неделя, 2 май 2010 г.

Крими - 02.05.2010 г. !

СДВР. Малко след 4 часа тази сутрин 13-годишно дете е паднало от мост на бул. “Цар Борис III”, след което е било прегазено от бял бус. Шофьорът на превозното средство е избягал от мястото на произшествието. Драмата се разиграла тази сутрин, когато две деца – на 13 и 14 години, излезли без знанието на родителите си на среднощна разходка. Малко след 4 часа момчетата тръгнали по бул. “Акад. Иван Евстатиев Гешов” в посока бул. “Цар Борис III”. По пътя двете деца били нападнати от бездомни кучета. За да избягат от животните момчетата решили да се качат на огражденията на моста, който разделя двата булеварда. 13-годишното дете се подхлъзнало и паднало от 6 м. височина върху пътното платно на бул. “Акад. Иван Евстатиев Гешов”. В момента на падането момчето е прегазено от преминаващ под моста бял бус. По думите на оцелялото дете шофьорът на превозното средство не е спрял и е избягал от мястото на произшествието. Час по-късно 14-годишното дете е подало сигнал за случилото се, след като е стигнало пеша до УМБАЛСМ “Пирогов”. Работата за изясняване на всички обстоятелства по случая продължава.

Пловдив. Група мъже са били задържани като заподозрени в кражба от пункт за изкупуване на метали в Садово. По първоначални данни за времето от 17 часа на 30.04. до 8.30 часа вчера С.М. /27 г./, М.А. /26 г./, А.К. /25 г./, С.А. /23 г./, Я.П. /21 г./ и Р.И. /19 г./, всичките от Садово, разбили металната врата на склада, находящ се в индустриалната зона на града. Обектът се охранявал от частна охранителна фирма, но алармената му система не се задействала. Необезпокоявани, мъжете взели от помещението около 200 кг обгорял меден проводник и 20 метра поцинкована ламарина. Шестимата са задържани в ареста на РУ Асеновград за 24 часа.
Полицаи от Трето РУ са заловили мъж с наркотици в областния град. Около 12 часа на ул. “Средец” служителите спрели за проверка лек автомобил “Алфа Ромео” с водач П.К. /39 г./ от Пловдив. Преди да слезе от колата мъжът, който е известен на полицията, изхвърлил две найлонови пликчета с хероин – 0,0703 грама. При последвалата проверка в дома му на ул. “Анри Барбюс” П.К. успял да изхвърли през отворената врата на терасата пакетче с 0,5891 грама кокаин и пакетче с 0,0072 грама хероин. От жилището му полицаите иззели и лаптоп “Тошиба” с неустановен произход.
Дете пострада при пътен инцидент, станал вчера в Първомай. Около 17 часа на кръстовището между ул. “В. Левски” и ул. “П. Хитов” лек автомобил “Тойота Ланд Круизер”, управляван от Т.Е. /29 г./ от село Дядовско, се движил с несъобразена скорост и блъснал 9-годишния С.И., който вървял по пътното платно. Момченцето е прието в болница с черепна травма и фрактура без разместване.

Кюстендил. Притежател на кокаин е задържан от дупнишки полицаи. В петък вечер автопатрул спира за проверка лек автомобил “Ауди” на главен път Е79. При претърсване на автомобила полицаите откриват бяло прахообразно вещество в пресован вид, опаковано в найлонова торба. Направеният полеви тест реагирал на кокаин, а общото тегло на откритото вещество било 37,59 грама. Шофьорът на автомобила Д.И., 35- годишен мъж от град Червен бряг е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Пазарджик. Трима са пияните водачи заловени от пътните полицаи в Панагюрище и Септември. Малко преди 3 часа в събота автопатрул на РУП-Панагюрище спрял за проверка лек автомобил „БМВ” с водач К.Г. /42 г./ от село Попинци. След направения тест с „дрегер” уредът отчел 1.59 промила концентрация на алкохол. Час и половина по-късно пътните полицаи спрели отново същото возило. Този път зад волана бил сина на К.Г. – 21-годишният И.Г. И той като баща си шофирал автомобила след почерпка с алкохол. Дрегерът този път отчел “невинните” 1.39 промила. Снощи екип на РУП-Септември спира за проверка лек автомобил „Пежо”. Веднага станало ясно, че Л.П. /61 г./ от септемврийското село Варвара е зад волана в нетрезво състояние. Дрегерът отчел 1.24 промила. Срещу тримата водачи са образувани полицейски производства.

Благоевград.
33-годишен неправоспособен мотоциклетист е бил блъснат бързият влак Кулата-София на жп прелез край село Марикостиново. Тази сутрин около 9.40 часа А.А. решил да пресече жп прелеза при спусната бариера. В това време преминавал бързият влак от Кулата за София, който блъснал мотоциклетиста. 33-годишният неправоспособен водач е загинал на място. Тялото му е транспортирано за аутопсия в МБАЛ-Петрич. По случая е образувано полицейско дозанание.

ПБС. Велинградски и ракитовски пожарникари гасиха пожар в частни домове. Сигнал за него бил подаден в петък около 06.30ч. в дежурната част на РУПБС-Велинград. Незабавно към мястото се насочили два противопожарни автомобила с дежурната смяна огнеборци. Установено е, че пожара възникнал в имотите на 60-годишната М.О. от Ракитово и съгражданина и К.Ш. /43 г./ Въпреки бързата и адекватна намеса на огнеборците стихията унищожила три плевни, едностайна жилищна постройка и гараж с паркиран лек автомобил „Фолксваген Пасат”. Засегнат е и част от покрива на двуетажна къща. Причините довели до възникването на пожара, както и нанесените от него щети са в процес на изясняване. На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУП-Велинград, води се дознание.
Възрастен мъж загина при пожар вчера. Малко след 14 часа огнеборците от РУПБС-Перник получават съобщение, че гори апартамент на ул. “Струма”. Минути по-късно на адреса пристига един пожарен екип. На място се оказва, че от апартамента на петия етаж излизат гъсти кълбета дим. При влизане в жилището огнеборците откриват тялото на 83-годишен мъж, загинал от задушаване. Най-вероятната причина за инцидента е забравена храна върху включен котлон.
Шофьор и спътничката му са пострадали тежко при пожар, станал в лек автомобил с газова уредба. Ф.Д. /22 г./ от село Бърчево и 18-годишната Л.З. от Рудозем са настанени в болница с опасност за живота. Вчера в 19.19 часа на бензиностанция “Лукойл” на “Асеновградско шосе” бил спрял за зареждане лек автомобил “Фолксваген Пасат”. Малко след като потеглила колата пламнала. По първоначални данни пламъците са тръгнали от запалена цигара в автомобила, непосредствено след зареждане.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket