побоя над детето – 20-годишният В.Б. от Вършец, криминално проявен, който живее на семейни начала с майката на пострадалото момче. Побоят е нанесен в дома на В.Б. Извършен е оглед на местопроизшествието. Намерени са веществени доказателства. Уличеният е задържан за срок от 24 ч., след което му наложено задържане в срок от 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
В опит за убийство е уличен 35-годишен мъж от с. Благово. В събота към 10 часа, близо до бившия стопански двор в монтанското село, 35-годишният С.Т. от областния град нанесъл удар с кирка в главата на 42-годишен свой съгражданин. От удара по-възрастният е приет и настанен в болницата с черепна фрактура и мозъчно сътресение, с временна опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 129 от НК. На 35-годишния С.Т. е наложена мярка “задържане под стража в срок от 72 часа”. По случая продължава работа РУ МВР Монтана.
Самотноживееща възрастна жена е намерена мъртва с дълбока рана на главата в дома си в ломското с. Дъбова махала. Между 20 часа на 14 януари и 13.15 часа вчера в с. Дъбова махала, община Брусарци, 59-годишната М.Ц. от Лом открила тялото на майка си /87г./. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са намерени видими следи от насилие - челна рана в дясната на главата. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 116, ал. 1, т. 6 предложение 2- ро във връзка с чл. 115 от НК. Работата по случая продължава в ПУ - Брусарци при РУ МВР Лом.


ОДМВР-София. В РУ-Сливница се води дознание срещу 16-годишно момче, специализирало се в кражби на коли и части и вещи от тях. Вчера преди обяд от район, обслужван от столичното Второ е откраднато “Ауди 80”. Непосредствено след обявяването му за общодържавно издирване столични магистрални полицаи го засекли близо до Божурище и се опитали да го спрат за проверка, но шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане и отпрашил с пълна газ в посока Сливница. След кратко преследване, в района на 42-км на главен път І-8 аудито било спряно принудително от служителите на реда. В колата се возели 16-годишният Ц.М. и двама малолетни. Момчетата били отведени в РУ-Сливница и разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая. Само преди месец Ц.М. бил задържан в РУ-Сливница за кражба на “FW”- голф от територията на столицата. Старият познайник на полицията бил заловен в гараж в Драгоман, докато демонтирал автомобила.
Рецидивист лежи с тежки изгаряния и опасност за живота в Института “Пирогов” след опит за кражба от трафопост. Сигналът в РУ-Своге бил получен от гражданин, който забелязал лежащия в безпомощно състояние крадец. Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители установили, че взломилият прозорец на трафопоста рецидивист В.Р. /23 г./ лежи с обгорели ръце. Пострадалият незабавно бил транспортиран в клиниката по изгаряния в “Пирогов”, където е оставен на лечение в тежко състояние. Непосредствено преди инцидента В.Р. разбил павилион в местно училище, откъдето откраднал кроасани и други захарни изделия. Откраднатото полицаите открили в торба до трафопоста. В.Р. е стар познайник на полицията, известен за кражби, излязъл от затвора само преди десетина дни. По случая се води досъдебно производство.


Хасково. 54 кила тютюн без акциз на пазара в Димитровград са открити от хасковски полицаи. Тютюнът /53.9 кг/ без платен акциз е намерен на пазара в Димитровград при акция на свиленградски икономически полицаи и митнически служители. Освен тютюна са конфискувани и 54 кутии цигари, пури и пурети, също без бандерол. Търговските обекти, откъдето са иззети, са стопанисвани от 29-годишен харманлиец, 36-годишен от Димитровград и 44-годишен от Хасково. Взети са проби за експертизи, предстои да бъдат образувани административно-наказателни производства. В хода на проверката попаднал и обект в областния град, стопанисван от 54-годишна хасковлийка, в който са намерени 15 кутии безакцизни цигари. На жената е съставен фиш в размер на 50 лв от митническите служители. Цялата стока е конфискувана.


Благоевград. Акцизни стоки без бандерол са иззети и на територията на ОДМВР-Благоевград. Акцията в Сандански е предприета с цел контрол на акцизните стоки. В проверките са участвали и представители на Югозападна митница. В хода на съвместните действия на ул. „Сердика” в града е спрян микробус „Ивеко”, управляван от Г.С.(27г.) от с. Беласица. При проверка в буса полицаите открили голямо количество цигари без редовен и без бандерол въобще. Служителите на Митницата иззели 190 кутии цигари, 140 - с невалиден, а другите – без бандерол. Шофьорът на микробуса е служител на петричка фирма за разносна търговия с акцизни стоки - цигари и алкохол. По случая е образувано полицейско дознание в РУМВР-Петрич.
Благоевградски полицаи разобличиха пиян шофьор, изпратил в медицинския център друго лице да даде кръвна проба. Вчера, към 4.15 часа на бул .”Св.Св.Кирил и Методий” полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от столичанина М.П.(27г.). При проверката за алкохол техническото средство отчело 0,73 промила и водачът е изпратен за кръвна проба в ЦСМП. Минути по-късно, полицаите установили в Спешния център друг да дава кръв - В.К. (25г.) от Видин, който пътувал също в автомобила. В.К. представил пред медицинските лица личната карта на пияния водач М.П., открита от полицаите на бюрото на дежурната лекарка. Снети са обяснения от пияния водач, приятеля му и медицинския екип, взел кръвната проба . М.П. е санкциониран по ЗДП , наложена му е глоба и лишаване от правоуправление за срок от 1 година.
Полицаи задържаха двама благоевградчани при опит за кражба. Вчера във Второ РУМВР е получен сигнал за двама мъже, проникнали в бивш завод за метални конструкции и извършили кражба на медни детайли и проводници. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул, който установил двамата крадци. Предприето е заграждане и двамата са задържани. В РУМВР са доведени благоевградчаните И.Щ.(27г.) и К.А.(27г.), стари познайници на полицията. От обясненията им станало ясно, че са съпричастни към още четири кражби на медни проводници и предмети от цветни метали от района на ЗМК. Стойността на нанесените щети възлиза на около 10 000 лв. И.Щ. и К.А. са задържани с полицейска заповед за 24 часа .По случая е образувано полицейско дознание.


Стара Загора. Крадци на метали са задържани и в Стара Загора. Вчера в района на бивше предприятие в областния град са заловени И.Н. (53г.) и С.Х. (44г.) от с. Хрищени при опит за кражба на 35 метални тръби от водопроводната мрежа за питейна вода. В района на местопроизшествието са намерени изоставени товарен автомобил “Татра”, на който са натоварени тръбите - предмет на кражбата и товарен автомобил “Прага” - натоварен с около 300 кг други метални отпадъци. В района са установени и задържани още 10-ма, чиято съпричастност към извършеното престъпление се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство.


Пазарджик. Двама извършители на кражба от промишлено предприятие са установени от служители на РУМВР-Септември. Вчера от цех на завод, в землището на септемврийското с.Варвара е извършена кражба на 40 релета и много проводници от командни електрически табла. С разплитането на случая се заели септемврийски криминалисти, които бързо влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че това са жителите на селото К.А./26г./ и Х.Б./35г./. Откраднатите вещи са открити и иззети, а по случая е образувано дознание.


Силистра. Полицаи от РУМВР-Силистра задържаха двама мъже в момент на извършване на кражба. Вчера около 15 часа Ц.Б.(24г.) и Е.М.(22г.) били заловени в сградата на бившия Младежки дом на силистренско предприятие. Там те демонтирали и подготвили за изнасяне алуминиеви профили с общо тегло около 100 кг. Мъжете са приведени в полицейския арест за срок от 24 часа, срещу тях е образувано дознание.


Перник. Криминалисти от РУМВР-Радомир задържали трима за кражба след като в събота е подаден сигнал за откраднати метални винкели, скеле, профили, електрически кабели и инструменти от къща в земенското с. Жабляно. Установено е, че в имота е проникнато чрез разбиване на врата и катинар на мазе и много скоро полицаите задържали 20-годишния О.Д. от монтанското с. Копилвоци, Г.С./32г./ от столицата и 18-годишния Б.С. от Нови Искър. Първият е криминално проявен и е с прокурорско задържане за 72 часа а останалите двама са с полицейска заповед за задържане от 24 часа. Триото се е движело с микробус, в който са били натоварени крадените вещи. След като разбрали, че полицията е влязла в дирите им, гастрольорите се опитали да избягат, преминавайки през различни населени места. При преследване и блокиране на района, крадците са задържани. Проверява се дали тримата не са извършители и на други престъпления в региона. Образувано е досъдебно производство
Видин. На 15 януари полицейски служители са заловили на територията на паметник на културата “Дортикум” в момент на извършване на незаконни изкопни дейности трима жители на Брегово - И.И./28г./, Р.С./45г./ и К.В./30г./. Иззети са металотърсач, две лопати и 7 вероятни артефакта. По случая работи РУМВР-Видин, образувано е досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket