четвъртък, 20 май 2010 г.

Криминална България - 19.05.2010 г. !

Акцизни стоки. В рамките на проведена вчера в Габрово операция от служителите на териториалното звено “БОП” и Митническо бюро, около 23.45 часа, на ул. “Радост” в града за проверка бил спрян лек автомобил “Рено 19”, управляван от Е.Е./22г./. Спецполицаите открили 1000 кутии цигари без акцизен бандерол. Незаконната стока е иззета. По първоначални изчисления нанесените щети на държавния бюджет са в размер на над 4000 лв. По случая е заведено административно производство по чл. 123 и чл. 126 от ЗАДС.

Десет мастербокса с цигари без бандерол
иззеха и служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при проведена вчера в Пловдив акция. Цигарите били открити при проверка в лек автомобил “Мерцедес” по пътя за Войводиново. В ареста за 24 часа са задържани А.С./30 г./ и 37-годишната Д.В., които пътували в колата.

Служители на районното управление в Гоце Делчев също проведоха специализирана полицейска операция за контрол на акцизните стоки. В хода й са проверени 10 търговски обекта и складови бази на територията на общината. Нарушения са констатирани в заведение в с. Кочан, стопанисвано от едноличен търговец. От там са иззети 29 бутилки с алкохол от различни марки с изтекъл срок на бандеролния знак. Нарушителят е санкциониран с акт за административно нарушение.

На бургаската улица “Струга
”, в близост до бензиностанция, автопатрул към Второ РУМВР - Бургас извършил проверка на 33-годишния С.М. от Сливен. В чантата му били открити 12 стека цигари без бандерол на обща стойност 667 лв. С.М. е задържан. Цигарите са предадени на Териториално митническо управление - Бургас.

На територията на Мъглиж също е проведена спецоперация
и в дома на 34-годишния Б.Й. от с. Тулово били намерени и иззети 32 стека цигари без акцизен бандерол, съхранявани в гаражна клетка. В пристройка, пригодена за хранителен магазин пък бил открит един стек цигари без бандерол. бюлетинБ.Й. не е предоставил документи за търговския обект, както и документи, удостоверяващи регистрация на фирма. За констатираните нарушения са уведомени служителите от отдел “Устройство на територията”, гл. експерт “Стопански дейности” в общ. Мъглиж и служители на “ДВСК” - Казанлък.


Пловдив.
Спортни дрехи с марки на известни фирми, продавани без знанието и съгласието на притежателите на изключителни права върху тези марки, бяха иззети от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при проверка в два търговски обекта в Пловдив. От павилион на ул.”Младежка”, стопанисван от едноличната фирма на 51-годишната Д.А., са били намерени 553 тениски, анцузи, къси панталони, потници, якета и шапки от марките “Адидас”, “Найк” и “Пума”. При проверка на съседен павилион, собственост на 57-годишната Г.С., е било установено, че и там се съхраняват и продават спортни артикули от същите марки – общо 388 на брой.

Мъж бе ранен с нож
при битов скандал вчера в Стамболийски. Около 13 часа в двора на 33-годишния възникнал спор между него и 17-годишно момче, което живеело в съседство. Двамата се скарали за верига на велосипед. По време на скандала тийнейджърът ранил с нож в гърба комшията си. Пострадалият е настанен в болница в Пловдив без опасност за живота. Момчето е отведено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни.

Кюстендил. Кюстендилските полицаи са задържали две 15-годишни момчета за палеж. Вчера следобяд, около 15.30 часа те запалили апартамента, собственост на родителите на едното от тях в кв.“Осогово”. Огнеборците предотвратили преминаване на огъня в съседни жилища. Ден по-рано синът на собствениците на запаленото жилище организирал кражба от дома на баба си в съучастие със същото момче. Телевизор, преносим компютър, мобилен телефон и раница с 2 бутилки уиски изчезнали оттам. Двамата непълнолетни са задържани за 24 ч в ареста на РУМВР – Кюстендил. Те са известни на полицията с множество противообществени прояви. Проведени са беседи с родителите им, работата по изясняване на проявите им продължава.

Габрово. Вчера около 11.00 ч., след проведени оперативно-издирвателни и заградителни действия, служители на сектор "Криминална полиция" - ОДМВР и РУ "Полиция" задържали в района на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" П. Е., 20-годишен габровец. Той бил обявен за общодържавно издирване, след като на 17.05.2010г., около 21.20 ч., избягал от трудово-поправително общежитие към затвора в Стара Загора. П. Е. е предаден на ОЗ "Охрана" – Габрово за привеждане в затвора в Стара Загора.

Бургас. На 18.05.т.г. служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас са задържали 27 годишния Ю.К., украински гражданин, пребиваващ на територията на България с последен адрес в Карнобат, криминално проявен, осъждан за кражби. При извършеното претърсване в квартирата му са открити и иззети множество откраднати вещи от фризьорски салон, магазин и кафене в к-с «Славейков”. Открита е и 0.5 гр суха кафява тревна маса, реагирала при извършения полеви тест на марихуана. Спрямо Ю.К е взета мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа». Работата по случаите продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.

ПБС. Пожар изпепели до основи два търговски обекта в старата част на Созопол. Около 1.30 часа тази сутрин созополските пожарникари получават сигнал, че на ул. “Аполония” гори стара къща. Веднага към мястото на произшествието са изпратени екип огнеборци и автопатрул от полицията. Оказва се, че огънят е обхванал два дървени магазина – за дрехи и сувенири и втория етаж на къща, паметник на културата. За да се предотврати по-голяма трагедия пожарникарите първо евакуирали живущите в съседните сгради. Междувременно на помощ на колегите си от Созопол пристигат и пожарни екипи от Бургас и Приморско. След почти едночасова борба със стихията към 2.30 часа огънят е локализиран, а към 7 часа тази сутрин пожарът е напълно погасен. До основи са изгорели двата търговски обекта, съществено е пострадал и втория етаж на съседната къща. Предстои да бъде извършен оглед на мястото на произшествието. Работата по случая продължава.
Час преди полунощ двама софиянци пострадаха след забравена запалена цигара. В 23.00 часа в дежурната част на столичната пожарна е съобщено, че от прозорците на апартамент в блок в ж.к. Лев Толстой излиза гъст дим. Само 7-8 минути били необходими на три пожарни екипа от столичната пожарна да пристигнат на адреса на произшествието. Оказва се, че гори апартамент на петнадесетия етаж на жилищната сграда. Броени минути по-късно огънят е ликвидиран. При инцидента са пострадали 57-годишният собственик на жилището и неговият съсед, които отначало опитали сами да се справят със ситуацията. Мъжете са транспортирани и настанени в болнично заведение. Причината за пожара е забравена запалена цигара.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket