четвъртък, 7 януари 2010 г.

Крими - 07.01.2010 г. !



Бургас. За по-малко от час бургаските криминалисти установиха и задържаха 25-годишен мъж, извършил грабеж в магазин на ул. “Милин камък”. Към 4 часа тази сутрин той нахлул в търговския обект, насочил пистолет към продавачката, грабнал наличните 160 лева от оборота и изчезнал. Когато се осъзнала от случилото се, жената потърсила помощ в полицията. В резултат на предприетите светкавични действия 50 минути по-късно служители на Четвърто РУМВР засекли Н.А. в района на “Меден рудник” и го задържали. В него открили газов пистолет и част от ограбената сума. Работата по случая продължава.

Служители на РУМВР-Сунгурларе разследвали сигнал за кражба, извършена от военно поделение край с. Дъбовица в нощта на 4 срещу 5 януари. Оттам изчезнали медни кабели с различни сечения и медни тръби. В хода на предприетите оперативни и заградителни действия, на пътя с. Садово - с. Медвен, полицаите спрели за проверка л.а. «Опел Астра», със сливенска регистрация, управляван от 31-годишния М.В. от с. Бероново. С него пътувал и Д.Л. /26 г./ от Котел. При последвалата проверка в купето и багажника на колата служителите на реда открили осем найлонови торби, в които били натъпкани откраднатите метални части.

Кюстендил. 27-годишен мъж е задържан за притежание на наркотици. Вчера полицаи на РУ-Дупница атакували жилище в Дупница, обитавано от А.Д., в което открили близо 50 грама суха листна маса, реагирала при полевия тест на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Пиян мъж, който удрял и ритал витринни стъкла на банкови офиси в центъра на Дупница, е задържан от служители на районното управление. К.С. /22 г./ ще остане в ареста за 24 часа, той е известен на служителите на реда и вече осъждан заради шофиране в пияно състояние.

Плевен. 17-годишен плевенчанин с вече 11 присъди и срещу когото има заведени 68 заявителски материала за кражби и грабежи е задържан от плевенските криминалисти. Те започнали разследване още на 31 декември т.г., когато е получен сигнал - в района на автогарата 21-годишен плевенчанин бил нападнат и заплашен с нож от непознат, след което му съблякъл черно яке и му взел 20 лева. На 4 януари последвало втори сигнал за нападение. Този път жертвата била 33-годишна жена, която непознатият пресрещнал на улицата пред дома й, отново действал с нож и й изтръгнал сребърните накити. Рецидивистът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Откраднатите вещи са открити и предадени на жертвите. Материалите по случая са докладвани на прокурор.

СДВР. Двама грабители, единият от които непълнолетен, са задържани на 5 януари от криминалисти на Трето РУМВР. Установено е, че те са автори на два грабежа, извършени на територията на ж.к. “Сердика” през декември миналата година. На 7 декември около 7 часа двамата пресрещнали възрастна жена, блъснали я на земята и й отнели дамската чанта с документи, мобилен телефон и 150 лева. Седмица по-късно тяхна жертва се оказала друга столичанка, която се простила с двата си мобилни телефона, 35 лева и лични документи. Работата по установяване и на други престъпления, извършени от 21-годишния Т.Г. и 16-годишния му помагач продължава.

Друг техен “колега” е заловен от служители на столичното Пето РУМВР. 18-годишният, който пребивавал в София без адресна регистрация, нападнал столичанка на 23 декември и изтръгнал дамската й чанта. Изяснява се съпричастността му и към други аналогични престъпления, извършени на територията на столицата.

Криминалисти на Първо РУ разкриха анторите на грабеж от магазинче за хранителни стоки в столичния квартал “Христо Смирненски”. На 29 декември м.г. 22-годишните Л.А. и М.М. нахълтали в малкото помещение, нанесли побой на продавачката и отмъкнали оборота от около 70 лева и 7 кутии цигари. Наложена им е мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 500 лева. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.

При провеждане на специализирана полицейска акция в Четвърто РУ е задържана 33-годишната П.Д., известна на полицията с множество кражби. Установено е, че на 28 декември миналата година чевръстата дама успяла да счупи предно дясно стъкло на паркирани три автомобила, откъдето да измъкне авто-радио касетофоните. Работата по случая продължава.

Двама запалянковци са задържани вчера след възникнал инцидент по време на футболната среща между “ЦСКА” и “Черноморец” – Бургас. Още през първото полувреме в сектор “Г” на стадиона били запалени факли. Това наложило бързата намеса на служителите от “Охранителна полиция”. На 18-годишния Л.М. и 21-годишния Й.И. е наложено административно наказание от СРС – глоба в размер на 200 лева.

Кърджали. Полицаи от РУ на МВР в Кърджали откриха 17-годишна, обявена за общодържавно издирване. Непълнолетната е установено вчера на автогарата в областния град в компанията на свой познат. Тя е напуснала дома си на 29-ти декември. Предадена е на баща си.

Русе. Преди дни във Второ РУ на МВР мъж потърсил съдействие от полицията, за да си върне откраднатия автомобил. Той разказал как около 20.00 ч. на 22 декември м.г. 46-годишният Т.И. от Русе се примолил да ползва колата му за два часа – имал спешен проблем. Човекът се съгласил, дал му ключовете и оттогава изчезнали и автомобилът и русенецът. Криминалистите се заели със случая и с помощта на колегите си от Групата за охрана на обществения ред при Второ РУ на МВР установили местонахождението на колата, а малко по-късно задържали и изчезналия ползвател. Работата по изясняването на случая продължава.

Русенец се простил с мобилния си телефон, след гостуване на “коледари”. Той подал сигнал в полицията и обяснил, че към 20 часа на 24 декември на вратата позвънили момиче и момче на около 14 години. Те били облечени в коледарски одежди - стопанинът сърдечно ги поканил в дома си и ги почерпил. Едва след като ги изпратил с пожелание за здраве и весели празници, човекът забелязал, че мобилният му телефон е “изчезнал” от тоалетката в коридора. Разследващите започнали работа по случая и попаднали в следите на 14-годишното момиче и 12-годишния й придружител, известни на полицията. След разпит, те са предадени на родителите.
Шумен. Служителите на реда осуетиха опита на двама шуменци да шофират с откраднато дизелово гориво. Това стана благодарение и на навреме подадения с паник бутон сигнал от пазач на транспортна фирмена база. Малко след полунощ днес той чул шум, излязъл да види какво става и засякъл пред паркираните товарни автомобили непознат мъж. Неизвестният не дал смислен отговор какво търси на територията на базата, дори се заканил на охранителя. Пристигналите на място полицаи забелязали в тъмното отдалечаващите се двама мъже, които мъкнели две пластмасови туби и се движели покрай подпорна стена. Когато фаровете на служебния автомобил ги осветили, непознатите мигом хвърлили бутилките и хукнали да бягат, но за кратко. Р.Р. /46 г./ и 17-годишният му помагач били заловени и откарани в полицията. Близо до мястото криминалистите открили и паркиран микробус “Форд”с шуменска регистрация, с който най-вероятно дутото се е придвижвало. На основание чл.63, ал.1, т.1 от ЗМВР задържаните ще останат в полицейския арест за 24 часа, по случая е образувано бързо производство. /снимки/

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket