четвъртък, 27 май 2010 г.

Криминална България - 27.05.2010 г. !

София. Седем-членна група, извършила грабеж в края на миналата година, е задържана от криминалисти на СДВР. Тогава маскирани мъже нахлуха в склад за строителни материали в кв.”Малинова долина”, приведоха охранителя в безпомощно състояние и откраднаха макари с кабели, два мобилни телефона и компютър за видеонаблюдение. След наложена 72-часова мярка за задържане на К.Б./41г./, с прякор Гущера, А.Б./43г./, Б.Б./37г./, П.А./27г./ Б.Р./44г./, Д.Б./20г./ и Б.Г./27г./, криминално проявени за кражби и грабежи, на четирима от тях - Б.Б., П.А., Д.Б. и Б.Н, е наложена постоянна мярка задържане под стража. Работата по установяване и на друг извършени от тях престъпни посегателства продължава.


Служители от сектор ”Наркотици” задържаха в момент на покупко-продажба дилъра – М.М./20г./ и купувача – К.Л./20г./. При последвалото претърсване в дома на М.М. са иззети електронна везна, три пликчета и 68 топчета с марихуана с тегло 60 грама. На дилъра е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 600 лева.


Пловдив. Боен арсенал е открит в къща в сопотския квартал “Анево” след получен от граждани сигнал. При извършената проверка в дома на М.Л./73г./ полицаи от районното управление в Карлово са иззели пистолет „Макаров” със заличени номера, самоделно изработен пистолет, три газови пистолета, пригодени за стрелба с бойни патрони, както и различен калибър боеприпаси за тях. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа.


Вчера на кръстовището на бул.”Цар Борис Трети Обединител” и бул.”6-ти септември” в Пловдив мъж със полицейска стоп-палка спрял лек автомобил, шофиран от 46-годишна пазарджиклийка, и се представил за служител на вътрешното министерство, без да се легитимира. След получения в полицията сигнал за случилото се, на място незабавно пристигнал автопатрул на Четвърто районно управление. Полицаите установили самоличността му - М.К./62г./ от Пловдив, който не е служител на МВР. Работата по случая продължава.


Двама мъже са пострадали днес при експлозия в котелното помещение в сградата на Данъчно подразделение Местни данъци и такси на ул.”Радецки” в Пловдив. По първоначални данни мъжете са с обгаряния. Инцидентът е станал около 11 часа. На място са екипи на звено „Пожарна безопасност и спасяване, Гражданска защита и полицията.


Кюстендил. 23-годишен е задържан от кюстендилски полицаи, след като снощи го спрели за проверка. Той шофирал лек автомобил “Ауди”. При обиск у него и открито бяло вещество в прозрачно пликче, реагирало на кокаин с тегло 5.131 грама. Б.Т. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Кърджали. 1500 бутилки алкохол с фалшив бандерол са открити при извършена проверка от служители на “Икономическа полиция” в склад и магазин в Крумовград. Стоката е на 53-годишен търговец. В момента помещенията са запечатани и се охраняват от полицаи. Проверката продължава. Образувано е досъдебно производство за държане на склад на акцизни стоки без бандерол.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket