неделя, 30 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 29.10.2011 г.

Информационен бюлетин

София. Сигнал за побой и грабеж подала вчера в Осмо РУП 31-годишна столичанка от ж.к. „Дружба”. Пред полицаите тя разказала, че преди два дни в дома си била нападната от мъжа, с когото преди време живеела на семейни начала. Агресивният мъж се нахвърлил върху нея с юмруци, нанесъл й побой, издърпал от ръцете й дамската чанта, в която имало 4000 лева и избягал в неизвестна посока. Жертвата представила съдебно медицинско удостоверение, приложила и извлечение от банковата си сметка, от което било видно, че парите са изтеглени в деня на грабежа. По думите на пострадалата нападателят многократно й се обаждал по телефона и отправял заплахи както към нея, така и към цялото й семейство. Той я предупредил, че ако сигнализира в полицията и бъде задържан, след изтичане на мярката му, ще я убие. По случая незабавно било образувано досъдебно производство. Криминалистите предприели издирване и заловили извършителя - И.С. /33 г. /, живущ в ж.к. „Дружба”. Задържаният е стар познайник на полицията, известен за кражби и противозаконно отнемане на МПС, осъждан. Преди време агресивният мъж откраднал лаптоп на предишната си приятелка. Наложена му е 72 часова мярка „задържане под стража”. Продължават действията по разследването.
Криминалисти от Шесто РУП заловиха 43-годишен мъж, изнудвал столичанин за 30 000 лева. На 16 октомври в полицията 44-годишен мъж съобщил, че от няколко дена е рекетиран от мъж с малко име Георги за сумата от 30 000 лева. В хода на разследването криминалисти установили, че 44-годишният мъж снабдявал два автосервиза на известна верига с авточасти на цени по-ниски, от тези, които предлагал рекетьора. Изнудвачът пробил по-рано на пазара и снабдявал останалите сервизи на фирмата, но при появата на 44-годишния мъж предпочитанията на собствениците на фирмата наклонили в негова полза. Това вбесило утвърдилия се до момента фирмаджия и той започнал да тормози потърпевшия. Поискал да му заплати загубите в резултат на конкуренцията, които възлизали на 30 000 лева, а при невъзможност му предложил да ги плати на части. Криминалистите установили самоличността на рекетьора – Г.Л. /43 г./. По време на специализирана полицейска операция на 21 октомври изнудвачът бил заловен на излизане от офиса на изнудвания. При последвалия личен обиск от него били иззети 800 лева, предварително описани. Г.Л. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 214 ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Велико Търново. След няколко месечно разследване криминалисти от РУП - Свищов разкриха извършителя на въоръжен грабеж в хранителен магазин в града. На 13 април през нощта маскиран мъж влязъл в денонощен хранителен магазин, заплашил с нож служителката и откраднал от касата 900 лв. След проведени съвместни оперативно-издирвателни и процесуално - следствени действия служители от РУП - Свищов и колегите им от Троян установили извършителя – С.Д. /23г./ от Свищов. Мъжът има съдебни и криминални регистрации за кражби. Привлечен е в качеството на обвиняем, взета му е мярка за неотклонение "подписка". Работата по случая продължава.

Видин. За 72 часа е задържан Д.Ф. /37г./ от с. Кутово. На 26 срещу 27 октомври в с. Капитановци мъжът откраднал 30 м меден ел. проводник от междустълбие от мрежа ниско напрежение. Задържаният за кражбата 37-годишен мъж преди 10 дни бил освободен от затвора, където изтърпял присъда за кражба на ел. проводници. По случая в РУП-Видин е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Младеж, отглеждал марихуана в дома си в Черничево, бил заловен вчера. Около 11 часа след получен сигнал полицаи от РУП-Хисаря извършили проверка в къща в селото, собственост на 47-годишен мъж. В помощна постройка криминалистите намерили 49 грама марихуана. Други 6 грама марихуана те открили на тавана на жилищната сграда. По първоначални данни марихуаната е била засята и отгледана от З.С./ 21 г./, син на собственика на къщата. Младежът е задържан в ареста за 24 часа. Още двама младежи бяха заловени с дрога в областта. Вчера около 12.30 часа в Първомай при проверка бил задържан в дома си на ул.”Тервел” С.П. /21 г./ с 3,119 грама канабис. Ден преди това в Пловдив около 17 часа полицаи от Трето РУП са задържали 15-годишно момче с 1,54 грама марихуана.

ГД"Гранична полиция". Гранично-полицейски наряд от ГПУ- Олтоманци спрял за проверка лек автомобил „Хюндай”, управляван от 46-годишната С. К. от Кюстендил. В колата пътувала и В. С./68 г./ от същия град. Двете жени се връщали от Сърбия. На граничните полицаи се сторило подозрително поведението им, поради което те били върнати на ГКПП – Олтоманци с искане за щателна митническа проверка. При извършената проверка в дрехите на жените са открити 24 кутии цигари от различни марки със сръбски акцизен бандерол. В кутия за прах за пране, в кутия от боя за коса и кутия от високоговорител са намерени още 17 кутии сръбски цигари. Акцизната стока е иззета.
На ГКПП – Златарево гранични полицаи са отклонили за допълнителна проверка влизащ в страната лек автомобил „Хюндай”, управляван от 56-годишен мъж от Петрич. Под предното табло на колата са намерени укрити 40 кутии цигари с македонски бандерол. На шофьора е съставен акт за митническо нарушение.
Гранично-полицейски наряд от ГПУ-Трън спрял вчера лек автомобил „Фолксваген”. Колата била върната на ГКПП – Стрезимировци за извършване на митническа проверка. При нея са установени 20 кутии цигари със сръбски акцизен бандерол. Акцизната стока е иззета.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket