петък, 7 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 07.10.2011 г.

Информационен бюлетин

СДВР. Грабеж от магазин на бул. „Васил Левски” разкриха криминалисти от Първо РУП-София. В края на септември, продавачът заявил, че рано сутринта непознат го заплашил и отнел оборота от 140 лева. В хода на разследването извършителят Х.Х. на 30г. е задържан. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.
Кражба на близо килограм и половина сребърни бижута от магазин на бул. „Мария Луиза” е разкрита от криминалисти от Пето РУП-София. Преди няколко месеца, към 3:40 часа, след счупване на входната врата неизвестни проникнали в магазина и отмъкнали от сребърни накити. В хода на оперативната работа извършителите са установени - Я.Х. /63г./ и В.Д. /20г./ са известни на МВР за кражби. И двамата пребивават на територията на столицата без адресна регистрация. Материалите по случая са докладвани в СРП. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Четирима джебчии бяха задържани вчера от служители на сектор „Улична престъпност” – СДВР. Сутринта, около 10 часа, на автобусна спирка в ж.к. „Люлин” след джебчийска кражба от дамскта чанта на столичанка, са задържани двама румънски граждани : Ф.М. /31г./ и Л.К. /41г./. Около 11часа пред входа на „Централни хали” са задържани, минути след извършена кражба от дамската чанта на столичанка две непълнолетни момичета. Материалите по случаите са докладвани в СРП.

Наркодилър бе задържан снощи пред нощен бар в ж.к. „Студентски град”. Криминалистите наблюдавали пласьора от няколко месеца. Снощи 49-годишният Д.П. бил засечен на паркинг пред нощен бар, докато пласирал стоката на двама негови клиенти. Единият от тях работел като охрана в заведението. Извършено е претърсване в автомобила на наркодилъра, в който са намерени 15 сгъвки с кокаин, 3000 лева и два мобилни телефона. Други 12 дози кокаин криминалистите открили при претърсване на жилището му. Работата по случая продължава.

Монтана. В рамките на проведена полицейска операция “Лихварите” на територията на Вършец, срещу 50-годишен /Р.А./ е образувано досъдебно производство. При операцията, проведена вчера, са претърсени седем адреса в кв. "Изток". В дома на Р.А. криминалистите открили газов пистолет "Ekol Special 99", който не бил регистриран по съответния ред. В автомобила му "Крайслер Гранд Вояджър" полицаите намерили тетрадка с изписани в нея имена, суми и лихви, както и тефтер с имена и телефонни номера, суми в лева на главници и суми на лихви. Образуваното досъдебно производство в РУП Вършец срещу местния лихвар е за престъпление по чл. 252, ал. 1 от НК.

Пловдив. Двама мъже бяха заловени като уличени в кражба, извършена в село Царацово. Както съобщихме преди два дни, в РУП-Труд бе получено съобщение, че в стопанския двор в село Стряма има голямо количество бидони с пулп-череши, откраднати от фирма в село Царацово. Става дума за 150 бидони с пулп на обща стойност 30 000 лева. В хода на проверката криминалистите заподозряха в кражбата Г.Т./37 г./ от Асеновград и Т.П./ 38 г./от Пловдив - служител във фирмата. Двамата са задържани в ареста за 72 часа.
Младеж бе заловен с наркотици в Пловдив. Около 11 часа на ул.”Скопие” бил спрян за проверка Е.Г./24 г./ от Белащица, у когото полицаи от Първо РУП намерили пликче с марихуана. При последвалото претърсване в дома на младежа били намерени и иззети халюциногенни гъби и марихуана. Общото иззето количество на марихуаната е 38,41 грама. Е.Г. е задържан в ареста за 24 часа.

Благоевград. Криминалисти разобличиха благоевградчанин, измамил гръцка гражданка с 1800 евро. На 5 октомври К.С. от Гърция сигнализирала в РУП, че е била измамена. Пред полицаите тя разказала как непознат мъж, представил се за доставчик на дървесина, я уверил, че може да й осигури дърва срещу 1800 евро. Мнимият доставчик я накарал да преведе парите по посочена от него банкова сметка. Жената доверчиво приела офертата, но доставка не последвала. В хода на издирването криминалисти установили извършителя на измамата – Р.Д. /52 г./ от Благоевград. Работата по случая продължава. По случая е образувано полицейско дознание.
Полицаи от Гоце Делчев задържаха 36-годишен мъж с 350 гр. марихуана . Вчера в градския парк полицаи проверили Н.Т.(36 г.) от Гоце Делчев. От него е иззет найлонов плик със суха тревиста маса с тегло 350 гр. При полевия наркотест намереното реагирало положително на марихуана. Н.Т. е задържан в РУП с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание.

Плевен. След прецизна оперативна работа плевенските криминалисти разкриха извършител на серия от грабежи в града. На 30 септември служителка на кафене в града потърсила помощ в полицията минути след като била ограбена - клиент в заведението внезапно я нападнал, издърпал златното й колие и избягал. В хода на предприетото разследване криминалистите влезли в следите на извършителя - 17-годишен русенец, регистриран за кражби. Той обитавал вилеа в местността "Табакова чешма" в Плевен. Установено е, че на територията на града той е извършил още три грабежа. На 11 април около обяд нападнал 63-годишна продавачка на павилион «Нон – стоп», захапал я за ръката и отнел портмонето й с мобилен апарат. На 19 август изтръгнал чантата на 49-годишна жена и “прибавил” още един мобилен апарат. На 16 септември около 13.15 часа пресрещнал на ул. «Васил Априлов» 60-годишна плевенчанка и издърпал златното й кръстче. С постановление от 6 октомври на районен прокурор на извършителя е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа в качеството му на обвиняем по досъдебни производства. Документирането на престъплението продължава.

Кърджали. 16-годишна ученичка е скочила от прозореца на втория етаж на дома си в Джебел, за да се спаси от агресията на баща си. Момичето е било прегледано в Джебел и Кърджали, а по-късно настанено в пловдивска болница. Инцидентът е станал в сряда около 19,30 часа. Бащата И.Х./52/ се прибрал в дома си почерпен, предизвикал скандал и нанесъл побой на съпругата си. Уплашеното момиче се качило в стая на втория етаж, заключило се, а после скочило от прозореца. Майката успяла да се измъкне от къщата и заедно с раненото момиче потърсили медицинска помощ. Най-вероятно детето е с травма на гръбначния стълба. Бащата е задържан за срок до 24 часа в РУП-Джебел. Работата по случая продължава.
Мъж с влязла в сила присъда е бил установен от полицаи при проверка на автобус на КПП “Чилик” преди Кърджали. С.Х./46/ пътувал с автобус, пристигащ от Турция. При извършената справка полицаите установили, че лицето има присъда на Районния съд в Кърджали, която е влязла в сила през месец януари 2010 година и е обявено за издирване. Мъжът е задържан и преведен в ареста в Кърджали.

Перник. Четирима криминално проявени са задържани от полицаи на Второ РУП – Перник за кражба на метали. Сигналът в районното управление е подаден вчера, около 15,50 часа. Граждани алармирали, че неизвестни пренасят метални предмети от бившата хокейна площадка към пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Служителите на реда реагирали незабавно и задържали 26-годишния Р.В., А.Р./27 г./, 31-годишния Р.Р. и М.В./25 г./, четиримата от Перник. Установено e, че мъжете откраднали метална врата и нарязани метални пръти от бившата хокейна площадка. Отпадъчното желязо е иззето, а четворката е задържана за 24 ч. с полицейска заповед.Започнато е досъдебно производство.
Жител на град Батановци е задържан за притежаване на наркотични вещества. Иззети са около половин килограм суха листна маса марихуана и зелени насаждения. Вчера служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и колегите им от отдел „Досъдебно производство” при ОДМВР – Перник проверили два адреса в гр.Батановци, където живеел 24-годишния Т.В. От дворно място и къща на ул. „К. Тричков” са иззети насаждения от зелена листна маса и изсушена. От апартамент на ул. „3-ти март” органите на реда иззели изсушена листна маса. При направените полеви тестове, веществата реагирали на марихуана. 24-годишният младеж е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е досъдебно производство.

Иззети контрабандни цигари. Служители на РУП-Бяла Слатина извършили проверка на местния жител Х.Х. /59г./. Те го засекли вчера в двора на пощата в града, минути след като получил пощенска пратка. Оказало се, че колетът съдържал 12 кг нарязан тютюн без акцизен български бандерол. По случая е образувано дознание. Близо 270 кутии контрабандни цигари били иззети от хранителен магазин в Козлодуй. Акцизната стока е открита вчера при полицейска проверка на търговски обекти с цел противодействие на разпространението на тютюневи изделия без акцизен бандерол. По случая е образувано дознание.
49 стека са иззети вчера в Карнобат. Служителите на РУП в града проверили частен дом на ул. «Места», обитаван от 41 годишния Й.Ж.. Там са намерени и иззети 49 стека цигари «Corsar» /9 800 къса цигари/, всчки без акцизен бандерол. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Карнобат.
Цигари без бандерол са открити и от новозагорски криминалисти.Вчера, след сигнал, служители от сектор „Криминална полиция” - РУП-Нова Загора проверили паркиран товарен автомобил „Мерцедес 312Д”, /сливенска регистрация/, собственост на 38-годишна от града. При огледа на буса са открити общо 14 380 кутии цигари без бандерол от марките „Бест Ман” и „Мерилин”. Образувано е досъдебно производство.
За контрабанда на акцизни стоки трима са задържани от пернишки криминалисти. Вчера служители от Териториален сектор „БОП” и колегите им от секторите „Противодействие на криминалната престъпност” и „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник задържали трима в момент на покупко-продажба на цигари без бандерол в района на Автогарата в областния град. Белезниците щракнали около ръцете на криминално проявените Д.С./37 г./ - Кърто и 38-годишния П.С. С тях бил и 24-годишния М.П., който до настоящия момент не е познат на органите на реда. Иззети са 488 кутии цигари без акцизен бандерол. Тримата са задържани за 24 ч. с полицейска заповед. Образувано е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

Пожарна безопасност и защита на населението. Екипи огнеборци с 6 специализирани автомобила гасиха вчера голям пожар в каолиновско село. Сигнал за възникналия огън в двор в с. Браничево е получен към 5:25 часа в РСПБЗН. Пламъците унищожили около 300 кв. м покривна конструкция на стопански постройки, покрива на къща, 400 бали с люцерна, 100 бали със слама, 1500 низи с тютюн, 20 куб. м дърва за огрев, крава и три телета. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато да обхване къщата. На място са работили 4 противопожарни екипа – два от РСПБЗН-Колиново и по един от службите в Шумен и Дулово, които са останали на мястото на произшествието до 10 часа вчера, За погасяването на огъня са използвани към 45 тона вода. Най-вероятната причина за възникването му е небрежност, проявена от собствениците на имота, които на 5 октомври горили отпадъци и сухи треви в двора си. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.
Близо 50 д. участват в гасенето на пожара, възникнал вчера към 14 часа в Ихтиманско - землището на с.Костадинкино – махали Банчовци, Поповци, Демировци и Семковци. Засегнати са над 1000 дка смесени гори и стърнища. Към 9 часа днес в борбата с пламъците участват около 50 д. -пожарникари, служители от общинска горска служба – Ихтиман, ръководството на областното управление „ПБЗН”. В гасенето са ангажирани 10 противопожарни автомобили и друга специализирана техника. Няма опасност за населените места наблизо, но са изгорели вили и дървени постройки. В сравнение с вчера засегнатият от огъня район на ниско горене е ограничен, локализирани са някои от огнищата. Пожарогасенето продължава.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket