петък, 28 май 2010 г.

Криминална България - 28.05.2010 г. !

Пловдив. Водач на автомобил, нарушил Закона за движение по пътищата, се опитал да подкупи полицаи от РУМВР-Хисаря. Вчера, около 16.30 часа, на пътя Хисаря – Баня автопатрул спрял при рутинна проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от М.П./55г./ от Хисаря. При проверката полицаите установили, че мъжът няма застраховка „Гражданска отговорност” и винетка, а колата му не е минала годишен технически преглед. За да не му бъде съставен акт за административно нарушение, М.П. подхвърлил върху задното стъкло на полицейския автомобил банкнота от 20 лева.


Благоевград. Служители на териториалното звено БОП в Благоевград, заедно с представители на Патентното ведомство в София, проведоха специализирана полицейска операция на територията на Сандански. Тя била насочена към контрола на търговията със стоки, носители на запазени търговски марки. Антимафиотите констатирали нарушения в търговски обекти на ул. “Македония” в курортния град, стопанисвани от едноличен търговец. В магазините за дрехи проверяващите установили, че за стоките няма необходимото разрешение от притежателя на изключителното право върху търговските марки. Оттам са иззети с протокол за доброволно предаване 1172 артикула на стойност около 60 000 лв. По случая са образувани полицейски дознания.


Вчера в Сандански са извършени и проверки на търговски обекти и складови бази за продажбата на акцизни стоки. В хода на операцията, реализирана съвместно с представители на Югозападна митница, от магазин, стопанисван от едноличен търговец, били иззети 35 кутии цигари от различни марки с нередовен бандерол. В лек автомобил “Опел”, собственост на Д.Г., митничарите открили 48 кутии цигари без бандерол. Нарушителите са санкционирани.


Служители на РУМВР-Петрич разследват инцидент, станал тази нощ в града. Около 2.00 часа в районното управление бил получен сигнал, че на ул. “Ванга” е взривен лек автомобил. Незабавно на място бил изпратен полицейски екип, който отцепил района. При взрива няма пострадали хора. Нанесени са само материални щети по лизингов автомобил “Пежо”, ползван от И.С./45г./ от Петрич. От ударната вълна са счупени и стъкла на прозорци на съседни сгради. На местопроизшествието е извършен оглед от служители на ДОТО. Назначени са експертизи, по случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.


Кърджали. Криминалисти разкриха извършител на кражба на бетонни колове и оградна мрежа от завод. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение срещу Р.А./44г./. За бързите и ефективни действия на служители от районното управление изпълнителният директор на фирмата е изпратил благодарствено писмо до директора на ОДМВР-Кърджали комисар Тодор Терзиев. “На 18 май подадохме сигнал на Боян Кехайов от РУМВР-Кърджали за извършеното престъпление и за по-малко от 30 минути пристигнаха двама полицаи за изясняване на случая. Още същия ден се получи обратна информация от служителите, че извършителят на деянието е разкрит и откраднатите материали са иззети”, пише Морис Данон. Той изразява специална благодарност на трима служители, работили по случая – Боян Кехайов, Николай Сивов и Юксел Вели.


София. Служители от сектор “Наркотици” – СДВР задържаха при полицейска акция 51-годишния С.С., у когото при обиск са открити два найлонови плика с 1200 таблетки амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. На задържания е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” от 1000 лв.


За броени дни криминалисти от Седмо РУМВР установиха и задържаха един от извършителите на грабеж от склад за строителни материали в ж.к. ”Младост 1”. През нощта на 23 срещу 24 май в склада нахлули маскирани, привели в безпомощно състояние пазача и отмъкнали мобилния му телефон и три макари с високоволтов кабел. В хода на оперативно–издирвателната работа единият от грабителите–С.К./30г./, известен на полицията за кражби и грабежи, е задържан. Наложена му е мярка задържане за срок от 72 часа. Продължава работата за установяване на съучастниците му.


Перник. Четири найлонови пликчета с марихуана бяха намерени и иззети вчера при проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник и колегите им от Второ РУМВР. Полицаите проверили имот и къща в пернишкото с. Кладница, ползвани от 34-годишния М.Б.-Маринката. Когато видял полицаите, мъжът побягнал и от него изпаднали четири найлонови пликчета със зелена листна маса. Мъжът е познат на органите на реда за разпространение на наркотични вещества. Задържан е за 24 часа и по случая е започнато досъдебно производство.


Криминално проявен перничанин е задържан тази нощ с краден телефонен кабел. Около 4.30 часа във Второ РУМВР бил получен сигнал, че на ул. “Юри Гагарин” неизвестен носи голямо количество кабели. На място е изпратен автопатрул, който задържал 30-годишния Б.В.- Кърлежо. От него е иззет около 300 метра телефонен кабел, нарязан и изтеглен от шахти на същата улица. Б.В. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Шумен. Шуменка остана без пари и документи докато се суетяла около уж авариралата й кола. Вчера 47-годишна шуменка се оплакала в полицията, че сутринта от незаключения й автомобил, паркиран на бул. “Преслав” в града, е извършена кражба на чанта с документи и 700 лева. Пред полицейските служители жената обяснила, че спряла колата си понеже усетила, че предната й дясна гума е спаднала. Тя успяла някак да стигне до сервиз, където установили, че гумата не е спукана, а изпусната. Там, обаче разбрала, че й няма чантата. По случая работи Районно управление Шумен.


Кюстендил. Хеликоптер е аварирал тази сутрин в черешов масив в с. Боровец, докато пръскал насажденията. Веднага след сигнала на тел. 112 на мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията от Рила и на местния спешен център. Пилотът - 59-годишен столичанин, е с повърхностни наранявания, няма излив на препарат. На място са служители на РУМВР–Рила и екип от транспортното министерство, експертизи ще изясняват причините за инцидента.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket