вторник, 18 май 2010 г.

Криминална България - 18.05.2010 г. !

Гранична полиция. Петима иракчани и 7 души с фалшиви малайзийски паспорти задържаха гранични полицаи от РДГП – Елхово. Днес към 5 часа пост за техническо и визуално наблюдение на гранично полицейски участък в Свиленград забелязал петима, пресичащи турско-българската граница близо до 306-та гранична пирамида. След предприети незабавни действия на 200 метра от браздата в района на с. Щит граничните полицаи задържали четирима мъже и една жена. Всичките са с иракски лични карти.
На ГКПП Капитан Андреево вчера преди полунощ от Турция пристигнала група от един мъж, три жени и трима непълнолетни младежи. Те представили за проверка малайзийски паспорти, за които граничните полицаи установили, че са фалшиви. Работата и по двата случая продължава.


Пловдив. Пловдивчанин е задържан в ареста на Пето районно управление за 24 часа. Вчера около 20 часа бил получен сигнал за скандал до магазин пред бл. 150 в жилищен район ”Тракия”. Пристигналият на място патрул установил, че А.Д./32г./ се заяждал, крещял, викал и обиждал мъж, който току-що бил напазарувал от търговския обект. При опит да бъде укротен от полицаите А.Д. продължил да се държи неприлично и с униформените служители. Той бил откаран в управлението, за да му бъде съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Във фоайето на районното мъжът отново започнал да буйства и да отправя обиди срещу полицаите, успял с крак да направи голяма дупка в една от стените. По първоначални данни А.Д. бил употребил алкохол. Срещу него е образувано бързо полицейско производство за хулиганство.



София. Кражба на лек автомобил от столичния квартал “Дианабад” разкриха криминалисти от Първо РУМВР. Собственикът на “Форд Ескорд”, паркиран пред блок в квартала сигнализирал в районното на 15 май. Криминалистите бързо влезли в следите на Р.М./30г./, криминално проявен за кражби. Той е привлечен в качеството му на обвиняем и му е наложена мярка 72-часова мярка “задържане под стража”.


Непосредствено след извършен грабеж на златен синджир, служители от Четвърто РУМВР задържаха извършителя. На 15 май столичанка подала сигнала в районното управление. След предприетите заградителни действия криминалистите задържали извършителя – А.А./20г./ , криминално проявен за кражби и грабежи. 20-годишният мъж е от Кнежа, пребивавал на територията на столицата без адресна регистрация. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.


Хасково. 149-сантиметров артилерийски снаряд, 1546 къса артилерийски барут и 2613 грама от същия барут са иззети от служители на ОДМВР-Хасково. Част от тях били открити при проверка в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в местността Каменеца, а друга - в питейно заведение на ул. “Единство”, скрито в различни торби и пликове. Боеприпасите са иззети с протокол за доброволно предаване. Образувани са досъдебни производства.


Трима жители на Нова Загора са задържани в свиленградския арест, заради пренасяне на опасни отпадъци. Мъжете на възраст 25, 30, и 32 г., били натоварили два леки автомобила “Форд Транзит” с 4120 кг отпадъчни акумулатори, които смятали да прекарат.през гръцко-българската граница. В районното управление в Свиленград е образуван досъдебно производство за нарушение на международни договори и спогодби по чл.353-б от НК.


Алкохол и цигари без акцизен бандерол иззеха хасковски полицаи. Вчера те проверили търговски обект в с.Горски извор, собственост на 50-годишен мъж. В склада на магазина полицаите открили 1857 кутии безакцизни цигари от различни марки, 53 кутии цигари със сръбски бандерол и 212 бутилки от по литър алкохол без бандерол. Образувано е досъдебно производство.


Кюстендил. Оръжие, боеприпаси и взривни материали иззели вчера бобовдолски полицаи от дома на миньор в с. Мламолово. Въздушната пушка с неустановена марка, била преработена за стрелба с патрони. Иззети са 10 патрона с калибър 5.6, капсулдетонатор и 10 шашки балканит с общо тегло 2 кг. По време на претърсването са намерени и 50 бетонни плочки. К.Д. е задържан в полицейския арест в Бобов дол. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.


Притежатели на канабис са задържани вчера от дупнишки полицаи. Проверката е извършена на главен път Е-79, в района на крайпътно заведение. Шофьорът – В.Д./32г./ от Кресна и спътникът му К.В./28г./ от с. Първомай са задържани в ареста. Пакетът със сухата листна маса бил открит под скоростния лост на “Фолксваген Голф”, с който двамата пътували. При направения полеви наркотест намереното вещество реагирало на канабис, общото му тегло е 13.9 г. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. Полицаи от районното управление в Сандански иззеха вчера при проверка марихуана от колата на мъж от града. На задната седалка на лек автомобил “Опел”, управляван от А.А./26г./, служителите открили пакетче със суха тревиста маса с тегло 3.67 грама, реагирала на марихуана при полевия наркотест. А.А. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание.


Велико Търново. Двама мъже от Горна Оряховица са задържани в момент на кражба на трансформаторно масло. В понеделник в полицейското управление в града бил получен сигнал за двама съмнителни мъже, които се навъртат около трафопост. Незабавно на мястото бил изпратен полицейски патрул, който заварил Д.Р./46г./ и Е.Р./24г./ в момента на кражбата. Мъжете са задържани за 24 часа. Размерът на нанесените от тях щети е в процес на изясняване.


Двама мъже са задържани за 24 часа за притежание на марихуана и амфетамин. В ранните часове на днешния ден, на кръстовище в града бил спрян лек автомобил “БМВ”, управляван от Т.К./44г./. У него и в спътника му – С.М./19г./, полицаите открили наркотични вещества, чието точно количество е в процес на установяване. Предстои да бъдат извършени претърсвания в домовете на двамата задържани, които са познати на органите на реда. Продължават процесуално-следствените действия по случая, образувано е досъдебно производство.


Пожарна безопасност и спасяване. Огнеборците от Банско, Разлог и Гоце Делчев продължават да отводняват жилищни сгради, стопански обекти и хотели, в резултат на придошлите води на река Глазене. Получени са 56 сигнала, от които 14 за наводнени жилищни сгради, три – за хотели, 23 - за апартаментни хотелски комплекси, 14 –за жилищни кооперации и 2 – за търговски обекти. На място 4 пожарни автомобила от Банско, по един от Разлог и Гоце Делчев, 4 автомобила “Лада Нива”, пет плаващи помпи, 3 хидроелевтора и потопяема помпа. Към 9 часа на днешния ден са отводнени всички жилищни сгради, хотелите и търговските обекти. От апартаментните хотели са отводнени 19, от жилищните кооперации – 10. Работата на пожарникарите продължава по 4 обекта, остават за отводняване още 4. Всички сили и наличната техника са в непрекъснат режим на работа.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket