четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 18.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Велико Търново. 15-годишен вдигнал на крак служителите на реда, след като инсценирал отвличането си. Вчера в полицията започнало досъдебно производство по сигнал за отвличане, подаден от негов чичо, който живеел в Бяла Слатина. Той обяснил, че племенникът му учел и живеел във В. Търново и бил отвлечен от маскирани лица, които поискали откуп от 30 000 лв. При повторно обаждане „похитителите” съобщили на чичото, че ако не предаде парите момчето ще бъде убито. Незабавно в РУП – В. Търново била сформирана група, която започнала работа по случая. След проведени оперативно издирвателни действия криминалистите установили, че 15-годишният е инсценирал отвличането си. Същия ден той помолил класната си да го освободи малко по-рано от последния час и се качил на автобус за Плевен. Там го чакали двама негови познати - 19-годишният М.М., с прякор Пимпо, и 21-годишна негова приятелка. С лек автомобил „Опел Тигра” с врачанска регистрация, тримата потеглили за Бяла Слатина, а по пътя непълнолетният провел разговорите с чичо си. Когато пристигнали в Бяла Слатина, той отседнал в дома на Пимпо. Местните полицейски служители влезли в дирите на групата и стигнали до жилището на 19-годишния, който бил отведен в полицейското управление. През това време гостът успял да избяга, потърсил „помощ” при своя леля отново с обяснения, че е бил отвлечен и много се страхувал. Малко по-късно позвънил и на чичо си, казал му къде се намира и помолил да отиде да го вземе. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – В. Търново. Действията по разследването продължават.

Перник. Голямо количество контрабандни цигари са открити и иззети от служители на областната дирекция. Задържани са двама мъже, занимаващи се с нерегламентираната дейност.Акцията е проведена от служители на териториален сектор „Борба с организираната престъпност” и колегите им от сектора „Противодействие на икономическата престъпност”. В момент на сделка са задържани 31-годишният Н.Г. и Б.С. /29 г./ По-младият мъж доставил с лек автомобил около 670 кутии цигари в дома на Б.С. в пернишкия кв. „Даскалово”. При извършена проверка и претърсване на къщата на Н.Г. са намерени още 532 кутии от акцизната стока. Общото количество на иззетите контрабандни цигари наброява 1200 кутии от различни марки. Това е вторият случай на залавяне на 29-годишния Б.С. с акцизни стоки без бандерол, посочват от областната дирекция. Двамата са задържани за 24 часа с полицейска заповед и е образувано досъдебно производство.

Кюстендил. Извършител на грабеж е задържан на територията на столицата със съдействието на полицаи от СДВР. Кюстендилските криминалисти разследвали престъплението, извършено на 26 август. Тогава пред жилищен блок в кв.”Запад” в областния център бе нападнат 58-годишен мъж, непознатият му отне 1 700 лева, мобилен телефон и документи. В хода на последвалите оперативно издирвателни действия криминалистите влезли в следите на извършителя - 31-годишния Е.Г. от Пазарджишко. Оказало се, че той е обявен за общодържавно издирване заради влязла в сила присъда за престъпление, извършено на територията на София. Е.Г. е регистриран в полицията за множество кражби и грабежи на територията на цялата страна. Предаден е на затворническите власти. Работата по документирането на извършеното през октомври в Кюстендил престъпление продължават криминалисти и разследващи полицаи от местната полиция.

София-област. Трима мъже, превозвали нелегална дървесина, са задържани от служители на РУП-Самоков. Вчера сутринта в с. Драгушиново автопатрул от полицейското управление спрял за проверка микробус „Рено”, натоварен с 2 кубика иглолистна дървесина. При огледа на микробуса полицаите установили, че регистрационните му табели са закрепени с болтове за броните и отговаряли на друг автомобил – „Рено”, собственост на софиянец. На задържаните Ю.Е./20 г./, И.М. /36 г./ и И.И. /21 г./ са съставени актове от служителите на Държавното горско стопанство-Самоков, а на Ю.Е., който шофирал товарния автомобил - и акт за установено административно нарушение. Справка в полицейските регистри показва, че И.М. е стар познайник на полицията, известен за кражби. По случая се води досъдебно производство по чл. 345 от НК.

Полицаи от РУП-Елин Пелин задържаха младеж, нанесъл побой на непълнолетно момиче от с. Лесново. Инцидентът е станал на 13 октомври в заведение в центъра на селото. Скандалът между непълнолетната и 18-годишния й познат започнал заради неуредени лични отношения. Минути по-късно младежът защитил „честта си” като нападнал момичето с юмруци и счупил носа й. След сигнала в полицията С.Н. бил установен и задържан. Той е криминално проявен и регистриран в полицията. По случая се води преписка.

Плевен. Само няколко часа бяха необходими на служителите на РУП-Никопол, за да установят автора на палеж в село Драгаш войвода. На 16 октомври започнало разследване след сигнал, че предната вечер неизвестен е запалил помещение в къща в селото - изгорели бяла и черна техника, домашно имущество и покъщнина. В хода на съвместните полицейски действия със служители от Районното управлени в Белене е задържан 31-годишен местен жител, брат на пострадалия. След палежа той опитал да избяга с "Ваз 21011" - счупил предното дясно стъкло на автомобила, но като не успял да го подкара, грабнал чужд велосипед и с него изчезнал от селото. Мъжът има криминални прояви за шофиране без книжка и кражби, осъждан е за обсебване. Работата по документирането на случая продължава.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket