събота, 9 април 2011 г.

Петима загинаха при стрелба в холандски търговски център

Петима загинаха при стрелба в холандски търговски център, нападателят се самоуби

Автор: Франс прес / Мария Петрова - БНР

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Полицаи пристигат на мястото на инцидента в Алпен аан ден Райн

Петима души са били убити, а най-малко единадесет - ранени, при стрелбата в търговски център в град Алпен аан ден Райн в западна Холандия, съобщиха местните власти.

В момента има шестима загинали, включително човек, отговорен за това, каза на пресконференция Бас Еенхорн, изпълняващ дейността кмет на града. Четирима души са сериозно ранени, а други седем са с по-малко сериозни рани.

Свидетели, цитирани от холандското радио, заявиха, че мъж е започнал да стреля по купувачите с автоматично оръжие в търговски център в град Алпен аан ден Райн. Стрелбата довела до масова паника сред хората. Накрая стрелецът се самоубил с друго оръжие.

Тази информация беше потвърдена и от Еенхорн, който каза: Мъж с автоматично оръжие е открил стрелба срещу тълпата, в която е имало много семейства и деца, които пазарували. Бас Еенхорн допълни, че мъжът е действал сам, но не посочи как се казва. Според свидетели нападателят бил на около 20 години.

Хората в търговски център се опасявали, че стрелците може да са повече от един. Полицаите евакуирали сградата, когато пристигнали на мястото на събитието.

Стрелба е имало в търговския център Ридерхоф, причинявайки смъртта на няколко души, а други няколко са ранени, гласеше по-ранно съобщение на кметството. Първоначално холандската информационна агенция АНП съобщи за най-малко двама загинали.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket