понеделник, 3 май 2010 г.

Крими - 03.05.2010 г. !

Открити наркотици: Пловдив. Четирима мъже бяха заловени с дрога при специализирана полицейска операция по време на техно-парти, което се проведе в Пловдив в събота срещу неделя. На 2 май малко след полунощ на територията на Международния панаир е бил заловен Г.П. /30 г./ от Нова Загора с 0.264 грама амфетамин. Две амфетаминови таблетки са намерили полицаите при проверка на Н.А. /28 г./ от София. От Л.Б. /21 г./ от Кърджали е било иззето пликче с 0.122 грама амфетамин, а от Е.Х. /26 г./ от Стара Загора – 0.268 грама амфетамин на прах. Четиримата мъже са задържани в ареста на Трето РУ за 24 часа. Благоевград. Криминалисти от гр. Сандански иззеха наркотични вещества от автомобила на дупничанин. В събота на главен път Е- 79 в района на гр. Кресна е спрян за проверка лек автомобил “Фиат”. Оказва се, че зад волана е стар познайник на полицията - Н.Н. (57 г.) от гр. Дупница. При проверка в автомобила са открити два пакета с прахообразно вещество. След направения полеви наркотест се оказало, че в единия пакет има хероин /10,05 гр/. Веществото от втория пакет /51,80 гр/ не е реагирало на амфетамин, хероин или кокаин и е иззето за допълнителна експертиза. Н.Н. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание. Служители от сектор ПОП при ОДМВР-Благоевград, съвместно с колегите си от РУМВР-Петрич, проведоха специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на община Петрич. В хода на операцията е извършена проверка в хотел в село Ръждак, собственост на Е.К. (46 г.). В специален тайник в двора на хотела криминалистите открили 6 пакетчета със суха тревиста маса с тегло 175,3 гр., реагираща на марихуана. Намерено е и пакетче с кафеникаво прахообразно вещество с тегло 2,1гр., реагиращо на хероин. В хода на извършената проверка, в стая от хотела са установени гръцкият гражданин П.Д. (56 г.) и плевенчанката С.Б. (23 г.). От снетите им обяснения става ясно, че гръцкият гражданин е заплатил 50 евро за секс услуги на собственика на Е.К.. В хотела криминалистите установили още две жрици на любовта. С полицейска заповед за 24 часа са задържани Е.К., Н.К., С.Б., И.Д., М.Д. и П.Д. По случая са образувани две полицейски дознания и е сезирана прокуратурата.


Разкрити кражби на хранителни стоки: Кърджали. Трима са задържани за серия кражби от хранителни магазини. Групата е била установена след като тази нощ в полицията е получен сигнал за опит за разбиване на вратата на хранителния магазин в село Бойно. Малко по-късно автопатрул спрял за проверка лек автомобил “Мазда”, който се е движел към Кърджали. В него пътували Г.С. /20 г./ и двама 17-годишни. При извършената проверка и снети обяснения от водача и пътуващите станало ясно, че именно триото е атакувало магазина в Бойно. Компанията си признала, че са задигнали пари, цигари, алкохол и хранителни продукти от още четири търговски обекта в областния град. Работата по изясняването на случаите продължава. Образувани са досъдебни производства. Силистра. По „горещи следи” служители на РУМВР-Силистра разкриха извършител на кражба. Те започнали разследване по сигнал за взломяване и обир на магазин в село Ветрен, извършен в нощта срещу 2 май, и за броени часове разкрили извършителя – 21-годишния В.А. Повечето от откраднатите стоки са намерени и върнати на собственика на магазина. Срещу извършителя на посегателството, който няма криминално минало, е образувано дознание. Ямбол. Служители от РУМВР-Стралджа разкриха и задържаха извършител на кражба от павилион на ж.п. гара – Зимница. През нощта на 1 срещу 2 май било получено съобщение, че е вратата на павилион за хранителни продукти е разбита и е извършена кражба на 100 лева и продукти на стойност 160 лева. След проведени бързи оперативно-издирвателни действия полицаите стигнали до извършителя - Н. Й. на 30 години, жител на град София. По случая е образувано досъдебно производство. Н.Й. е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР. Стара Загора. Полицаи от Чирпан разкриха кражба от мандра. Вчера в 22.30 часа в Чирпан полицейски екип извършил проверка на лек автомобил “Опел Астра” с водач И.А. (36 г.) от с. Свобода и пътници Х.И. (26 г.) и Б.Н. (38 г.) от Чирпан. В превозното средство били открити 3 кг сирене, 71 кг кашкавал и 40 кг кисело мляко. При проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че стоките са откраднати от мандра в с. Братя Даскалови. Трите лица са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


София. Грабеж на дамска чанта с 2000 лева, 4 дебитни карти и документи разкриха криминалисти от Трето РУМВР. На 8 април, около 22,30 часа, в ж.к. “Западен парк” столичанка била нападната от двама непознати, които със сила издърпали от ръцете й дамската чанта и избягали в неизвестна посока. В хода на оперативно-издирвателната работа грабителите – 33-годишният Б.И. и 36-годишният И.М. са установени. Със съдействието на служители от ПУ-Люлин Б.И. е задържан, а съучастникът му се издирва. На задържания е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.


На 1 май, в района на пазар “Илиянци”, автопатрул на Второ РУМВР извършва проверка на лек автомобил “Рено” с водач 27-годишния Р.Д., неизвестен до момента на полицията. При проверката в багажника на автомобила са намерени 121 стека цигари “ESER”, 10 стека “VIKTORI” и стек “RAQVEL” без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.


София-област. Бързо производство срещу крадец на кабели бе образувано в РУ-Самоков вчера. В неделя през нощта в местното РУ бил получен сигнал за нарушение по СОТ за охраната на кабели под моста на с. Злокучане. Незабавно на мястото на инцидента били изпратени два автопатрула. Полицаите открили срязана тръба с положени в нея кабели, ножовка и лопата и кирка. Единият от крадците бил заловен на място, а другият се хвърлил в реката и успял да избяга. Известният на полицията за кражби Ю.Д. /32 г./ бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Другият му авер е установен и се издирва от служителите на реда. Вчера на Ю.Д. било повдигнато обвинение. Срещу него се води бързо полицейско производство.


Монтана. 6345 къса незаконни цигари са иззети от 3 обекта при акция на берковските полицаи. В събота от 9 часа до 13 часа на територията на гр. Берковица е проведена специализирана полицейска операция по пресичане на неправомерно разпространение на акцизни стоки. При акцията са проверени 10 обекта. В три от тях са констатирани нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове. В складово помещение на кафе-аперитив, с управител Т.А. /56 г./, проверяващите открили 640 къса цигари червен "Вайсрой" и 640 къса цигари син "Вайсрой" със сръбски акцизен бандерол. В заведението са открити и 280 къса цигари марка "Ева слимс" без акцизен бандерол. На собственика е наложена глоба с фиш за административно нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. В други две кафенета проверяващите иззели 4785 къса цигари. Намерените кутии са били облепени с български акцизен бандерол, но управителите на търговските обекти не са подали заявления по чл.100 от ЗАДС в ТУ”Митници”-гр. Лом. Откритите цигари са конфискувани.


Пазарджик. Велинградски полицаи заловиха крадец на кабели. В петък около 18.00ч. автопатрул на РУП-Велинград засякъл група лица в местността „Самара”, намираща се в землището на велинградското село Света Петка. Униформените незабавно предприели проверка и установили, че мъжете извършват кражба на около 170 метра подземен телефонен кабел. Един от апашите М.К. /49 г./ от с.Пашово е заловен на място, а останалите четирима успели да избягат. В близост е открит и лек автомобил „Опел Астра”, с помощта на който крадците щели да транспортиран откраднатото. Предприети са действия по установяване и задържане на останалите извършители. По случая е образувано полицейско производство.


Руски гражданин, извършил кражба от заведение, бе заловен от служители на Полицейския участък в Батак. В края на миналата седмица от кафе-аперитив в Батак била извършена кражба. Апаш отмъкнал от барплота на заведението портфейл с дневния оборот в размер на 85 лева. При проведеното разследване служителите на полицейския участък в родопския град бързо стигнали до извършителя. Оказало се , че това е постоянно пребиваващият в страната ни руски гражданин Б.С. /31 г./. Той е задържан в ареста, а срещу него е образувано дознание.


Габрово. Габровските полицаи задържаха извършител на кражба. Вчера около 11 часа жителка на с. Гъбене подала жалба в полицията, че от дома й е откраднат мобилен телефон “Самсунг”, на стойност 200 лева. След направен оглед в дома на жената и извършени незабавни оперативни-издирвателни действия полицаите попадат в следите на извършителя - Я.Д. /18 г./ от Габрово. Мобилният телефон е иззет и възстановен на жената. По случая е заведена преписка.


Гранична полиция. 60 чужди граждани не са допуснати да влязат в страната ни през последната седмица. Отказан е достъп до страната ни на 28 турски граждани и 14 сръбски граждани. Не са допуснати също 5 руски граждани, 3 албански, по двама от Македония и Иран. Най-често мярката е предприета заради липса на виза. Другите причини са наложена забрана за влизане в страната и липса на средства за пребиваване.


ПБС. 67-годишна жена пострада при пожар в Рудозем. Оставена без наблюдение горяща свещ е най-вероятната причина за инцидента. Тази сутрин в 9 часа пожарникарите от Рудозем получават сигнал, че гори апартамент на третия етаж в блок на ул. “Стефан Стамболов”. Броени минути по-късно на мястото на произшествието пристига екип огнеборци, които успяват успешно да евакуират Р.В. /67 г./. Огънят е унищожил домашно имущество.


Неправилно боравене с кибрит стана причина за пожар. Инцидентът се случил вчера около 16.20 ч. в септемврийското село Виноградец. Две 7-годишни момчета се заиграли с кибрит и запалили по невнимание вещи, складирани в едноетажна тухлена постройка собственост на Й.В. /53 г./ от същото село. Огънят бързо се разпрострял и изпепелил постройката. Само бързата намеса на огнеборците от противопожарния участък в Септември не позволила стихията да се прехвърли на съседната къща. За щастие децата не са пострадали, а на местопроизшествието е извършен оглед.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket