сряда, 5 май 2010 г.

Крими - 05.05.2010 г. !

София. По време на специализирана полицейска операция служители от сектор “Наркотици” при СДВР спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Т.В./33г./. В колата пътувал и 29-годишният А.Я.. Последвала проверка в голфа, откъдето е иззет найлонов плик с марихуана, а при обиск в пътника– хартиено пликче с амфетамин. При претърсване в жилището, обитавано от Т.В., полицаите намерили още 14 дози с марихуана. Образувано е досъдебно производство. На задържаните е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.


Кражба на 3000 лева от задната седалка на автомобил, докато собственикът сменял спукана гума, разкрили криминалисти на Първо РУМВР. След подадената му жалба, криминалистите се заели със случая и за броени дни полицаите влезли в следите на извършителя Н.Д./50г./, криминално проявен с регистрации за кражби. Наложена му е мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.


София-област. Криминалисти от УП-Божурище иззеха незаконна пушка, притежавана от софиянец. Те работили по сигнал, че във вила в с. Храбърско било съхранявано незаконно оръжие. При разследването служителите на реда установили собственика и извършили проверка в къщата. Така под дивана в едно от помещенията те открили оръжието - “Щайер Манлихер М 95”, произведено преди около 120 години. В друга постройка служителите на реда намерили част от старинната пушка с 31 патрона за нея. Уведомена е местната районна прокуратура. Н.Н./55г./ е задържан в РУМВР-Сливница за 24 часа и срещу него е образувано бързо досъдебно производство за престъпление по чл. 339 от НК./снимка/


Монтана. Ломски полицаи заловиха извършители на палеж в с. Долно Линево. Вчера в РУМВР Лом 72-годишен мъж от с. Долно Линево съобщил, че на 28 април неизвестен запалил фургона му в местността Садовете до шосето Лом – Долно Линево. Пламъците унищожили вътрешността на фургона с обзавеждането. В хода на проведените оперативни действия били разпитани свидетели и скоро извършителите – 25-годишният Ц.Г. и 24-годишният Н.Т. от село Долно Линево, попаднали в полицейския капан. Работата по документирането на случая продължава.


Силистра. 28-годишен силистренец е задържан тази нощ след извършена от него кражба. П.А., криминално проявен, отключил с подбран или подправен ключ два автомобила, паркирани на ул. „Тридесет и първи полк”, и откраднал CD-плейър, 5 кутии цигари и документи. Непосредствено след това той бил засечен и задържан от автопатрул на група „Охрана на обществения ред”. Откраднатите вещи са иззети, а П.А. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е образувано дознание.


Кърджали. Двама младежи са задържани в РУ”Полиция”-Кърджали за извършена кражба на алуминиев обков от сграда на ул.”Крайбрежна” в областния център. В.И./21г./ и Р.Г./18г./ били забелязани от автопатрул, докато демонтирали металните плоскости. Единият бил задържан на място, другият – успял да избяга, но малко по-късно белезниците щракнали на ръцете му. Образувано е досъдебно производство.


Бургас. На 02 май около 21.00 ч. в оперативната дежурна част на Четвърто РУП бил получен сигнал от болницата, че при тях е приет 19-годишен младеж. По думите му, около 20.30 ч същата вечер, близо до магазин бил застигнат от лек автомобил “Опел Вектра”, управлявана от неизвестен. От колата изскочил мъж, когото пострадалият познавал по име и на когото дължал 150 лева, и със сила го вкарал в опела. Свалили го в гориста местност край комплекс “Меден рудник”, били го и след като го зарязали на пътя, изчезнали в неизвестна посока. Малко по-късно пострадалия се добрал до дома си и потърсил медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство и при незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия са установени двамата нападатели К.В. /21г./ и Н.Д. /22г./ от Бургас. Н.Д. е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава Четвърто РУ “Полиция” – Бургас.


В ранните часове вчера кметът на село Искра сигнализирал в полицията, че неизвестни крадат медни проводници от електропреносната мрежа на селото. Незабавно бил изпратен екип на районното управление, който заварил на място паркирани два опела. В района те задържали и петчленната група: Г.М. /27г./, Н.Ж. /20г./, двамата от Бургас, И.Г. /19г./, Х.С. /29г./ и 15-годишен от с. Дебелт. Те тъкмо се канели да товарят 280-метровия меден проводник, който успели да изтръгнат от две междустълбия. Образувано е досъдебно производство, а в хода на разследването е установено, че от януари- до май групата е действала в селата Ченоград, Дебелт, Драчево, Вровник, Дюлево, Светлина, Черни връх, Полски извор, Новоселци, Българово, Маринка, Крушевец, Димчево, Горица, Каблешково, откъдето е извършила множество кражби на медни и алуминиеви проводници. Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.


Благоевград. Група крадци на кабели в района на с.Градево са задържани от полицията. Вчера в полицейския участък в Симитли бил получен сигнал, че група мъже извършват изкопни работи. Незабавно на мястото бил изпратен полицейски автопатрул, който заловил в момент на извършване на кражба на кабел шестима мъже от Белица. В полицейския участък са задържани И.И./21г./, Р.Д./20г./, И.Н./27г./, Д.И./27г./ Д.И./26г./ и С.И./26г./. Стойността на нанесените щети е в процес на изясняване. Образувано е дознание.


Пазарджик. Бързо производство е образувано срещу двама нелегални дървосекачи. Те били засечени вчера следобед в местност край Ракитово. М.М./28г./ и Б.М./35г./ били натоварили в каруца половин кубически метра иглолистна дървесина, която не била маркирана с контролна горска марка, а мъжете не притежавали разрешителен документ за добив и превоз. Това дало основание на служителите от РУМВР-Велинград да ги задържат в ареста за срок от 24 часа. Срещу „дуото” се води бързо полицейско производство.


Дързък побойник е задържан от служители на РУМВР-Велинград. Вчера малко след 9 часа на ул.”Кирил и Методий” А.М. /24 г./ паркирал лек автомобил „Форд Ескорт” в район, обозначен като “синя зона”. Когато видял, че към него се приближава общински служител, шофьорът запалил и насочил автомобила към длъжностното лице. Успял леко да го блъсне, но това не било достатъчно - слязъл от форда, нападнал го и след като му нанесъл няколко удара, изчезнал. След проведените оперативно-издирвателни действия побойникът бил задържан. Срещу А.М. е образувано бързо полицейско производство.


Хасково. 37-годишен димитровградчанин е прострелян след скандал. Снощи в 20.30 часа 53-годишният В.Г. направил забележка на играещите край блока с топка деца. На почерпения му комшия обаче репликите не му харесали и тръгнал срещу него с юмруци. В кавгата В.Г. извадил законно притежавания си револвер ”Арминиус” и го прострелял в дясната гръд. Пострадалият е откаран в хасковската болница, където му била направена операция. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Пиян и лишен от управление водач блъснал полицейски автомобил тази нощ в Пловдив. Няма пострадали. Инцидентът станал около 1 часа на бул.“Васил Левски”, когато лек автомобил “Фиат”, управляван Б.С./48г./, се “спрял” в полицейски опел. Тестът с дрегер отчел 2.88 промила алкохол в кръвта му. Пловдивчанинът е задържан в ареста на Трето РУ за 24 часа, срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket