неделя, 9 май 2010 г.

Крими - 09.05.2010 г. !

Пловдив. Служители на Гражданска защита спасиха момче, качило се на отвесни скали на Младежкия хълм вчера. Сигналът за случилото се бил получен в 17.57 часа. Пристигналият незабавно на място спасителен екип открил 13-годишното дете по средата на скалите в района на детската железница. Тримата спасители с помощта на алпийско въже и въжена стълба успели да свалят момчето. Акцията им е приключила в 18.30 часа. Детето е било без наранявания и е било предадено на автопатрул на Второ РУМВР. Установено е, че момчето е било на разходка с група съученици от неговия клас в парка на хълма, когато решило да се покатери по скалите.


Младеж бе заловен с дрога в Карлово. Около 2 часа вчера на ул.”Гурко” при полицейска проверка служители на районното управление намерили у А.В./ 18 г./от Сопот 1.9 грама амфетамин. Момчето е задържано в ареста за 24 часа.


Кюстендил. Канабис е открит в лек автомобил “Фиат пунто”. Вчера при извършена проверка на колата, спряла в района на с. Горна Брестница, полицаите иззели от 20-годишната П.С. пликче със суха листна маса. Наркотикът реагирал на канабис, с тегло 4.7 грама. Срещу 20-годишната жена е образувано досъдебно производство.


Стара Загора. Тази сутрин около 1.50 часа в РУМВР – Казанлък е получен сигнал за паркиран съмнителен автомобил на паркинга срещу западния портал на “Арсенал” АД. Изпратеният на място полицейски екип установил лек автомобил “Опел Астра” с водач А.А./21г./ и пътници А.З. /22г./, И.И./24г./- тримата от с. Хаджидимитрово и 20-годишната Д.С. от Казанлък. При извършената проверка, под задна дясна седалка и под декоративния капак на таблото на автомобила са иззети пликчета с около 2 грама суха растителна маса, реагирала на марихуана. Образувано е досъдебно производство.


Вчера около 14.45 часа в РУМВР – Казанлък бил получен сигнал, че в с.Ягода, двама извършват кражба от помпена станция. Изпратеният на полицейски екип заловил на място Н.С./28г./, и И.Т./30г./ от Казанлък, които с ацетиленова горелка срязали метална конструкция от шест релси. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Пазарджик. Семеен скандал в пазарджишкото село Мало Конаре завършил с намушкване с нож. Инцидентът станал на 7 май, когато А.С./37г./, след употреба на алкохол се спречкал за пореден път с родителите си. Напрежението бързо ескалирало и 73-годишният му баща го пробол с нож в корема. Пострадалият е настанен в пазарджишката болница, без опасност за живота. На местопрестъплението бил извършен оглед от дежурна група, иззети са веществени доказателства. Възрастният мъж е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая е образувано дознание.


Районните съдилища в Пещера и Панагюрище постановиха присъди за двама мъже. В сряда около 11 часа автопатрул бил спрян от възмутени граждани, които обяснили, че на ул.„Панорама” мъж в нетрезво състояние отправил към тях псувни и обиди. Виждайки униформените К.К./48г./ от Пещера насочил агресията си към тях - засипал ги с нецензурни изрази, обиди и закани. Полицаите го задържали и му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство. В свое заседание Районния съд в Пещера признал мъжа за виновен и постановил удължаване на ареста му с още седем денонощия. На 7 май около 22 часа възникнал скандал в панагюрска дискотека. 20-годишният С.К., след почерпка с алкохол набил 20-годишния И.Н. от Стрелча. Той бил задържан и му бил съставен акт за дребно хулиганство. Районния съд в Панагюрище го признал за виновен и постановил административно наказание глоба в размер на 100 лева.


Благоевград. Благоевградчанин се оплакал в районното управление, че бил заплашен. На 7 май около 22 часа на ПП Е-79, в района на с.Бело поле К.К. бил застигнат от джип “Мерцедес”, управляван от А.Б./29г./, който размахал срещу него пистолет. След получения сигнал незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия. Джипът бил открит на ул.”Славянска”, а водачът му задържан в Първо РУМВР. От него бил иззет пистолет със сачми. Образувано е полицейско дознание, а на А.Б. е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”.


Ловеч. Двама мъже от с.Глогово са задържани за 72 часа. На 7 май сутринта в РУМВР- Тетевен бил получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за приет мъж с черепно-мозъчна травма. Незабавно била сформирана оперативна група и са предприети действия за установяване на извършителя на престъпното деяние. В хода на разследването криминалистите установили, че на 6 май около 23 часа възникнал скандал между М.И./44г./ и Р.М./27г./и А.А./34г./, който прераснал в бой. 44-годишният мъж извадил от колата си дървена бухалка и ударил 27-годишния Р.М., но впоследствие бил повален от двамата, които му взели бухалката и започнали да го удрят с нея по главата и тялото. Пострадалият бил закаран в болница, настанен с черепно - мозъчна травма и на 8 май сутринта починал. Р.М./27г./и А.А./34г./ били задържани с полицейска мярка за 24 часа, с прокурорско нареждане мярката им е удължена за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket