неделя, 24 април 2011 г.

На място са загинали шестима младежи - едно момиче и пет момчета на възраст между 17 и 19 години







Тридневен траур в Симеоновград за шестимата загинали ученици

Милена Михова

Тридневен траур в Симеоновград за шестимата загинали ученици

Тридневен траур ше бъде обянен в Симеоновград в памет на шестимата младежи, които бяха пометени от автомобил 20 минути преди християнският свят да отбележи Възкресение Христово. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите. Сред жертвите има младежи от Стара Загора, София и Велико Търново. Всички обаче са родом от Симеоновград, познават се от невръстни деца и спазвали традицията на всеки празник да се събират в родното си място.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Какво каза пред Дарик лелята на едно от загиналите момчета - Валентина Гецова, чуйте в прикачения файл ТУК.







Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат "Христос Возкресе"

Милена Михова

Приятели от детските години били шестимата младежи, които загинаха снощи в зверската катастрофа в симеоновградския квартал Злати дол. Животът разделил шестимата, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Младежите обаче не пропускали празник без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата на 23-годишния си съгражданин, те излезли от дома на едно от момчетата и се запътили към църквата, за да посрещнат Великден. Само двама оцелели след свирепия удар.

Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат „Христос возкресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги. Това каза пред Дарик бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него, допълни човекът.

Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден, през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гецова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта. Пристигнали в хасковската болница с надеждата, че тяхното дете е сред оцелелите. Никой не казва нищо, няма информация. Заявиха ни, само че децата са вътре в чували и толкова. Някои от родителите още не са дошли за разпознаването, разказа Валентина.

Заедно живяха, заедно си отидоха, каза братовчедката на едно от двете загинали момичета - Мелин.

Рано тази сутрин в двора на хасковската съдебна медицина започнаха да се събират роднини на загиналите деца. Те заявиха, че не познават младия шофьор, предизвикал инцидента. Повечето признаха, че се молят за живота му, както и за този на останалите трима оцелели младежи. Както Дарик информира най-сериозно е състоянието именно на водача, предизвикал катастрофата, който е с черепно-мозъчна травма и е транспортиран в Пловдив. Момче и момиче са настанени в харманлийската болница. А друго момче е освободено за домашно лечение.

Рано тази сутрин на мястото на трагедията още личаха петната кръв. Остана и съборения електрически стълб, разказаха хора от Симеоновград. Малкото градче, както и региона отдавна не помнят таккава трагедия. Последната катастрофа отнела отново шест човешки живота в хасковско стана преди повече от година и половина. Тогава при челен удар край Свиленград загина семейство турски гастарбайтери.

Какво каза пред Дарик лелята на едно от загиналите момчета - Валентина Гецова, чуйте в прикачения файл

crimebgtimes.blogspot.com

:::

АУДИО МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ ИЛИ ДА СВАЛИТЕ ТУК.






23-годишният Даниел Георгиев с 1,3 промила уби шестима в Симеоновград

Екип на Дарик

23-годишният Даниел Георгиев с 1,3 промила уби шестима в Симеоновград

© снимки: DarikNews.bg, Хасково

Шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - две момичета и четири момчета - загинаха след като бяха ударени от автомобил в Симеоновград. Шофьор на автомобила "Опел Вектра" е 23-годишният Даниел Георгиев от Симеоновград, който според първоначалните данни карал с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Георгиев карал с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци - осем младежи. Инцидентът е станал на ул. "Съединение" в кв. Злати дол, около 23.50 часа. Огледът на местопроизшествието не е установил спирачен път.

Загиналите Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - са ранени. Те са настанени в болницата в Харманли.

Шофьорът е с опасност за живота в Пловдивската болница, има фрактура на черепа. Двамата му спътници са без опасност за живота. Младежът, който се е возил на предната седалка до Георгиев е задържан, съобщиха от полицията в Хасково. Той е собственик на колата и ще бъде обвинен за това, че я е предоставил на човек в нетрезво състояние.

23-годишният водач има шофьорска книжка от 31 януари 2011 г. Той е управлявал автомобила си с над 100 км/час, при разрешена скорост 50 километра в градски условия. Колата е собственост на родения през 1966 година Тодор Марков. И той, и Георгиев са местни жители. Назначената техническа експертиза, която трябва да установи технически изправен ли е бил автомобилът, е силно затруднена поради пораженията по колата.

Основната хипотеза за катастрофата до този момент е поведението на шофьора. Касае се за негова изначална грешка, каза пред Дарик наблюдаващият случая прокурор Павел Жеков от Окръжната прокуратура в Хасково. Той опроверга тиражираните версии за спукана гума на „Опел"-а. Ако се възстанови, младият водач ще отговаря по член от Наказателния кодекс, касаещ причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица, с предвидено наказание от 5 до 15 години затвор. Срещу него обаче все още няма повдигнато обвинение заради невъзможността му да участва в следствени действия поради здравословно състояние. Загиналите младежи били приятели от детските години. Животът разделил шестимата, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Младежите обаче не пропускали празник, без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата, те излезли от дома на едно от момчетата и се отправили към църквата, за да посрещнат Великден.

"Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат "Христос Воскресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги", каза пред Дарик бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. "Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него", допълни опечаленият.

"Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден", през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гацова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта. Пристигнали в хасковската болница с надеждата, че тяхното дете е сред оцелелите. "Никой не казва нищо, няма информация. Заявиха ни само, че децата са вътре в чували и толкова. Някои от родителите още не са дошли за разпознаването", разказа Валентина.

Рано тази сутрин в двора на хасковската съдебна медицина започнаха да се събират роднини на загиналите деца. Те заявиха, че не познават младия шофьор, предизвикал инцидента. Повечето признаха, че се молят за живота му, както и за този на останалите трима оцелели младежи.

Рано сутринта на мястото на трагедията още личаха петната кръв. "Остана и събореният електрически стълб", разказаха хора от Симеоновград.

Малкото градче, както и регионът, отдавна не помнят такава трагедия. Последната катастрофа, отнела отново шест човешки живота в Хасковско, стана преди повече от година и половина. Тогава при челен удар край Свиленград загина семейство турски гастарбайтери.

crimebgtimes.blogspot.com

:::




Шофьорът при катастрофата в Симеоновград бил с 1,3 промила алкохол в кръвта

Автор: БНР

Шофьорът, който уби шестима младежи в Симеоновград, е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Хасково Петьо Петров. Колата, с която стана инцидентът, е без спирачен път преди да се блъсне в електрическия стълб. Шофьорът на автомобила, 23-годишният Данаил Георгиев, е в тежко състояние в болница в Пловдив.

20 минути преди полунощ той загубил управление над автомобила си, колата се блъснала в железобетонен стълб и ударила група пешеходци, които вървели по тротоара. На място са загинали шестима младежи - едно момиче и пет момчета на възраст между 17 и 19 години.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Ексклузивно в БЛИЦ: Снимки на загиналите деца

24 април 2011

Симеоновград, България

Експерти: Смъртта е летяла със 160 км/ч
До снимки на тийнейджърите, които минути преди настъпването на Великден бяха убити в Симеоновград от автомобил, управляван от 23-годишния Даниел Георгиев, се добра кореспондентът на БЛИЦ в Хасковско. "Опел"-ът застигна шестте жертви в гръб и мина през тях без спирачен път.

На място загинаха 18-годишната Яница Бойчева, гимназистка в Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ "Климент Охридски", 19-годишният Георги Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

В болницата в Харманли с тежки наранявания е настанена Мария-Луиза Неделчева. Тя е с мозъчно сътресение и наранявания на дробовете, с опасност за живота. В същата болница е и 17-годишният Милен Жеков, който е пострадал най-леко.

Същевременно експертите, които днес извършваха повторен оглед на мястото на катастрофата, твърдят, че колата се е движела по разбитата павирана улица поне със 150-160 км/ч. Те потвърдиха, че причина за изгубване на контрол над автомобила от неопитния и пил алкохол шофьор е попадналото в улична дупка предно колело.

Екипът на БЛИЦ изразява искрените си съболезнования към близките на невинните жертви. Дано душите им почиват в мир!

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Шестима младежи загинаха в катастрофа навръх Великден

Дарик Хасково

6-ма младежи между 17г и 19г починаха на място в пътен инцидент станал снощи в 23,40 часа на улица „Съединение в Симеоновград. 23-годишният Д. Г. от града, шофирайки лек автомобил Опел Вектра, поради движение с несъобразена скорост е загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което е качил колата по тротоара, където е помлял група пешеходци. От удара на масто са починали: 3 момчета от Симеоновград, съответно на 17г, 18г 19г и 19годишна девойка от града; 19-годишен софиянец и 18-годишно момиче от Стара Загора. В катастрофата са пострадали: водачът на колата, който с фрактура на черепа и лява подбедрица и е настанен в пловдивската болница, с опасност за живота. Возещият се в колата отзад 19-годишен симеоновградчанин е прегледан и освободен за домашно лечение. С охлузни рани в хасковската болница е 17-годишен младеж от града, а с вътрешни наранявания е 19-годишна девойка , която е приета в харманлийската болница, без опасност за живота.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Прокуратурата: Поведението на шофьора е причина за катастрофата

Милена Михова

До края на деня трябва да стане ясен резултатът от кръвните проби за алкохол на 23-годишния шофьор от Симеоновград, който предизвика тежка катастрофа, при която загинаха шестима младежи.

Основната хипотеза за катастрофата до този момент е поведението на шофьора. Касае се за негова изначална грешка. Това каза пред Дарик наблюдаващият случая прокурор Павел Жеков от Окръжна прокуратура Хасково. Той опроверга тиражираните версии за спукана гума на Опела-убиец.

Ако се възстанови младият водач, чието име по информация на Дарик е Даниел Георгиев, той ще отговаря по член от Наказателния кодекс, касаещ причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица, с предвидено наказание от 5 до 15 години затвор. Срещу него обаче все още няма повдигнато обвинение заради невъзможността му да участва в следствени действия поради здравословно състояние.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

1,3 промила алкохол в кръвта на шофьора предизвикал катастрофата в Симеоновград

Милена Михова

Нарушения на шофьора са основната версия в разследването на тежката катастрофа, довела до смъртта на шестима младежи в Симеоновград снощи. Висока скорост в комбинация с 1,3 промила алкохол в кръвта са причина 23-годишният Даниел Георгиев да изгуби контрол над опела си, да се забие в уличен стълб, след което да помете осем младежи, убивайки на място шестима от тях.

Изначална грешка на шофьора, така наблюдаващият прокурор Павел Жеков от Окръжна прокуратура Хасково определи причините за катастрофата довела до смъртта на шестима приятели на възраст от 17 до 19 години. Младежите така и не стигнали църквата, където трябвало да отбележат Възкресение Христово. Водачът на опела-убиец Даниел Георгиев също се бори за живота си в пловдивска болница. Ако се възстанови младият водач ще отговаря по член от Наказателния кодекс касаещ причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица, с предвидено наказание от 5 до 15 години затвор. Срещу него обаче все още няма повдигнато обвинение, заради невъзможността му да участва в следствени действия поради здравословно състояние. По данни на полицията Георгиев е имал книжка от около 3 месеца и вомемнта на катастрофата е пътувал от Харманли към центъра на Симеоновград.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket