понеделник, 18 април 2011 г.

Баща на болно бебе преби лекар

Баща на болно бебе преби лекар

18 април 2011

София, България

Екшънът се разиграл пред очите на медицинската сестра Валя Червеняшка
Лекарят от детското отделение на болницата в Бяла Слатина е пребит, а телефонът му потрошен, за да не звънне в полицията, съобщиха от ОДМВР-Враца. Д-р Иван Янакиев е освидетелстван от съдебен лекар, който подробно е описал нараняванията му.

Екшънът се разиграл пред очите на една от осъдените в Либия медицински сестри Валя Червеняшка късно вечерта в събота. Към 21,50 часа в отделението нахлул 21-годишният ром Венцислав Петков от Бяла Слатина, който носел на ръце 4-месечния си син Себастиян. С него била и майката на детето Бисерка. Те обяснили, че идват с бебето, което било изписано предишния ден, защото продължава да кашля, плаче и е неспокойно.

Докторът започнал прегледа, но в един момент нервите на бащата не издържали. Сторило му се, че лекарят умишлено се бави. Той се нахвърлил върху медика с псувни и обиди, като взел да го блъска, да го удря по лицето и да го рита. Лекарят се пресегнал за телефона си, за да звънне за помощ, но агресивният мъж грабнал преди него апарата и го разбил в мозайката на пода.

Валя Червеняшка, която в този момент се занимавала с друго болно дете успяла все пак да се обади в полицията. Когато униформените пристигнали, от побойникът нямало и следа. Той е открит чак в понеделник призори и е арестуван.

Пеленачето пък е било оставено в отделението за сметка на болницата, съобщи пред "Стандарт" Червеняшка. То е било лекувано десет дни от бронхеолит в стационара и здравната каса не поема разноските, когато се налага да бъде настанено за лечение втори път в един месец с една и съща диагноза. Оказва се, че бебето все пак е оздравяло и е изписано в понеделник по обяд.

Пострадалият педиатър е с голям опит. Той е пенсионер, но поради липса на кадри все още работи в детското отделение. Според Червеняшка случаят на саморазправа с доктори не е прецедент. В отделението често нахлуват роми, които се държат безпардонно с белите престилки. Във въпросната вечер е имало невъоръжени пазачи наети чрез бюрото по труда, но не е имало причина те да откажат достъпът до отделението на баща, който носи болно дете.

иаб / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket