понеделник, 17 май 2010 г.

Крими - 15.05.2010 г. !

Кюстендил. Двама мъже с почти 6 г амфетамин задържаха тази нощ полицаи в рамките на специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, проведена на територията на града. Л.Ф./23г./ и А.Г./23г./ са установени от криминалистите в сервизно помещение на нощно заведение около 2.30 ч. Иззетото от тях пликче с бяло прахообразно вещество е с тегло 5.921 г и е реагирало на амфетамин при направения полеви наркотест. Младите мъже са задържани за 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано дознание по чл. 354 от НК.


Хасково. 6 грама метамфетамин иззеха и харманлийските полицаи. Снощи в 22.45 часа на улица “Районна” в Харманли криминалистите спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Пасат”, шофиран от 26-годишен жител на града. В колата пътували и двама негови съграждани на 20 и 21години. В задния джоб на панталона на водача бил открит 5-грамов плик с бяло вещество на бучки, 1 грам от същото вещество е намерен и в дрехите на единия от спътниците му. Проверка с полеви наркотест е потвърдила вида на дрогата. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е образуваното досъдебно производство.


Плевен. Заловени са трима пласьори на фалшиви пари в град Левски. На 6 май, около 15.50 часа, мъжете прокарали в обръщение осем банкноти с номинал 100 евро във видеотека в града. В замяна на това получили преносим компютър и два мобилни телефонна. След сделката ментетата били донесени в полицията от служител на видеотеката. Започнало разследване и криминалисти от районното управление в Левски установили извършителите – двама плевенчани на 37 и 35 години. Първият има 15 заявителски материала за кражби, а съучастникът му - 20. И двамата са осъждани. Изяснено било, че при извършване на деянието мъжете са били придружавани от 26-годишен от Славяново, криминално проявен, неосъждан. Той ги е транспортирал с личният си автомобил "Ауди” и е присъствал при обмяната на парите. Вещите, придобити от замяна на прокараните неистински банкноти, са открити у извършителите и са иззети. Мъжете са привлечени към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 244, ал.1 от НК. Сезирана е прокуратурата.


Вчера, около 11 часа, на улица “Вардар” в Плевен при проверка 26-годишен плевенчанин изхвърлил на земята синьо полиетиленово пликче с хероин. Наркотикът е иззет за лабораторни изследвания. Притежателят му е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.


Благоевград. Полицай пострада при оказване на съдействие при нарушение на обществения ред. В ранните часове на днешния ден в Първо РУМВР бил получен сигнал за инцидент пред дискотека на ул. “Д. Талев” в града. Незабавно на сигнала се отзовал полицейски автопатрул, който заварил побой между клиенти и охранители на заведението. Полицаите направили опит да прекратят разправията. В този момент върху един от полицаите с юмруци се нахвърлили Ю.С./32г./ и И.Х./34г./, двамата от Дупница. Побоят бил прекратен след намесата на друг полицейски екип. Нападнатият служител е с фрактура на челюстта и е транспортиран в софийска болница. На двамата дупничани и другите участници в инцидента са снети обяснения. Ю.С. и И.Х. са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание.


Шумен. Двама хулигани са задържани в полицията след отправени към полицай и съпругата му закани. Вчера, към 15.15 часа, 40-годишен полицейски служител, който в момента не бил на работа, пресичал пътното платно заедно със съпругата си. До тях спрял лек автомобил “Волво” с шуменска регистрация. Водачът и спътникът му безпричинно отправили обиди и закани към пешеходците, излезли от колата и се насочили към служителя. Той се легитимирал със служебната си карта, но двамата продължили със заплахите и заявили, че не ги интересува, че е полицай. Единият от нападателите опитал да го удари, но служителят на реда го повалил на земята, когато неочаквано бил ударен в корема от другия младеж. Намесил се гражданин, който бил наблизо и двамата хулигани са задържани. На място пристигнал полицейски екип. Установена е самоличността на хулиганите - С.С./28г./ и 16-годишният му брат. На място бил извикан и екип на “Пътна полиция”. Установено е, че С.С. е шофирал под въздействието на алкохол. На основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР двамата са задържани за 24 часа. Съставен им е акт по Указа за борбо с дребното хулиганство. Срещу С.С. е образувано бързо производство по чл. 343 Б, ал.1 от НК.


Пловдив. Психично болен мъж, въоръжен с пистолет и нож, бе заловен от полицията в дома си в Пловдив на бул.”България”, след като нападна баща си. Вчера, около 16 часа, М.К./50г./ ударил 83-годишния си баща по главата и се затворил в една от стаите на апартамента. Пристигналите на място служители на Трето РУМВР установили, че синът е въоръжен с пистолет и нож. При опит да бъде задържан той започнал да отправя закани и заплахи за физическа саморазправа с униформените служители. След проведен с М.К. разговор единият от полицаите успял да го обезоръжи и задържи. С екип на ЦСМП мъжът е откаран в психодиспансера за преглед и последващо лечение. Баща му, след медицински преглед, е бил изписан за домашно лечение. От апартамента полицаите са иззели газов пистолет с пълнител и сгъваем нож.


Три пенсионерки от Пловдив станаха жертва на телефонни измами вчера. Около 11 часа 71-годишна жена получила съобщение по телефона от мъж, представил се за сина й. Той казал, че при катастрофа е прегазил човек. После разговора продължил друг мъж, който обяснил, че е адвокат и поискал 15 000 лева, за да бъде освободен синът й от ареста. Жената обяснила, че в дома си има само 3990 лева. След 45 минути тя предала парите на непознат, който дошъл пред врата на жилището й.
В 12.30 часа същия ден две жени при разваляне на магия взели 4000 лева от 76-годишна пловдивчанка в дома й на ул. ”П. Шилев”. Парите врачките завили във вестник и чаршаф и започнали да им баят. После умело взели сумата и върнали на пенсионерката празен пакет.
С 1800 лева се разделила трета възрастна жена, която по телефона получила обаждане, че племенникът й е задържан, защото при пътен инцидент е убил човек. Поискани й били пари, за да бъде освободен от ареста. Около 15.30 часа жената предала 1800 лева на непознат млад мъж, който дошъл до входната врата на дома й на ул. ”Енисей”.


Пазарджик. Велинградски полицаи заловиха едновременно две групи крадци на кабели. На 14 май в гориста местност край пътя Велинград-Юндола били заловени в момент на извършване на кражба на меден комуникационен кабел и 105 кг оловна екранна защита Р.Ш./26г./, С.Б./30г./ и Х.Б./45г./, всички от с. Юруково, обл. Благоевград. Втората група крадци - А.Ф./25г./, М.М./37г./, Х.Ш./27г./, М.Ш./36г./ и К.В./52г./ от същото село, е заловена с 22 метра меден комуникационен кабел и с 33 кг оловна екранна защита. Иззети са двата автомобила, с които се придвижвали двете групи – “Ауди” и “Фиат”. Всички са задържани в районното управление на Велинград и срещу тях е започнато бързо полицейско производство.


Друга група крадци на комуникационни кабели са заловени през нощта на 14 срещу 15 май от служители на РУМВР-Велинград. При проверка на лек автомобил “Мазда” в багажника й били открити медни кабели и 7 кг оловна защита. Задържани са М.Ц./36г./, Х.Д./20г./ и Д.Ц./24г./, всички от с. Юруково. Среднощните крадци са задържани и срещу тях е образувано бързо полицейско производство.


Монтана. Антимафиоти иззеха бойна карабина от дома на възрастен жител на монтанското с. Горно Белотинци. На 14 май в териториалното звено "БОП" - Монтана бил получен сигнал, че 77-годишният А.К. държи в къщата си пушка и боеприпаси за нея, без да притежава разрешително. При извършената на адреса проверка е открита бойна карабина с надписи върху патронника "Тульский императора Петра Великого", "Оружейньій завод 1914". Намерени са и 19 бойни патрона. Материалите по делото са изпратени на Районна прокуратура - Монтана за образуване на досъдебно производство.


ПТП. Двама младежи на 20 и 16 години от сливенското с. Крушаре загинаха тази сутрин при автомобилна катастрофа. Около 5.30 ч. на пътната отсечка с. Камен - главен път II-53 неправоспособен 20-годишен от с. Крушаре се движел с несъобразена скорост. Младият мъж загубил контрол над “Пежо 405” с десен волан, със сливенска регистрация, напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се блъснал челно в крайпътно дърво. Вследствие на катастрофата на място са загинали шофьорът и пътуващият на предната лява седалка в автомобила 16-годишен младеж от същото село. След пътния инцидент леката кола се е възпламенила и е изгаряла напълно. Образувано е досъдебно производство.


25-годишен мъж от Сандански загина вчера при пътен инцидент. Около 17.10 часа, на път Е-79, в района на Сандански, правоспособният Ч.А./49г./ от София предприел с лекия си автомобил “Нисан” изпреварване, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в “БМВ”, шофирано от 25-годишен мъж от Сандански. При инцидента тежко е пострадал младият мъж, който по-късно е починал в ЦСМП. Спътничката му е с охлузни рани. Ч.А. е получил фрактура на ключицата. Взета му е кръвна проба за алкохол. По случая е образувано полицейско дознание.


ПБС. Падналият на 13 май проливен дъжд е нанесъл материални щети по улици и домове в цялата Плевенска област. Изнесените от пороя кал и тиня са затруднили придвижването и са причинили наводнения в мазета и приземни етажи. Затлачени са уличните канализации в общинските центрове и в много от селата в областта. От бурята са повалени дървета и ламарини от покриви на сгради. Вече второ денонощие екипи на пожарната и Гражданска защита работят за възстановяване на нормалните условия в населените места. Техническа помощ е оказана във всички общини.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket