четвъртък, 3 юни 2010 г.

Крими - 01.06.2010 г. !





Смолян. Лихвар е задържан при специализирана полицейска операция, проведена снощи на територията на Неделино. Акцията е реализирана след проведени оперативни действия по подадени сигнали от граждани. Установено е, че Л.М. /33г./ предоставял парични кредити срещу високи лихви. При извършено претърсване в дома му са намерени и иззети голямо количество записни заповеди с дължими над 400 хиляди лева, 2 газови пистолети и две компютърни конфигурации, едната от които Л.М взел от клиент в залог срещу отпуснат заем. На лихваря е наложена 24-часова мярка “задържане под стража”, работата по случая продължава. /снимки/

Вчера служители на звено БОП в областната дирекция, съвместно с фирма "Арис Консултинг", извършиха проверки на три търговски обекта в кв.Устово. От там са иззети голямо количество стоки със запазените марки "Аадидас" и "Найк". По първоначални данни размерът на нанесената щета е на обща стойност около 60 000 лв. Образувани са три досъдебни производства.


София. Срещу 26-годишен мъж е повдигнато обвинение по чл.124 от НК и му е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”. На 6 май в Института “Пирогов” бил приет 51-годишен мъж с множество рани от нанесен побой. Три дни по-късно той починал. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите от СДВР установиха и задържаха извършителя – Й.Й., криминално проявен за кражби, грабежи и хулиганство.


Кражба от жилище на бул.”Сливница” разкриха криминалисти от Второ районно управление. Престъплението е извършено на 15 май, когато собственикът отворил вратата на непознат. След нанесен побой, злосторникът откраднал от шкаф 3200 лв. и изчезнал. Едва когато се съвзел от удара, пострадалият подал сигнал в полицията. При последвалите оперативно издирвателни действия служителите на реда попаднали в следите на К.З. /31 г./ от Луковит и го задържали. Той е криминално проявен за кражби и грабежи, пребивавал на територията на столицата без адресна регистрация. Наложена му е 72-часова мярка “задържане под стража”.


Пловдив. Младеж е уличен в извършването на грабежи на територията на Четвърто районно управление. Е.А. /23 г./ е задържан, а материалите по случая са докладвани на прокуратурата. Установено е, че на 23 май около 14 часа на ул. „4-ти януари” в близост до църквата „Св. Св. Кирил и Методий” той пресрещнал 57-годишна пловдивчанка и й издърпал златен синджир с кръстче и побягнал. Същия ден около 18.30 часа на бул.„Княгиня Мария Луиза” 37-годишна жена от Лъки се разделила с украшението си, което било издърпано от врата й. По същия начин на 26 май на площад „Александър Малинов” и ул. „Стойчо Мушанов” на други две пловдивчанки били отнети златните синджири с висулки.


Четирима мъже от Долна махала са заподозрени в кражба на 350 кг неръждаема ламарина. По първоначални данни за времето от 30 април до 28 май от цех на фирма в село Черноземен М.Я. /36 г./, С.Д. /26 г./, Д.Д. /25 г./ и Ю.Ф. /21 г./ са изнесли с лек автомобил ламарината, която е на обща стойност около 4000 лева.


Стара Загора. При извършена проверка вчера в дом в с.Дъбово, полицаи иззели незаконно притежавана ловна пушка 16 кал., 40 ловни патрона и около 200 грама барут. Помещенията били обитавани от 62-годишния С.П., а в стая на къщата, обитавана от 57-годишния К.П., били иззети 50 патрона и 80 боеприпаса. С.П. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава.


Шумен. Шуменските полицаи извършили проверки в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Установено е, че 16-годишен криминално проявен от с.Черноглавци предал медни отпадъци в пункт в с. Ясенково. Допълнителна проверка установила, че в нощта срещу 29 май от две междустълбия в с.Борци откраднал 60 метра меден електрически проводник, а през изминалата седмица отнел и меден проводник в с.Черноглавци. В края на март месец непълнолетният откраднал 420 метра меден електрически проводник и 60 метра рекордоман. Наложена му 24-часова мярка “задържане под стража”.


Кърджали. Извършител на грабеж е разкрит от криминалисти в Ардино и предаден на прокурор. Материалите по досъдебното производство са изпратени в прокуратурата с мнение за съд на К.Т./54г./. Той е извършил грабеж на 220 лв. в дома на 85-годишен жител на с. Чернигово, след като нанесъл удари на стареца.

Бързо производство е започнато в районното управление в Кирково срещу С.С./43г./. Около 13 часа вчера мъжът е влязъл в България от Гърция през зелената граница в района на село Тихомир и е бил заловен от гранични полицаи.


За нарушаване на обществения ред и скандални реплики към автопатрул в районното управление в Кърджали тази нощ е задържан И.И./45г./. При опит на полицаите да проверят мъжа, който е бил с неадекватно поведение, той се нахвърлил с ругатни към служителите. Проверката по случая е за хулиганство.


Пазарджик. Младеж, извършил два грабежа, е заловен от велинградските полицаи. На 26 май около 23.10 часа на централен булевард, неизвестен блъснал на земята 33-годишна жена и отнел дамската чанта с лични документи, мобилен телефон и 10 лева. Три дни по-късно около 1.30 часа 48-годишна жена била нападната пред дома й. Разделила се с масивен златен синджир на стойност около 800 лева. С разплитането на случаите се заели криминалисти от районното управление и не след дълго установили самоличността на извършителя- Б.Б./21г./. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа, срещу него се води полицейско производство.

Бързо производство е образувано срещу нелегален дървосекач. Вчера екипи на районното управление в Панагюрище засекли на улица в Стрелча лекотоварен „УАЗ”, управляван от Г.Б./34г./. При направената проверка се установило, че мъжът транспортирал три кубика дъбови дърва за огрев, които не били маркирани с контролна горска марка, а мъжът не разполагал с необходимите разрешителни документи. Той е задържан, срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Хасково. 24 стръка канабис и 20 грама от същото вещество иззеха хасковските криминалисти. Вчера полицейските служители извършили претърсване в дом на ул.”Христо Ботев” в с.Минерални бани, собственост на 28-годишен мъж. От там били иззети 20-грамовата листна маса. При последвалото претърсване и в дом на ул.”Бузлуджа”, обитавана от 21-годишен, били открити 17 от стръковете. Останалите 7 са иззети от къщата на 20-годишен в с.Долно брястово. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.


Акцизни стоки. 1093 кутии цигари, без бандерол са иззети от икономическите полицаи в Хасково. Те проверили търговско помещение, намиращо се на бул.”Съединение”, стопанисвано от 64-годишен хасковлия и лек автомобил “БМВ”, собственост на 41-годишната му дъщеря. Иззетите цигари са от различни марки, образувано е досъдебно производство.


Други 38 стека цигари без бандерол са открити в дома на 43-годишен мъж от Стамболийски, Пловдивско. При проверката в жилището на А.Й. полицаите открили 32 стека цигари от марката „Виктори”, 4 стека „Голд Класик” и 4 стека „Президент”.


Вчера гранични полицаи проверили влизащия в страната лек автомобил “БМВ” на ГКПП - Капитан Петко Войвода. В колата те открили недекларирани 80 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. На ГКПП - Лесово, при щателна митническа проверка на влизащия в страната лек автомобил “Форд”, управляван от Т.Х., били открити във фабричните кухини недекларирани 219 кутии цигари “Ева”, без акцизен бандерол. Цигарите са иззети, на водачите са съставени актове за митническо нарушение.


Полицаи от Поморие извършили проверка на лек автомобил “Сеат Толедо”, паркиран на ул.”Отец Паисий”, собственост на С.Д./39г./. В багажника на колата те намерили 76 стека цигари без бандерол и 14 стека – с чужд бандерол. Работата по случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket