вторник, 1 юни 2010 г.

Криминална България - 29.05.2010 г. !

Пловдив. Три момчета бяха уличени в грабеж, извършен в началото на май в Белозем. Тогава /8 май/ трима маскирани разбили прозорец и влезли в къщата на самотноживееща 95-годишна жена, ударили я по главата и отнели плик с 1050 лева. На сутринта, за случилото се разбрала съседка на бабата, която съобщила за грабежа в РУП-Раковски. При проведената оперативно-издирвателна работа полицаите установили, че вероятните извършители на грабежа са Д.К./19г./ и двама младежи /16 и 17г./, и тримата от селото. Полицаите установили още, че 17-годишният в съучастие с други две 15-годишни момчета от Белозем, през март обрали пицария в същото село, откъдето отнели алкохол на стойност 230 лева и дребна сума от оборота на заведението. Освен това, на 14 май 17-годишният тийнейджър заедно с Н.И./21г./ от Белозем, след разбиване на прозорец на павилион в същото село, откраднали захарни изделия и монети – общо за 150 лева.
Жена бе простреляна при семеен скандал в землището на с.Поповица. Пострадалата е настанена в болница и по първоначални данни няма опасност за живота й. Вчера в 23 часа в една от стаите на жилищна сграда към ферма за патици в местността „Богоеца” при скарване П.П./46г./ от Хасково стрелял с пушка и улучил в ръката и лицето 48-годишната си съпруга. Жената е настанена в болница в Пловдив. При огледа полицаите са намерили незаконно притежавани ловна едноцевна пушка, пушка „ИЖ” и 30 ловни патрона. П.П., който е известен на полицията, е задържан в ареста на РУП-Асеновград за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.
Взломна кражба от златарско ателие бе извършена вчера в Пловдив. Във Второ РУП било получено съобщение, че в магазин за златни накити на бул.”Руски” е разбита охранителната метална щора и входната врата. В ателието било проникнато след заглушаване на сигнално-охранителната техника. От витрините на магазина са били отнети златни накити на обща стойност 6 800 лева. Направен бил и неуспешен опит за разбиване на метална каса.

Търговище. Вчера на територията на РУМВР-Попово е проведена специализирана полицейска операция с участие на служители от сектор “Икономическа полиция” в областната дирекция. Акцията била насочена към противодействие на разпространяването на стоки със запазена търговска марка по време на пролетния панаир в Попово. Констатирани са нарушения, извършени от петима, излагали за продажба стоки с логото на известни производители на спортни продукти без съгласието на носителите на изключителното право на търговските марки за България. Петимата търговци не ползвали и касови апарати. Иззети са общо 446 спортни облекла от сергии на Русалския панаир в Попово. За извършените нарушения по чл. 172 б от НК са изготвени справки, които са изпратени в Районна прокуратура-Попово. Заради отсъствието на касови апарaти са съставени актове от служители на ТД НАП-Търговище.


Плевен. Вчера към 3.30 ч. в ЦСМП - Плевен е получен сигнал за открит мъж в безпомощно състояние пред входа на жилищен блок в ж.к. «Дружба». На място е изпратен лекарски екип, който установил следи от побой по тялото на пострадалия. Той е транспортиран в ЦСМП – Плевен, където малко по-късно починал. За случилото се е уведомена полицията, установена е самоличността му - 28-годишен мъж от Плевен. Извършен е оглед на мястото, където е намерен. По първоначални данни, смъртта му е настъпила след черепно-мозъчна травма. По случая е образувано досъдебно производство по чл.115 от НК. При проведената оперативно –издирвателна работа като заподозрян е установен 21-годишен плевенчанин, на когото е повдигнато обвинение. Той е задържан за 72 часа. Полицейските служители продължават работа за документиране на случая.


Велико Търново. Близо 40 хил. лв били откраднати от манастир край Лясковец. Неизвестен засега успял да проникне необезпокояван в жилищната част на обителта и отнел 39 000 лв. от незаключен метален шкаф в една от килиите на манастира „Св. Петър и Павел”. Кражбата е извършена в петък, около 15 – 15,30 часа. По думите на сестрите, по това време непознат мъж - около 40/45-годишен влязъл в една от килиите на монахините и взел сумата - собственост на манастира. Още преди да напусне помещението, вътре го заварила 84-годишната обитателка. На въпроса й какво търси в килията й, той отговорил, че вече го е намерил и напуснал. Едва час по-късно монахините се сетили да сигнализират служителите на реда от полицейския участък в Лясковец. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по издирването на извършителя продължава.


Кюстендил. Кюстендилски полицаи задържаха мъж с прякор Фантата за кражба от храма «Свето Успение Богородично» в града. 4 медни перваза 140/17 см успял да дамонтира злосторникът от прозорците на черквата през изминалата нощ, след като проникноал през оградна мрежа на двора. След сигнала в полицията, служителите на реда незабавно предприели издирване и извършителят е задържан напът за пункт за изкупуване на цветни метали на ул. «Бузлуджа». За по-лесно 33-годишния А..Ц. – Фантата се придвижвал с такси. Той е известен на полицията с множество противозаконни прояви, осъждан е за извършени кражби и престъпления, свързани с наркотици. Срещу него е образувано досъдебно производство по описа на РУМВР – Кюстендил.


Бургас. Към 19.10 часа вчера в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е съобщено за кражба на три компютърни конфигураци и мониторите към тях – общо за около 1 500 лв., отнети от офис на бул.«Богориди». Установено е, кражбата е извършена чрез отключване с подбран или подправен ключ. В резултат на бързата работа на полицаите от Първо РУМВР е изяснено, че с липсата на техниката е свързана 24-годишната Л.Т. от Бургас, бивша приятелка на собственика на фирмата и служителка в нея. Тя взела трите компютърни конфигурации като залог за непизлатени заплати за три месеца. Единият от компютрите е върнат. За другите два Л.Т. обещала да ги възстанови до 1 юни. Работата по случая продължава.
Пиян стрелец е задържан от служители на четвърто РУМВР-Бургас. Вчера към 9.35 часа в полицията е съобщено за стрелба с пистолет от терасата на блок в к-с «Меден Рудник». Изпратеният полицейски автопатрул установил, че стрелецът е Г.Г./50г./, който живее на посочения адрес. Той отказал да представи документите си за самоличност, държал се арогантно, псувал и обиждал полицаите и отказал да изпълнява разпорежданията им. Това принудило служителите на реда да използват физическа сила и белезници за задържането му. Г.Г.продължил със съпротивата и скъсал ризата на единия от полицаите. Така се държал и в сградата на управлението, където е отведен и тестван с дрегер. Апаратът отчел 1,34 промила алкохол. Установено е, че стрелбата еот газов пистолет, предаден по-късно доброволно. По случая е образувано досъдебно производство.
Възрастен жител на Карнобат пострада от измама. Вчера вечерта, той се оплакал в полицията за преживяното - 78 годишният софиянец, който живее в Карнобат разказал как към 14.40 часа получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за «Доцент Михайлов» от Ню Йорк. Непознатият заявил, че снахата на възрастния мъж е заболяла тежко и спешно трябва да се доставят лекарства за 10 000 евро. Възрастният имал в себе само 860 лева, но «доцентът» го успокоил, че тези пари са достатъчни като първоначална вноска, обаче бързо трябва да намери още пари. Пенсионерът дал 860-те лева на непознат младеж, който го чакал пред дома му в Карнобат, след което около 15.30 ч. отишъл в банката и изтеглил още 10 000 лева от влога си. Отново получил телефонно обаждане за уговаряне на следващото предаване - пак на момчето, което уж ще ги внесе в Здравна каса - Карнобат. Сумата била предадена. Чак по-късно потърпевшият се свързал със сина си, разбрал че е измамен и позвънил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.
От измама по схемата «операция на тежко болен» вчера е пострадала и бургазлийка. 86-годишната жителка на к-с «Лазур» в Бургас предала за лечението 4000 лв.,. Парите пенсионерката броила на непозната 40-годишна жена пред входа на блока, където живее. След проведен разговор със сина й, жената установила, че е измамена и се обърнала към полицейските служители от Пето Районно управление «Полиция» - Бургас за съдействие.


Стара Загора. Полицаи от Гълъбово откриха цигари без бандерол и незаконни боеприпаси. При акцията в магазин за хранителни стоки в гълъбовския кв. “Лозенец”, в жилищно помещение зад търговския обект, собственост на 54-годишния С.Й. са намерени и иззети 276 кутии с цигари - без акцизен бандерол и 36 незаконно притежавани патрона - различен калибър. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket