петък, 21 октомври 2011 г.

Смъртно наказание за убиеца на българската студентка в Атланта Лора Николова и нейния приятел Андрю Робъртсън

Смъртно наказание за убиеца на българска студентка в САЩ

Смъртно наказание за убиеца на българската студентка в Атланта Лора Николова и нейния приятел Андрю Робъртсън. Това решиха късно снощи американските съдебни заседатели. Те стигнаха до това решение след малко повече от два часа, в които заседаваха, а през последните седем дена изслушаха показания от свидетели на прокуратурата и защитата. Нашият кореспондент Ясен Дараков следи случая от самото му начало преди седем години.

Преди десет дни заседателите намериха 33-годишния Джошуа Дракър за виновен за двойното убийство и сега трябваше да решат какво да бъде наказанието му.

Адвокатите на Дракър поискаха милост и заявиха пред съда, че убиецът страда от разстройство на ума в следствие на злоупотреба с наркотици. Той бил ядосан за това, че сестра му е инвалид в резултат на предозиране на дрога, в което убитият Андрю Робъртсън имал участие.

"Искам да ви припомня, че той е държал в ръцете си живота на Лора и Андрю и не е показал капка милост преди да ги убие”, каза прокурорът на Коб каунти Ан Харис.

Когато Дракър чу присъдата си, той се облегна и завъртя стола си към родителите, годеницата си и други поддръжници, които плачеха. Той ги успокои с думите: "Всичко е ОК, всичко е добре." Когато полицай поиска от него да замълчи, той каза: "Какво ще ми направите, да не би да ме убиете?"

В съдебната зала беше цялото семейство на Лора - майка й Искра, баща й Никола и брат й Георги. Те изслушаха решението, след което благодариха на прокурорите. "Аз дойдох за справедливост и я получих.", заяви за bTV Никола Николов. Фактите, изнесени по време на процеса изчистиха името на дъщеря му Лора, че е била забъркана в престъпния свят.

Дракър застреля Лора и приятеля й в тяхната къща в предградието на град Атланта, Мариета, на 5 април 2004 година.

бтв / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket