сряда, 12 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 12.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Монтана. Служители на районното управление в Берковица разследват двама жители на града за извършване на незаконна лихварска дейност. Вчера, в рамките на специализирана полицейска операция “Лихвар” претърсвания били извършени в домовете на 32-годишния И.К. и 43-годишния В.П., и двамата от Берковица. В жилището на И.К. били открити пет заверени нотариални акта за покупко-продажба на имоти, движимо и недвижимо имущество, както и 11 нотариални акта, подготвени за осъществяване на евентуални сделки. От автомобила на 32-годишния мъж пък е конфискуван газов пистолет “Glass Magnum” без регистрация. Срещу И.К. е образувано досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие, продължава работата по събиране на данни за лихварска дейност. От дома на 43-годишния В.П. в кв. “Раковица” пък криминалистите иззели две тетрадки с вписани прякори и посочени срещу тях парични суми. Срещу него е образувано досъдебно производство за измама. Разследващите събират данни и за незаконна лихварска дейност. Действията по разследването продължават.

Габрово. Двама организатори на мним грабеж и трима техни помагачи - фактическите извършители, бяха задържани след светкавично разследване на габровски криминалисти. Вчера, около 21 часа, 18-годишният В.К. от Габрово подал сигнал на тел. 112, че десетина минути по-рано той и двама негови познати - Д.Д. /20 г./ и Р.А. /18 г./, са били нападнати и ограбени на разклона на улиците “Орловска” и “Василка Бенева” в града. По думите му, трима маскирани мъже, използвайки сила и заплашвайки ги с пистолет и метални бухалки, откраднали от него ръчен часовник, мобилен телефон и 200 лева. От 20-годишния му приятел пък били отнети портфейл с намиращите се в него документ за самоличност, дебитна и кредитна карти и сумата от 1000 лева, а от 18-годишното момче - ръчен часовник и мобилен телефон. Криминалисти от районното управление в Габрово незабавно започнали работа по случая. В хода на оперативните действия в рамките на разследването било установено, че на 11 октомври В.К. и Д.Д. трябвало да се срещнат с Р.А., от когото да купят скъп часовник. Преди срещата обаче, двете момчета се уговорили с трима младежи да инсценират грабеж, за да не плащат за скъпата вещ. По-късно щели да продадат часовника и да си разделят парите. В уречения час тримата съучастници пристигнали маскирани на мястото на покупко-продажбата и свършили работата си според уговорката. Извършилите на грабежа – габровците Д.К. /18 г./, Д.Б. /19 г./ и 20-годишният С.В., са задържани, а част от откраднатите вещи - конфискувани. Те, както и двамата поръчители ще останат в ареста за срок до 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава.

Пловдив. Полицаи от Пето РУП уличиха пловдивчанин в инсцениране на кражба от дома му. Преди два дни Н.Й./19 г./ се оплакал в районното управление, някой е проникнал в апартамента му в ж.р.”Тракия” в Пловдив с подправен ключ и са откраднати 3 500 лева и златни накити - четири верижки, четири пръстена и две гривни. В хода на проверката криминалистите установили, че младежът умишлено е излъгал полицаите. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районната прокуратура за търсене на наказателна отговорност от Н.Й. по чл. 314 от НК.
Молдовка се опита вчера да напусне страната ни през ГКПП-Аерогара Пловдив с подправен документ. Около 11 часа 22-годишната молдованка Р.Г. била заловена с фалшиви румънски документи за самоличност - лична карта, свидетелство за правоуправление и паспорт. Младата жена пристигнала в България на 9 октомври като туристка. Тя е задържана в ареста за 24 часа. По случая в Пето РУП е образувано досъдебно производство. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Окръжна прокуратура.

Кюстендил. Дупнишки полицаи установиха извършителя на кражба на ел. инструменти от вила в местността “Саваката” край Дупница. Докато бил временно пуснат от затвора, където излежава присъда „лишаване от свобода”, където Б.С. - Ушко се свързал със стар партньор. Двамата се наговорили да откраднат бързопродаваемите вещи. Така и станало – взели ги от чуждата вила и ги укрили, докато им намерят пазар. В процеса на оперативно-издирвателните действия криминалистите открили вещите, задържали Ушко и той вече е предаден на затворническите власти. По случая е образувано дознание в РУП- Дупница.

Кърджали. Десетки опити за телефонни измами е имало вчера Кърджали. Набелязаните жертви отказали да преговарят с мошениците, тъй като са били информирани за сценариите, само 69-годишна кърджалийка е предала пари. Жената се хванала на най-популярната схема – получила съобщение, че синът й е причинил катастрофа, при която е загинало дете и са необходими 17000 лв., за да не бъде задържан. Уплашена, тя обяснила в преговорите, че няма толкова пари и в близост до дома си предала сумата от 500 лв. След подадения сигнал в РУП-Кърджали е образувано досъдебно производство за измама.

Ямбол. След бързо предприето издирване служители от РУ “Полиция” – Ямбол разкриха извършителите на кражба на портмоне с пенсията на 62-годишна ямболлийка. Автори на деянието са двама – малолетен и непълнолетен, жители на една от ямболските махали. Изяснено е, че на 10 октомври около 10:20 часа, близо до блок в ямболския комплекс „Г. Бенковски” двамата издърпали от ръката на 62-годишната жена портмоне с лични документи и току-що изтеглената й пенсия. По случая е образувано досъдебно производство. С непълнолетните ще продължи да работи инспектор Детска педагогическа стая.

София-област. Криминалисти от районното управление в Костинброд задържаха 31-годишна жена от с. Петърч, намушкала с нож мъжа си след пиянски запой. Самата тя подала сигнал за инцидента на тел. 112 снощи след 22.00 часа. Жената разказала, че между нея и 43-годишния мъж, с когото живеела, се разразила бурна свада, при която ранила в гърдите опонента си с кухненски нож. Незабавно на мястото на инцидента бил изпратен полицейски екип, а линейка транспортирала пострадалия до болнично заведение. В хода на разследването било установено, че между двамата често възниквали скандали, а мъжът редовно малтретирал жената физически. Снощи семейството посрещало гости и употребили голямо количество алкохол. След като познатите им си тръгнали, между двамата се разразила поредната свада. Мъжът се нахвърлил върху жената с юмруци и започнал да я гони от дома. Тя се ядосала и грабнала кухненски нож, с който го намушкала в гърдите. Окървавен, той тръгнал към съседната къща, където живеел баща му и заявил, че С.Х. го е ранила. След него влетяла разярената жена с нож и ножица в ръка и се нахвърлила върху възрастния инвалид. Той успял да я удари с бастун, след което започнала борба по между им, в която надделял 66-годишният мъж. Тогава С.Х. излязла от къщата и се обадила на тел.112. С.Х. задържана за срок до 24 часа. Раненият е настанен за лечение с наранен бял дроб, без опасност за живота. По случая се води досъдебно производство.
Криминалисти от Ботевград за пореден път заловиха 14-годишно момче, вече регистрирано в Детска педагогическа стая за 20 кражби. Вчера преди обяд, в местното районно управление собственик на компютърен клуб подал сигнал за кражба на пари от незаключена каса в обекта. Пристигналите след минути полицаи установили, че в клуба имало петима посетители, единият от които и известният на органите на реда тийнейджър. При последвалия обиск в една от обувките на момчето били открити 40-е лева, откраднати от касата. Извършителят признал, че ги отмъкнал светкавично, докато собственикът се обърнал за минута да свърши нещо. Момчето било отведено в районното управление и в хода на разследването станало ясно, че младежът е автор и на кражба на велосипед, извършена от частен дом в града в края на месец септември. Колелото, което той пласирал на местен жител, е иззето и върнато на собственика. По случая се води досъдебно производство.
Криминалисти от РУП-Своге иззеха незаконни пушки и патрони от наследствена къща на софиянец в с. Буковец. Полицаите извършили претърсване, след като достигнали до информация, че С.П. /68 г./ от столичния ж.к. “Люлин” притежава незаконно оръжие. Конфискувани са три самоделни пушки, пригодени за стрелба с ловни патрони, както и 33 патрона различен калибър. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство.
27-годишен пирдопчанин бе заловен в момент на пласиране на дрога. Криминалисти от районното управление в Пирдоп наблюдавали мъжа в продължение на няколко месеца и вчера го спипали в чужда къща да пласира канабис. При обиск у него били открити осем дози марихуана. Други осем дози от същия наркотик пък били са конфискувани от жилището, което мъжът обитавал. С.С. е задържан за срок до 24 часа По случая се води досъдебно производство.

София. Рецидивисти, специализирали се в кражбите на златни бижута, са задържани от столични криминалисти. До момента е документирано авторството им на четири грабежа, извършени от края на август на територията на столицата. Последният грабеж е извършен на 5 октомври. 63-годишният М.А. и 21-годишният му съучастник били задържани при полицейска проверка. У тях са намерени няколко от откраднатите скъсани златни верижки. Двамата са признали авторство и на други грабежи. Наложена им е постоянна мярка „задържане под стража”.
Извършител на грабеж бе задържан за броени часове от криминалисти на Седмо РУП. През нощта на 11 октомври, в жилище в „Студентски град”, чрез употреба на сила 21-годишният Д.Д. отнел сребърна гривна и 350 лева от наемателите. Задържаният е от Кърджали и е известен на полицията за кражби. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Крадци са заловени благодарение на сигнал на граждани и бързата реакция на пещерски полицаи. Снощи, малко преди 23 часа, в районното управление в Пещера бил получен сигнал за неизвестни, които разбиват автомат за кафе, монтиран пред витрина на местен хипермаркет. Незабавно униформени блокирали периметъра около търговския обект. На местопрестъплението били заловени Т.А. /24 г./ от пазарджишкото с. Памидово и Н.Д. /35 г./ от Пещера. Работата по изясняване съпричастността на двамата и към други кражби на монети от кафе-автомати в града продължава. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Смолян. Към 17.40 часа вчера в с. Баните, кв. “Долна дрянка”, служители на РУП–Мадан проверили на лек автомобил “Тойота Ланд Круизер”, управляван от А.С. /32-годишен/ от София и пътувалите с него И.Ч. /30 г.// от Бургас и Й.С. /32 г./ от Раковски. Установено е, че в багажника на автомобила те превозват скрита в спален чувал зелена тревна маса с общо тегло 10,400 кг. При полевия наркотест тревната маса реагирала на канабис. След обиск у И.Ч. са намерени и иззети 1,17 грама амфетамин и 3,29 грама суха тревна маса, реагирала на марихуана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУП – Мадан. Тримата са задържани за срок от 24 часа в РУП – Мадан. Двама от тях са познати на полицията – И.Ч. - за престъпления, свързани с наркотици, А.С. – за нанасяне на телесна повреда, хулиганство и др. Продължават процесуално-следствените действия по случая. Образувано е досъдебно производство.

Хасково. 2 600 грама марихуана иззеха хасковските криминалисти. Вчера те извършили проверка в частен дом на улица “Светлина” в областния град. В дома, собственост на 35-годишен мъж, органите на реда открили 2 пакета – първият с тегло 600 грама със суха листна маса, а вторият – със зелена листна маса с тегло 2000 грама. Тест с полеви наркотест посочил вида на дрогата - канабис. Хасковлията, познат на органите на реда е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Благоевград. В хода на операция за контрол на търговията с акцизни стоки. Акцията е проведена вчера на територията на Първо РУП. Пред търговски обект на ул. „Братя Миладинови” криминалистите задържали благоевградчанина С.В.(53г.) с две полиетиленови торби, пълни с цигари с чужд акцизен бандерол. От търговеца се иззети 7 стека и 16 кутии цигари от вносни марки. В хода на последвали оперативно-издирвателни действия полицаите стигнали до склада, от който са купени нередовните цигари . При проверката в склад на ул. „Антон Чехов” полицаите открили 26 стека вносни цигари без български акцизен бандерол. В склада на фирмата е проверяващите намерили и пластмасови бутилки с нередовен алкохол. Иззети са 3 петлитрови бутилки , още 4 по 1,5 л. и 28 бутилки по половин литър, пълни с прозрачна течност. В склада са установени двама 21-годишни от Благоевград. Те са задържани с полицейска заповед за 24 часа в РУП. Същата мярка е наложена и на С.В. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата .
Пътни полицаи иззеха амфетамини при рутинна проверка на петричанин. Към 1.30 часа днес, на кръстовище в Петрич пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил ”Опел”. Колата управлявал петричанинът Н.К.( 30 г.), познат на органите на реда и осъждан. В автомобила пътувал криминално проявеният А.Й.(26г.). При петърсването, в колата полицаите открили тайник под една от седалките, а в него - скрит пакет с амфетамин. Двамата петричани са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Велико Търново. Килограм марихуана е открит у 62-годишен мъж от Горна. Оряховица. Полицейски служители от РУП го спрели за проверка вчера в Долна Оряховица и установили, че ИИ. носи три връзки клони с полуизсушена зелена листна - около 1 кг., която реагира на марихуана. Наркотичното вещество е иззето от служителите на реда. 62-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство за притежание на наркотични вещества.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket