понеделник, 24 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 24.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Видин. На 23 октомври около 17.30 часа автопатрул на “Пътна полиция” спрял лек автомобил “Рено” в района на кръстовището на улиците “Цар Симеон Велики” и “Княз Дондуков”. При проверката е установено, че водачът на реното е 37-годишен испански гражданин. Шофьорът е отведен до паркирания полицейски автомобил, за да бъде тестван за алкохол. Пробата отчела показание 1,67 промила. Докато пътните полицаи оформяли акта, 37-годишният мъж извадил няколко банкноти, предложил ги на полицаите и след като получил отказ, ги хвърлил през отворената предна лява врата в купето на служебния автомобил. Шофьорът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Съставен му е акт и му е връчен талон за кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.304, ал.1 във вр. с чл.18 от НК и чл.343б, ал.1 от НК.

Кърджали. 8 шашки и огнепроводен шнур са иззети при извършено претърсване в дома на А.Н./30 г./ от с.Падина. Мъжът бе задържан в полицейското управление, след като се бе покатерил на терасата на чуждо жилище в същото село през нощта в неделя. След подадения сигнал полицаите го заловили на място. Образувано е досъдебно производство за незаконно проникване в чуждо жилище. Незаконният арсенал е бил открит в хода на разследване на извършеното престъпление. Експерти от специализираната дирекция от София са били на мястото на произшествието за изследване на намереното. Изяснява се и начинът на придобиване на взривните вещества и предназначението им. Притежателят им е задържан в РУП-Ардино. Започнато е досъдебно производство за незаконно придобиване и съхранение на боеприпаси.
Малолетен на 11 години е откраднал сам три велосипеда и четвърти в съучастие със 7-годишния си брат, установиха полицаи от РУП-Крумовград. След сигнали за липсата на колелата и предприетите издирвателни действия от полицията, откраднатите возила били намерени в дома на малолетните. Пред майка си по-голямото момче обяснило придобиването на колелата като резултат от участие в спортни състезания. Велосипедите са иззети. Материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата с мнение за препращане в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на възпитателни мерки.

Шумен. Към 11:30 часа вчера служители на участък “Полиция” – Каспичан открили при извършване на обход в с.Златна нива търсен от закона. 23-годишният Р.М. от селото е обявен за общодържавно издирване в началото на октомври по досъдебно производство на РУП Нови пазар за престъпление по чл. 195 от НК, с мярка принудително довеждане. Р.М. е отведен в Районно управление “Полиция” в Нови пазар. С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Нови пазар е задържан за срок от 72 часа. Предаден е на служители от ОЗ “Охрана” – Шумен за привеждането му в Областна служба “Изпълнения на наказанията” сектор “Арести”.
Също вчера към 18:30 часа в с.Зайчино Ореше, след като е упражнил правото си на вот, 33-годишният И.И. от селото, на излизане от избирателната секция, без причина отправил обидни и цинични изрази към полицейския служител, осъществяващ охраната. И.И, който е криминално проявен, е задържан на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.

СДВР. Непълнолетен грабител, стар познайник на полицията, бил заловен от полицейски автопатрули на Девето районно управление след извършване на поредното престъпление. Момчето било задържано за 24 часа и привлечено в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК. Инцидентът станал в петък следобед пред бл. 329 на ж.к. „Люлин”. Пострадалата 54-годишна жена телефонирала в полицията, че докато се прибирала, натоварена с торби в двете ръце, била нападната от младеж, който дръпнал шала й и издърпал златния й синджир от врата. Нападателят действал много бързо, но потърпевшата успяла да го види и когато след минути пристигнали полицаите, тя дала много точно описание. Автопатрулите блокирали района и скоро заловили двама младежи – Ц.Д. /26 г./ и 16-годишният му брат. В хода на разследването станало ясно, че автор на грабежа бил непълнолетният. Междувременно той успял да свали зеления суитчър, с който бил облечен по време на грабежа и го носел в ръка. Жертвата разпознала нападателя и той бил задържан с полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление. Двамата братя са стари познайници на полицията – Ц.Д. е известен за кражби и грабежи, а непълнолетният е контингент на Детска педагогическа стая за същите престъпления. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, момчето било привлечено в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК с взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”.
Служители на Девето районно управление спипали пиян мъж с психични отклонения за хулиганска проява. Старият познайник на полицията Й.Н. от с. Василовци, Сливнишко, е осъждан по Указа за борба с дребното хулиганство. В събота вечерта пияният Й.Н. /24 г./ се возел в автобус № 150. Когато спрял на последната спирка в кв. „Обеля”, шофьорът на возилото го подканил да слиза. Агресивният мъж отказал, влязъл в пререкание с водача, изпочупил огледалата за обратно виждане на автобуса и избягал. След подадения в полицията сигнал, автопатрул задържал агресивния мъж. Оказало се, че същия ден Й.Н. се държал безобразно с ватманка, за което бил санкциониран с предупредителен протокол. Й.Н. бил задържан в Девето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е криминално проявен, води се на отчет в Психодиспансер-София област. В началото на настоящата година Й.Н. бил задържан в РУП-Сливница за хулиганска проява и осъден по Указ за борба с дребното хулиганство на 10 денонощия арест.
Софиянец бил задържан в Четвърто районно управление за телефонна измама. При обиск у него били открити 3000 лева белязани банкноти. В събота около обяд в полицията сигнализирал 66-годишен софиянец, който разказал за обаждане от непознат мъжки глас на домашния му телефон. Непознатият действал по познатата схема - представил се за полицай и съобщил, че дъщерята на възрастния мъж блъснала дете с автомобила си и са необходими 3000 лева, за да бъде прекратено разследването. Съобразителният човек веднага изтичал до районното управление и след светкавичните действия на криминалистите авторът на деянието бил заловен, след като получил белязаните пари на „Моста на влюбените” до НДК. 21-годишният С.З. бил задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Младежът се опитал да заблуди служителите като разказал, че докато се разхождал в района на НДК, непознат му предложил да изкара 100 лева като пренесе пакет. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК. Материалите били докладвани в Софийска районна прокуратура, а младежът – привлечен в качеството си на обвиняем с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Благоевград. Битов скандал завърши със сбиване в Гоце Делчев. Вчера към 10 часа в полицията е получен сигнал за инцидент на ул.„Драгоман”. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул. Установен е поводът за разправията, преминала в сбиване между двамата мъже - скандал за имот. Боят е прекратен от полицаите. Няма пострадали при инцидента. Двамата опоненти - Н.А.(57 г.) и А.Р.(34 г.) от града, са доведени в полицейското управление, дали са обяснения и са им връчени предупредителни протоколи

Пътно-транспортни произшествия. Двама загинаха, а други четирима бяха ранени при тежка катастрофа тази сутрин на пътя Пловдив-Асеновград. По първоначални данни, около 7.45 часа близо до бензиностанция „Лукойл” лек автомобил „Опел Астра” с кърджалийска регистрация при разминаване странично се ударил в „Опел Корса”. Веднага след това "Опел Астра"-та челно се блъснала в лек автомобил „Мерцедес” с пловдивска регистрация. Водачът на опела е починал на място, единият от спътниците му е починал в болница, а останалите трима пътници в „Астра”-та са настанени в болница с различни наранявания. В болница е откаран и водачът на мерцедеса. В спасителната операция участваха и служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket