понеделник, 17 май 2010 г.

Крими - 17.05.2010 г. !

Пловдив. Избягал от затвора мъж, извършил няколко кражби, бе задържан в Пловдив от служителите на Второ РУ”Полиция”. Пловдивчанинът И.Г./21г./ е в ареста за 24 часа. До момента е установено, че в периода от бягството му от затвора, 20 април, до 12 май И.Г. е извършил 5 кражби. С взлом от къща близо до кв.”Прослав” той е откраднал дрехи и хранителни продукти. Няколко дни по-късно разбил кафе-автомат в района на Гребния канал и взел 140 лева на монети. От офис на автосалон взел ключове за лек автомобил “Фолксваген Битъл” и с него се придвижил до кв.”Въстанически”, където изоставил колата. От друг автосалон И.Г. отнел лек автомобил “Опел Вектра”, чиито ключове били забравени на таблото. С опела стигнал до Първенец, където откраднал две регистрационни табели, а после изоставил вектрата в Пловдив. Преди четири дни от книжарница на ул.”Солунска” в Пловдив с взлом извършил кражба на 50 лева. В събота около 21 часа в района на ул.”Царевец” И.Г. е бил задържан. Във Второ РУ е сформирана група за документиране и на други престъпления, извършени от И.Г.


Видин. Белоградчишките полицаи претърсили къща и стопански постройки на 29-годишната Н.И. в с.Горни Лом. Намерени и иззети са 24, 5 метра огнепроводен шнур, три метални тръби с мерни прибори, метални части от въздушна пушка с мерни прибори и дървен приклад от ловно оръжие. По случая в Районно управление “Полиция”-Белоградчик е образувано бързо производство за престъпление по чл.339 от НК.
На 15 май около 15 часа е получен сигнал, че в с.Карбинци К.К./49г./ в нетрезво състояние заплашвал родителите си с огнестрелно оръжие. При извършената проверка е установено, че той държи в дома си самоделна пушка калибър 16 с патрон в цевта. К.К. е задържан за срок до 24 часа. Оръжието е иззето, по случая в Районно управление “Полиция”-Белоградчик е образувано досъдебно производство по чл.339 от НК.

Кюстендил. Снощи кюстендилски полицаи са задържали 20-годишен крадец на метални огради от гробищния парк в с. Таваличево. Сигналът за съмнителното поведение на младия мъж бил подаден от граждани. Пристигналият на място автопатрул установил 22-годишния Л.О. от Бобов дол в усилна работа – демонтирал метални детайли от гробове. Багажникът на автомобила му “Фолксваген пасат” бил натоварен с част от елементите. Задържан е, ще остане в полицейския арест 24 часа. Работата за установяване на съпричастността му и към други кражби продължава.


Благоевград. Криминалисти от Петрич разобличиха крадци на материали от шивашка фирма. За кражбата на платове сигнализирал вчера управител на фирма в с.Струмешница. На пътя от селото за Петрич полицейски автопатрул спрял за проверка москвич, управляван от петричанина И.Н.(45г.). В прикачено ремарке към автомобила и в багажника му са открити топове платове, инструменти и др. вещи. Шофьорът е доведен в РУМВР-Петрич, където признал, че багажът той натоварил от шивашки цех в с.Струмешница. В хода на разследването криминалисти установили съпричастността към случката на пазача на цеха Г.Д.(55г.) от Петрич и М.Т.(45г.) от с. Струмешница, който осигурил помещения за складиране на крадените вещи – топове с плат и чували с материали за шивашкото производство, строителни платна, собственост на шивашката фирма. Оказва се, че триото е изнасяло материали от цеха в продължение на месеци. В РУМВР-Петрич са задържани с полицейска заповед за 24 часа Г.Д. и М.Т. По случая е образувано полицейско дознание.


ОДМВР-София. Служители на РУ-Елин Пелин заловили трима за кражба на чугунени капаци за шахти от с. Мирково. През нощта на 15-ти май полицаите спрели за проверка “Рено Еспейс”, в което се возели трима мъже от с.Яна – О.А. /19г./, Б.Б. /19г./ и Р.А. /20г./. В багажника на реното били открити шест капака за шахти, за които заловените признали, че са откраднали няколко часа по-рано от улици в с.Мирково. Авторите на кражбата били доведени в РУ-Пирдоп и задържани за 24 часа. По случая се води досъдебно производство. Откраднатите шахти били иззети.
Стар познайник на полицията, осъждан за грабежи е задържан с постоянна мярка. 18-годишният Г.С. със свой авер нападнали възрастен човек в дома му в с. Костенец в петък през деня, нанесли му побой и откраднали два чувала орехи. Сигналът за грабежа бил получен от съсед на потърпевшия. Пристигналите на местопроизшествието полицаи от РУ-Костенец получили точна информация за един от извършителите. Възрастният мъж разказал, че двама младежи го нападнали в дома му, повалили го на земята и тъй като нямал пари, откраднали два чувала с орехи. На излизане от къщата съседка видяла единия нападател и му дръпнала единия чувал. Минути след подадения в полицията сигнал единият извършител бил задържан. Г.С. е известен за грабежи, с условна присъда и пробация. В момента криминалисти установяват втория автор на грабежа. По случая се води досъдебно производство.
След получена информация в района на Пчелин, на пътя Костенец – с. Очуша, полицаи спрели за проверка “Фолксваген Голф”, управляван от ихтиманеца Б.Б. /35г./ Возилото било натоварено с желязо и маслени радиатори. Двамата криминално проявени не могли да дадат обяснение за произхода на товара. В хода на разследването се установило, че вещите са откраднати от рудник, собственост на пловдивска фирма. Б..Б. и аверът му Г.Х. /46 г./ са криминално проявени.


Стара Загора. Днес към 5.15 часа в полицията в Раднево е съобщено за човек в безпомощно състояние на кръстовището ул. “Г. Димитров” и “Тачо Даскалов”. При проверка на място е установено, че пострадалият е 25-годишен от Раднево, на когото бил нанесен побой след скандал, възникнал в заведение в града. Битият е откаран в ЦСМП с хематоми по лицето и два избити зъба. При проведените оперативно-издирвателна работа е установен единият от извършителите на побоя – В.Д. (18г.) от Раднево. Образувано е досъдебно производство. Работата за изясняване на случая и установяване на останалите извършители продължава РУ “Полиция” – Раднево.

Пазарджик. Ексхибиционист бе задържан от панагюрски полицаи. Вчера около 13 часа в градския парк в Панагюрище мъж на средна възраст извършил непристойни действия пред две момичета /13 и 14г./ от средногорския град. След сигнала за случилото се, екипи на РУ-Панагюрище реагирали светкавично и задържали ексхибициониста П.Т./47г./ от Копривщица. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.


ГД “Гранична полиция”. Вчера към 20 часа мобилната група за контрол и наблюдение в Регионална дирекция „Гранична полиция” – Драгоман е извършила проверка на влизащия от Сърбия международен бърз влак. В петима пътници – четирима български граждани и един сръбски – са открити общо 42 кутии цигари от различни марки. Акцизната стока е иззета с разписка. През уикенда са проверени общо 4 международни влака, идващи от Сърбия, при което са намерени 170 кутии цигари със сръбски бандерол.
На 16 май на ГКПП–Брегово по искане на граничните полицаи е извършена щателна митническа проверка на влизащия в страната лек автомобил „Пежо”с двама пътници. В автомобила са открити недекларирани 30 кутии цигари „Уинстън”, със сръбски бандерол. Стоката е иззета с разписка.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket